Rasmentalism - Za Młodzi Na Heroda (2013)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
fifi

Re: Rasmentalism - Za Młodzi Na Heroda (2013)

Post autor: fifi »

piernikowyskoczek pisze: VNM pobełkotał tryhardowo
pamietam post na FB rasmentalismu ze w sumie nie wiedza co tam pierdoli VNM na zwrotce (combo gira?) :lol:
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Zawsze chodziło tylko o mnie barambi dim dari

Wielkie 5 dla niego
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Kiedyś latało nagranie z koncertu, gdzie Ras sobie bekę cisnął z tej zwrotki podczas jej wykonywania
Waldi11

Post autor: Waldi11 »

Piękna płyta.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Z kolei vnm na własnych koncertach nieraz gral sama swoją zwrotke + refren wiec chyba byl z niej dumny
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

robię zimowy odsłuch i akurat wjechał ten vnm
kon rafal pisze: 12 gru 2023, 14:19 Zawsze chodziło tylko o mnie barambi dim dari
a mój hajp i buker nigdy nie był harpidrutem
nic na siłę
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

No niestety sympatyczny Tomek z Elbląga jest najsłabszym punktem tej płyty. I ten wers że jego koleżcy dojdą jakby dwa lata nie dymali :bag: :(
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Wiem że to do nich musi trafić tak jak ja do domu na autopilocie
:lol:
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

No i właśnie również przez te cringowe zwrotki i featy zawsze będę z uśmiechem wspominał te płytę.
Często miałem ją w aucie i puszczałem znajomym zwrotkę VNMa pytając co on tam pierdoli i nikt nigdy nie był w stanie na to odpowiedzieć :lol:
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

kon rafal pisze: 12 gru 2023, 14:19 Zawsze chodziło tylko o mnie barambi dim dari

Wielkie 5 dla niego
Ja zawsze tam słyszałem - zawsze chodziło tylko o mnie boraj tam jeden by dale - ale może masz racje
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Inni też szybko dojdą, jakby dwa lata nie dymali. W ogóle Ras to sam rapował na koncertach, co było bekowe
edenmar

Post autor: edenmar »

Jezu, wleciały mi na playlistę "Buty z betonu" i to taki ładny kawałek :oops: Ras jest tu w idealnych proporcjach na przemian refleksyjny i niewymuszenie dowcipny. Ale chwilę później sympatyczny Leszek K. zaczyna serwować suflety z pragnień i okładać się kijami pamięci, no i ciary żenady za każdym razem :bag: Jak można było to tak spierdolić :wall:
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Post autor: Karko_Nape »

Muzyka dla ciumcioków
mas pisze: 11 gru 2023, 22:53 Jak uważałem album za top (3 może 5) polskiego rapu tak ostatnio odświeżyłem to z całą sympatią do tego albumu jak i zeplspolu to kirwa nie.
Te dziesięć lat temu można było czerpać z tego przyjemność, ale strasznie źle się to zestarzało, szczególnie jak sie popatrzy ze w tym samym roku wyszło np C30-C39
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

bardzo dobrze się zestarzało, instant classic
edenmar

Post autor: edenmar »

No ja np. nie pamiętam, kiedy ostatnio wracałem do C30-C39, a ZMNH zdarza mi się od czasu do czasu odpalić, albo jakieś pojedyncze kawałki wlatują. IMO w porównaniu do innych albumów sprzed tych 10 lat to właśnie wyjątkowo dobrze się zestarzało, a wymieniłbym masę takich, które wtedy uważałem za dobre, a z perspektywy czasu teraz sam się sobie dziwię
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Post autor: Karko_Nape »

Faktycznie z określeniem "strasznie' to przesadziłem, ale dalej słychać piętno swoich czasów na tej płycie. Na pewno gorzej się zestarzało niż lepiej. W szczególności bity które mają bardzo neprzyjemny romans z popowymi brzmieniami tamtych lat. Przy niektórych momentach mam wrażenie że na featcie mógłby wjechać Mrozu :lol:
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Karko_Nape pisze: 27 lip 2024, 13:06 Przy niektórych momentach mam wrażenie że na featcie mógłby wjechać Mrozu
Ja już w 2013 miałem Rasmentalism za taką ekipę dla frakcji studentów lamusów, pozdro dla prawilnych co woleli wówczas Bonusa RPK czy P83
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Zarówno Za Młodzi jak i C30 to klasyk, tylko z zupełnie skrajnych styli
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Nie wiem w sumie jakby ta płyta miała się zestarzeć, poza pojedyńczymi hashtagami nie ma na niej nic co goniłoby za trendami tamtych czasów. A to też nie czasy okolic 2000 gdzie flow i jakość kulały

Ofc jak komus sie nie podoba to jak najbardziej rozumiem, ale opinie o zestarzeniu do mnie nie trafiają akurat
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
erotsreppir

Post autor: erotsreppir »

Piters pisze: 27 lip 2024, 18:19 nie ma na niej nic co goniłoby za trendami tamtych czasów
Drogowskazy przecież goniły za modnym wtedy cloudem. Tylko że akurat ten kawałek najbardziej lubię, dla mnie się nie zestarzał

Ras w dobrej formie, kilka fajnych bitów wpadających w ucho i "bezpieczny rap" który mógł polecieć na road tripie z dupeczka. Ale do albumu nie wracam, bo mi obrzydli z biegiem lat

Gościnki szczególnie Eldogg na minus. Ale VNM z wersem o tym, że wszyscy jego pracownicy dojdą i Małpiszon też słabo

Pamiętam jak byłem na ich koncercie w Poznaniu, jakoś po tej płycie lub od razu po tej następnej z sosem czosnkowym. Ras na pewno nawijał zwrotkę VNMa i nieźle mu szło.

Później ku konsternacji zespołu Rasmentalism na scenę wpadł najebany Gural z kumplami, coś tam pogadał, popropsowal chłopaków, i zaczął zabawę z publika: "Kiedy ja mówię 'co', wy mówicie 'gówno'. CO? "GÓWNO!"
ODPOWIEDZ