Nie wiem, może to kontrowersyjna opinia, ale "Z Archiwum X2" to była bardzo fajna płyta.dobryjoint pisze: ↑15 lis 2024, 11:59 Że im nie wstyd jeszcze nagrywać, przecież oni ostatnią dobrą płytę nagrali 10 lat temu
Dwa Sławy - Dobrze by było (2025)
Re: Dwa Sławy - Dobrze by było (24.01.2025)
-
dobryjoint
rów babicze to Sławy na obecne czasy, uliczna nawijka z grą słów niczym Sławki. Nie jestem jakimś wielkim fanem ale lubię i nie zdziwiłbym się gdyby to nie oni pisali swoje teksty, ale na chwilę obecną babczie to dla mnie poziom x100 wyższy niż aktualne Sławy, którzy nawet w tych grach słów są słabi w porównaniu do kiedyś i wszystko takie na siłę, jak kiedyś Śp. Bezczel z hashtagami czy cała reszta typu Małolat, a babicze nie pucują się scenie, potrafią pocisnąć jakieś WW czy Adisza od gówna, a tamci to nie jakieś anonimy z podziemia i teoretycznie nie warto ich atakować.
A od ponad 15 lat powtarzam, że najlepszą zabawę słowem i hashtagi zanim w ogóle weszły do mainstreamu stosował Bisz, a nie jakiś VNM np. który uważa, że on zapoczątkował hashtagi, ale to już tak btw.
Dodano po 16 minutach :
Na pewno nie była zła, ale średnio już pamiętam. Sławy mają dwa etapy, fajny i świeży rap typu Łona z tą swoją grą słów dla studenciaków i forumka, potem wydali eksperymentalny całkiem inny singiel Bą Bą Bą, bo chyba mieli dość podziemia, przyjęło się i poszli w mainstream, i nawet bardzo fajnie się to udało, na pierwszej takiej płycie Ludzie sztosy, dotarli do szerszej publiki, głownie przez feat z Que i ogólnie dobre energiczne nuty z dawnymi atutami, ale dostali zastrzyk popularności, hajs, to ich skusiło i zaczęli iść w tym kierunku, co może pozwoliło im na chwilę wejść do mainstreamu, ale poziom niestety drastycznie spadł, no ale ilu takich raperów było, co z podziemnych kozaków po wejściu do mainstreamu i granie pod masowego słuchacza skończyło się zjazdem i wykastrowaniem jeśli chodzi o poziom, można wyliczać i wyliczać... Na pewno mają farta, że trafili pod skrzydła Taco i P8 tak samo jak Mielzky, bo inaczej ich kariera by wyglądała tak jak 10 lat temu, ale zarówno DS i Mielzky nie nadają się do obecnego mainstreamu i to tylko pozorne wybicie się, które przeminie z czasem, albo już przemija. Z tej dwójki na pewno Mielzky ma większe szansę utrzymać się na powierzchni, ale przypominam, że przed współpracą z 2020 zarabiał z sprzedawania typów bukmacherskich, ale on po prostu ma większą charyzmę i lepsze skillsy od DS, którzy bazują tylko na tej przeruchanej już dawno temu grze słów, jak próbują robić poważne numery brzmi prawie jak beka z lokalnych.Pteh pisze: ↑15 lis 2024, 21:25Nie wiem, może to kontrowersyjna opinia, ale "Z Archiwum X2" to była bardzo fajna płyta.dobryjoint pisze: ↑15 lis 2024, 11:59 Że im nie wstyd jeszcze nagrywać, przecież oni ostatnią dobrą płytę nagrali 10 lat temu
Nie no chujowe są te nowe Sławy, ale pls nawet w kategorii rap do wódki stare Sławy były ciut ambitniejsze i ciekawsze niż Rów Babiczedobryjoint pisze: ↑16 lis 2024, 18:53 Nie jestem jakimś wielkim fanem ale lubię i nie zdziwiłbym się gdyby to nie oni pisali swoje teksty, ale na chwilę obecną babczie to dla mnie poziom x100 wyższy niż aktualne Sławy
- Oportunistycznyebaka
Oj kurww jak sobie przypomnę gdy kiedyś w biedrze stanął za mną jakiś typowy studenciak i tlumaczyl lasce z nieukrytym podnieceniem jak to dwa sławy są zajebisci i jak rymują, to do tej pory mam ciarki żenady, a z drugiej strony tak ciepło na sercu.
Obecną pozycję dwóch sławie niech zobrazuje zestawienie ich singla z jakiś wiśnią bakajoko.
2020 - bakajoko rec.
Sprzedanie dupy z young leosia - nagrywki z jakimiś Tragarzami TGK
Atutowy - subskrypcja u gondka
Pierwszy singiel z płyty po powrocie - kolejny singiel
Ledwo 80 tys. wyświetleń - ponad 100.
Ale niech im tam akurat będzie jak najlepiej.
Obecną pozycję dwóch sławie niech zobrazuje zestawienie ich singla z jakiś wiśnią bakajoko.
2020 - bakajoko rec.
Sprzedanie dupy z young leosia - nagrywki z jakimiś Tragarzami TGK
Atutowy - subskrypcja u gondka
Pierwszy singiel z płyty po powrocie - kolejny singiel
Ledwo 80 tys. wyświetleń - ponad 100.
Ale niech im tam akurat będzie jak najlepiej.
Wiśnia Bakajoko ma akurat mega zaangażowany fanbase i całkiem spory, tylko to nie są ludzie co o rapie piszą na forach czy w komentarzach na Facebooku.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
coś takiego wleciało na kanał, nie słuchałem jeszcze, ale zgaduję, że to nawiązanie do formuły autowywiadów
- Karko_Nape
Lepiej mi się ich słucha jak gadają niż rapują
czyżby nastała moda na nowy gadżet w pl rapie? Najpierw Tedas przy okazji X lecia kurta, teraz Sławy.ConeyIsland pisze: ↑14 lis 2024, 12:30 SZALIK LIMITED
...![]()
150,00 zł![]()
https://muzyka.sklep.pl/dwa-slawy/dwa-s ... ik-limited
- ConeyIsland
do posta @horrypaz
https://www.facebook.com/StopNiuskuliza ... Ak4vxbFiQl
i 12:01
Umniejszanie ludziom sztosom, z archiwum x2 (że KTO TERAZ SŁUCHA 3 zwrotek i że na jednym tempie), która jest ich TOP3 płytą
Już po chłopach, jang leosia i ocochodzi ich przemielili na kolejnych bezpłciowych i przystępnych raperów.
Odchodząc od tego, co było ich wybiło, było znakiem rozpoznawczym i czego oczekuje słuchacz
Ogólnie to jak oni są tak zadowoleni z tego Tromso i że akurat mało im zależy na odbiorze tej płyty to
Bronią tego jak chujowego "Śniegu" wybranego jako singiel kiedyś.
I przybranym "producentem wykonawczym" jest atutowy to mamy wielki potencjał na najgorszą płytę Sławków w historii
https://www.facebook.com/StopNiuskuliza ... Ak4vxbFiQl
13:57
i 12:01
Umniejszanie ludziom sztosom, z archiwum x2 (że KTO TERAZ SŁUCHA 3 zwrotek i że na jednym tempie), która jest ich TOP3 płytą
Już po chłopach, jang leosia i ocochodzi ich przemielili na kolejnych bezpłciowych i przystępnych raperów.
Odchodząc od tego, co było ich wybiło, było znakiem rozpoznawczym i czego oczekuje słuchacz
Ogólnie to jak oni są tak zadowoleni z tego Tromso i że akurat mało im zależy na odbiorze tej płyty to
Bronią tego jak chujowego "Śniegu" wybranego jako singiel kiedyś.
I przybranym "producentem wykonawczym" jest atutowy to mamy wielki potencjał na najgorszą płytę Sławków w historii
podcasty od raperów to najgorsza rzecz od czasów wywiadów z raperami, jeszcze z 5 odcinków i będą mogli przejąć tytuł największych buców rapowych od Mesa
Pierwszy singiel średni, ale jakoś wszedł, ale to to już jest totalna kompromitacja
Przeproście Dulewicza, błagam
Pedalski rap, ale zwrotka Astka chyba najlepsza z tych dwóch singli co wyszły.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
- ConeyIsland
co ten hook
Astek jedzie dobrze, co by nie mówić. Mimo wszystko ten numer >> to pierwsze gówno.
Astek jedzie dobrze, co by nie mówić. Mimo wszystko ten numer >> to pierwsze gówno.
Ale gówno, niesamowity regres 
Dobrze by już było 
No kurde nie podoba mi się to. Ale ja z tych co lubią słuchać kawałki z 3 zwrotkami, które trwają po 4 minuty. Wypadłem z targetu po prostu.
No kurde nie podoba mi się to. Ale ja z tych co lubią słuchać kawałki z 3 zwrotkami, które trwają po 4 minuty. Wypadłem z targetu po prostu.