[serial][Polsat] Świat Według Kiepskich (1999 - 2022)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Świat Według Kiepskich (1999 - 2022)
@meksyk dobre spostrzeżenie. Właśnie o ten moment mi chodzi. Potem podobały mi się już w sumie pojedyncze odcinki - mocna zmiana humoru i Ferdek z operatywnego kombinatora stał się zrzędliwym dziadkiem. Dodatkowe postaci też często nietrafione. Ale do 2007 absolutny top
Po 2008 aktorsko dla mnie w tym serialu brylowali już tylko Helena i czasem Paździoch + Dracz we wszystkich epizodach - on w ogóle wymiatał przez cały serial
Po 2008 aktorsko dla mnie w tym serialu brylowali już tylko Helena i czasem Paździoch + Dracz we wszystkich epizodach - on w ogóle wymiatał przez cały serial
Imo nikt nie zepsuł bardziej tego serialu niż Jolasia xD z postaci które pojawiły się później ( chyba już za Joki ) to bardzo lubiłem Badure i Kozłowskiego, zwłaszcza tego pierwszego
- scam_sakawa
Właśnie, wiadomo, że wiele postaci jest kultowych, ale to co zagrała Helena Paździoch to jest po prostu top topów
Ty łysa kreaturo, migiem na bazar, bo jak nie to ci tą łysą czaszkę młotkiem rozdupcę
Ty łysa kreaturo, migiem na bazar, bo jak nie to ci tą łysą czaszkę młotkiem rozdupcę
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
To tak do szóstego sezonu włącznie licząc:
- Umcia Umcia (006) - Ferdek zostaje zapłodniony przez kosmitę;
- Kiepski mózg (009) - Ferdek zauważa, że Babka i Paulinka przeglądają katalogi z trumnami. Postanawia zorganizować tani pochówek dla Babki;
- Niewidzialna kanalia (018) - Kiepski znajduje rosyjską czapkę niewidkę. Waldek też chce się nią pobawić;
- Okrutna pizza (032) - Walduś i Ferdek postanawiają otworzyć własną pizzerię, ale nie wychodzi im to najlepiej.Po dodaniu emulgatora pizza ożywa;
- Experyment sen (041) - Ferdek poddaje się trzydniowemu eksperymentowi;
- Spirytyści (049) - Mieszkańców kamienicy przy ulicy Ćwiartki 3/4 nawiedza duch kierowany przez Ferdka;
- Ferdosik (056) - Po zjedzeniu starego oscypka, Ferdka nawiedzają halucynacje. Wydaje mu się, że jest Janosikiem;
- Ziarno (065) - Rozalia Kiepska dostaje od Archanioła Gabriela ziarno, z którego ma wyhodować anioła. Paulinka i Borysek doradzają jej, jak schować Anioła przed zięciem;
- Waldek w krainie czarów (070) - Waldek przypadkiem trafia na drugą stronę lustra, do świata równoległego, gdzie Kiepscy i ich sąsiedzi to kulturalne i wykształcone rodziny;
- Świnia w każdym domu (071) - Paździoch zakłada w mieszkaniu hodowlę świni miejskiej. Namawia na to Ferdka;
- Chatka Wielkiego Władka (084) - Ferdynand wraz z rodziną i sąsiadami bierze udział w reality show;
- Korzenie (088) - Ferdek budzi się rano i stwierdza, że jest czarny i wszyscy wokoło też. Postanawia sprawdzić własnych przodków;
- Titanic (099) - Po wstaniu z łóżka, Ferdek zauważa, że z okien kamienicy widać tylko wodę;
- Paździerzyca (123) - W Polsce grasuje Paździerzyca. Ferdek podejrzewa, że przyczyną epidemii jest Paździoch;
- Dzień, w którym zapchał się kibel (134) - W kamienicy zapycha się toaleta. Nikt nie może jej odetkać. Ferdek postanawia wziąć sprawy w swoje ręce...;
- Wniebowzięci (168) - Ferdek, Walduś, Paździoch i Boczek zostali uprowadzeni przez UFO.
Gdybym z powyższych miał wskazać moje ulubiene, to chyba jednak Waldek w krainie czarów wygrywa.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
@meksyk
Daj cynk jak chcesz poznać uniwersum które jest jak toczka w toczke niczym SWK.
A pewna kobieta Gosia niczym Waldemar Kiepski, czy Stasiek niczym Marian Paździoch
Daj cynk jak chcesz poznać uniwersum które jest jak toczka w toczke niczym SWK.
A pewna kobieta Gosia niczym Waldemar Kiepski, czy Stasiek niczym Marian Paździoch
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
- piernikowyskoczek
co to za uniwersum? jestem fanem SWK i chętnie poznam podobneRIVALDO111 pisze: ↑09 sie 2023, 20:13 Daj cynk jak chcesz poznać uniwersum które jest jak toczka w toczke niczym SWK.
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
there is no day without hard pipe
wiadomo, najlepszy polski serial, i jeden z lepszych weryfikatorów nowobogackiej pseudointeligencji polskiej, którzy wynieśli z domu pogardę dla "głupiego" serialiku i "wieśniackiego", "przasnego" humoru, który najlepiej satyrował ich samych. sztuki w nim nie dostrzegali, a bez wątpienia jest
wiadomo, najlepszy polski serial, i jeden z lepszych weryfikatorów nowobogackiej pseudointeligencji polskiej, którzy wynieśli z domu pogardę dla "głupiego" serialiku i "wieśniackiego", "przasnego" humoru, który najlepiej satyrował ich samych. sztuki w nim nie dostrzegali, a bez wątpienia jest
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- scam_sakawa
Jeszcze jeden potężny odcinek, o którym zapomniałem to Naczynia połączone, przerozpierdol
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Afera kryminalna
- FruitOffTheWall
gogi pisze: ↑09 sie 2023, 18:03To tak do szóstego sezonu włącznie licząc:
- Umcia Umcia (006) - Ferdek zostaje zapłodniony przez kosmitę;
- Kiepski mózg (009) - Ferdek zauważa, że Babka i Paulinka przeglądają katalogi z trumnami. Postanawia zorganizować tani pochówek dla Babki;
- Niewidzialna kanalia (018) - Kiepski znajduje rosyjską czapkę niewidkę. Waldek też chce się nią pobawić;
- Okrutna pizza (032) - Walduś i Ferdek postanawiają otworzyć własną pizzerię, ale nie wychodzi im to najlepiej.Po dodaniu emulgatora pizza ożywa;
- Experyment sen (041) - Ferdek poddaje się trzydniowemu eksperymentowi;
- Spirytyści (049) - Mieszkańców kamienicy przy ulicy Ćwiartki 3/4 nawiedza duch kierowany przez Ferdka;
- Ferdosik (056) - Po zjedzeniu starego oscypka, Ferdka nawiedzają halucynacje. Wydaje mu się, że jest Janosikiem;
- Ziarno (065) - Rozalia Kiepska dostaje od Archanioła Gabriela ziarno, z którego ma wyhodować anioła. Paulinka i Borysek doradzają jej, jak schować Anioła przed zięciem;
- Waldek w krainie czarów (070) - Waldek przypadkiem trafia na drugą stronę lustra, do świata równoległego, gdzie Kiepscy i ich sąsiedzi to kulturalne i wykształcone rodziny;
- Świnia w każdym domu (071) - Paździoch zakłada w mieszkaniu hodowlę świni miejskiej. Namawia na to Ferdka;
- Chatka Wielkiego Władka (084) - Ferdynand wraz z rodziną i sąsiadami bierze udział w reality show;
- Korzenie (088) - Ferdek budzi się rano i stwierdza, że jest czarny i wszyscy wokoło też. Postanawia sprawdzić własnych przodków;
- Titanic (099) - Po wstaniu z łóżka, Ferdek zauważa, że z okien kamienicy widać tylko wodę;
- Paździerzyca (123) - W Polsce grasuje Paździerzyca. Ferdek podejrzewa, że przyczyną epidemii jest Paździoch;
- Dzień, w którym zapchał się kibel (134) - W kamienicy zapycha się toaleta. Nikt nie może jej odetkać. Ferdek postanawia wziąć sprawy w swoje ręce...;
- Wniebowzięci (168) - Ferdek, Walduś, Paździoch i Boczek zostali uprowadzeni przez UFO.
Gdybym z powyższych miał wskazać moje ulubiene, to chyba jednak Waldek w krainie czarów wygrywa.
ja od siebie dodam odcinek jak waldek jest piłkarzem śląska wrocław i trenuje w takiej kabinie, oraz jak prowadzili radio ŁANTUSRI RMFEM. Propsy dla ŚWK, oglądałem kiedyś za małolata troche bo tata był dużym fanem HEHE KIEPSCY i uważam że niektóre odcinki jak te wymieniłem lub parodia big brothera to klasyki i chuj nara.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Jestem pewnie smutnym chujem ale i jako 6-latek i dwadzieścia lat później nie znajduję w tym tworze niczego zabawnego
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Mam to samo co ty z tym serialem z ktorego masz avek, nawet 1 odcinka nie dałem rade skończyć
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Zawsze w miare lubilem jak leciało randomowo w TV (chociaż dla mnie Miodowe Lata lepsze), ale nigdy w sumie nie obejrzałem jakoś konkretniej. Też se odpale odcinki gogiego jakoś niedługo, w sumie jest zajawka
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
na poprzedniej stronie było sporo fajnych odcinków przytoczonych
dodałbym jeszcze "Szczur lądowy" do listy na pewno
dodałbym jeszcze "Szczur lądowy" do listy na pewno
Ostatnio zmieniony 10 sie 2023, 9:39 przez instinkt, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogór również ulubiony 
Trzy ananasy i ten odcinek o długu publicznym kozaki
-
genocidegeneral
i jak paździoch się zaplątał w swetrze i powiedział coś tam coś tam "w radiu NRD" hahhahahhaha