pamietam post na FB rasmentalismu ze w sumie nie wiedza co tam pierdoli VNM na zwrotce (combo gira?)piernikowyskoczek pisze: VNM pobełkotał tryhardowo
Rasmentalism - Za Młodzi Na Heroda (2013)
Re: Rasmentalism - Za Młodzi Na Heroda (2013)
Zawsze chodziło tylko o mnie barambi dim dari
Wielkie 5 dla niego
Wielkie 5 dla niego
Kiedyś latało nagranie z koncertu, gdzie Ras sobie bekę cisnął z tej zwrotki podczas jej wykonywania
Piękna płyta.
Z kolei vnm na własnych koncertach nieraz gral sama swoją zwrotke + refren wiec chyba byl z niej dumny
- CeHaTeHaCe
robię zimowy odsłuch i akurat wjechał ten vnm
a mój hajp i buker nigdy nie był harpidrutem
nic na siłę
-
Bisclavret
No niestety sympatyczny Tomek z Elbląga jest najsłabszym punktem tej płyty. I ten wers że jego koleżcy dojdą jakby dwa lata nie dymali

- ConeyIsland
Wiem że to do nich musi trafić tak jak ja do domu na autopilocie

No i właśnie również przez te cringowe zwrotki i featy zawsze będę z uśmiechem wspominał te płytę.
Często miałem ją w aucie i puszczałem znajomym zwrotkę VNMa pytając co on tam pierdoli i nikt nigdy nie był w stanie na to odpowiedzieć
Często miałem ją w aucie i puszczałem znajomym zwrotkę VNMa pytając co on tam pierdoli i nikt nigdy nie był w stanie na to odpowiedzieć
- Moltisanti
Ja zawsze tam słyszałem - zawsze chodziło tylko o mnie boraj tam jeden by dale - ale może masz racje
Inni też szybko dojdą, jakby dwa lata nie dymali. W ogóle Ras to sam rapował na koncertach, co było bekowe
Jezu, wleciały mi na playlistę "Buty z betonu" i to taki ładny kawałek
Ras jest tu w idealnych proporcjach na przemian refleksyjny i niewymuszenie dowcipny. Ale chwilę później sympatyczny Leszek K. zaczyna serwować suflety z pragnień i okładać się kijami pamięci, no i ciary żenady za każdym razem
Jak można było to tak spierdolić 
- Karko_Nape
Muzyka dla ciumcioków
Te dziesięć lat temu można było czerpać z tego przyjemność, ale strasznie źle się to zestarzało, szczególnie jak sie popatrzy ze w tym samym roku wyszło np C30-C39
bardzo dobrze się zestarzało, instant classic
No ja np. nie pamiętam, kiedy ostatnio wracałem do C30-C39, a ZMNH zdarza mi się od czasu do czasu odpalić, albo jakieś pojedyncze kawałki wlatują. IMO w porównaniu do innych albumów sprzed tych 10 lat to właśnie wyjątkowo dobrze się zestarzało, a wymieniłbym masę takich, które wtedy uważałem za dobre, a z perspektywy czasu teraz sam się sobie dziwię
- Karko_Nape
Faktycznie z określeniem "strasznie' to przesadziłem, ale dalej słychać piętno swoich czasów na tej płycie. Na pewno gorzej się zestarzało niż lepiej. W szczególności bity które mają bardzo neprzyjemny romans z popowymi brzmieniami tamtych lat. Przy niektórych momentach mam wrażenie że na featcie mógłby wjechać Mrozu 
- scam_sakawa
Ja już w 2013 miałem Rasmentalism za taką ekipę dla frakcji studentów lamusów, pozdro dla prawilnych co woleli wówczas Bonusa RPK czy P83Karko_Nape pisze: ↑27 lip 2024, 13:06 Przy niektórych momentach mam wrażenie że na featcie mógłby wjechać Mrozu
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Zarówno Za Młodzi jak i C30 to klasyk, tylko z zupełnie skrajnych styli
Nie wiem w sumie jakby ta płyta miała się zestarzeć, poza pojedyńczymi hashtagami nie ma na niej nic co goniłoby za trendami tamtych czasów. A to też nie czasy okolic 2000 gdzie flow i jakość kulały
Ofc jak komus sie nie podoba to jak najbardziej rozumiem, ale opinie o zestarzeniu do mnie nie trafiają akurat
Ofc jak komus sie nie podoba to jak najbardziej rozumiem, ale opinie o zestarzeniu do mnie nie trafiają akurat
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- erotsreppir
Drogowskazy przecież goniły za modnym wtedy cloudem. Tylko że akurat ten kawałek najbardziej lubię, dla mnie się nie zestarzał
Ras w dobrej formie, kilka fajnych bitów wpadających w ucho i "bezpieczny rap" który mógł polecieć na road tripie z dupeczka. Ale do albumu nie wracam, bo mi obrzydli z biegiem lat
Gościnki szczególnie Eldogg na minus. Ale VNM z wersem o tym, że wszyscy jego pracownicy dojdą i Małpiszon też słabo
Pamiętam jak byłem na ich koncercie w Poznaniu, jakoś po tej płycie lub od razu po tej następnej z sosem czosnkowym. Ras na pewno nawijał zwrotkę VNMa i nieźle mu szło.
Później ku konsternacji zespołu Rasmentalism na scenę wpadł najebany Gural z kumplami, coś tam pogadał, popropsowal chłopaków, i zaczął zabawę z publika: "Kiedy ja mówię 'co', wy mówicie 'gówno'. CO? "GÓWNO!"