[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Here, poza czasem - film Zemekisa, o którym pewnie bym się nie dowiedział gdyby nie to że wpadł na streaming. Super pomysł, zajebiste role i zamysł. Trochę jednak brakowało jakiegoś mocnego akcentu. Ale jeżeli jesteś fanem Foresta Gumpa to jest właśnie coś z ta aurą. Fajne kino przełomu wieków.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
- ConeyIsland
Idź pod prąd
Hejty przesadzone. Mało Bieszczad i mało punkowego brudu w tym wszystkim ale jako historia o KSU - ujdzie, może i z 7/10 bym dał. Nie żałuję, że obejrzałem.
Hejty przesadzone. Mało Bieszczad i mało punkowego brudu w tym wszystkim ale jako historia o KSU - ujdzie, może i z 7/10 bym dał. Nie żałuję, że obejrzałem.
- genocidegeneral
Polowanie na łowcę - to powinien być slasher, bo ta dziwka Cindy ma dość głupoty na bycie wszystkimi dziesięcioma ofiarami
Chaos - banda skorumpowanych psów, triada, chachmęciarz deweloper z ambicjami politycznymi - każda z tych postaci ma niewiarygodnie daleko do łba, nigdy nie osiągnęliby swoich pozycji i odsiadywaliby kilkunastoletnie wyroki za katastrofę kolejową, którą nieumyślnie spowodowali kradnąc szyny wycenione w skupie złomu na 500 dolców.
Bonus taki ze obejrzałem to gówno obesrane trzy dni po Gorączce
Chaos - banda skorumpowanych psów, triada, chachmęciarz deweloper z ambicjami politycznymi - każda z tych postaci ma niewiarygodnie daleko do łba, nigdy nie osiągnęliby swoich pozycji i odsiadywaliby kilkunastoletnie wyroki za katastrofę kolejową, którą nieumyślnie spowodowali kradnąc szyny wycenione w skupie złomu na 500 dolców.
Bonus taki ze obejrzałem to gówno obesrane trzy dni po Gorączce
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
No i właśnie gdzie się podziały takie filmy akcji jak legendarna Gorączka, gdzie oprócz tej akcji masz też jakiś wątek dramatyczny, świetnie napisane postacie i fabuła, które trzyma się kupy i jest realistyczna
- ebismolarek
Nie ma i nie bedzie (ciekawe jak wyjdzie heat 2 z driverami i butlerami xD)
- genocidegeneral
o kurwa to i tak lepiej niż się spodziewałem, obstawiałem Hollanda, Garfielda i tego cycka z Diuny
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Zapomniałem, że Heat 2 naprawdę ma powstać xD
- ConeyIsland
Green Book
Kolejny mocny film odhaczony. 8/10. Dobre kino, przyjemny film, pozdrawiam ciepło. Świetna rola Aragorna!
Kolejny mocny film odhaczony. 8/10. Dobre kino, przyjemny film, pozdrawiam ciepło. Świetna rola Aragorna!
Miły film przed świętami do obejrzenia
L'accident de piano - Quentin Dupiex aka Mr Oizo dał stosunkowo mało abstrakcyjnie i mało głupkowato jak na niego, za to jest niepokojący klimat i przebitki shock content. Podobał mi się ten film bardzo, i chyba zrobię sobie maraton tego reżysera... kiedyś widziałem Wrong, które mnie oczarowało, słabe Wrong Cops i dziwne, ale przeciągnięte Deerskin. Akurat w kinach leci jego dobrze oceniana komedia(?) The Second Act z Leą Seydoux, więc jest okazja!
Well, you know, whiteys gotta pay... and the payment is baby hands
Zdecydowanie można powiedzieć, że komedia. Drugi akt właściwie jest... filmem o filmie w ramach filmu. Milutkie, ironiczne i obnażające hipokryzję zarazem. Film o udawaniu, graniu, chowaniu się za wymyślonymi postaciami. I jest tutaj najlepsza scena nalewania wina w historii kina
PS właśnie widzę, że Wypadek fortepianowy jest na Nowych Horyzontach i aż żałuję, że nie ma mnie we Wrocławiu. Dla samej Adèle Exarchopoulos w roli głównej będę chciał to sprawdzić!

Tron: dziedzictwo - jak byłem małolatem to widziałem pierwszą część, potem jakiś kawałek mi mignął na AXN i w sumie chciałem obejrzeć. Po paru latach 6/10 głównie za oprawę wizualną. Daft Punk robił muzyczkę.
Ktos byl na tej nowej fantastycznej czworce? Polecacie? Bo mam wolne popoludnie i bym sie przeszedl na seans, dawno nie bylem w kinie
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Vinci 2 - pół filmu Wieckiewicz chodzi po Krakowie, a drugie pół to nawiązania do poprzednich filmów Machulskiego, za mało skupienia sie na kradzieży tak jak to miało miejsce w pierwszej części.
- ConeyIsland
Kurczę obejrzałem dziś po latach jedynkę i utwierdzam się że to mocne 8/10 dla mnie i właśnie czytam multum opinii jak twoja @Bartuz które nie zachęcają do pójścia na dwójkę...
===
Hiacynt
Uuu film z gatunku gówno obesrane. 3/10
===
Hiacynt
Uuu film z gatunku gówno obesrane. 3/10
Odświeżyłem Zaginioną Dziewczynę i podtrzymuję zdanie, że ok, ale film z problemami. Moim zdaniem jest tu coś nie tak z tempem + czasem logika zawodzi. Laska jest Totalnie nie trzyma się to kupy. Tak samo jak to No ale jest klimat jak trzeba, intryga trzyma w napięciu + bądź co bądź kilka oryginalnych posunięć narracyjnych. Fincher w niezłej formie ale Siedem, Fight Club, Gra i Social Network jednak lepsze. 7/10
Spoiler
wybitną manipulatorką, która metodycznie aranżuje niezwykle skomplikowany plan wrobienia męża w morderstwo samej siebie, po czym w idiotyczny sposób daje się obrabować parze rzezimieszków.
Spoiler
morderstwo w chacie naszpikowanej kamerami. Przecież one były dosłownie wszędzie, więc te zaaranżowane przez nią sceny, to tylko część tego, co policja mogłaby zobaczyć przeglądając cały zapis, a tam już ewidentnie byłoby widać, jak uwodzi chłopa itd.
Dobry ale w sumie troche za dlugi i ta fabula za bardzo sie rozmywa i zaczyna męczyć jako całość. Ogólnie klimat na duzy plus tak samo jak Ben Affleck którego zawsze dobrze mi sie ogląda
Oddaj ją (Bring her back) 2025 - dużo osób zaczelo go polecać ostatnio i podobno kandydat do horroru roku a dla mnie tylko mocne 6/10. Dobrze wykonany technicznie, duzo szokujących scen ale ta babka która gra zastępczą matke nie pasuje mi do takiego filmu w ogóle plus te sceny gore tez mogli odpuścić, za mocne. Ciekawy jestem tylko czy postać tego chlopaka byla wzorowana na tym "przeklętym obrazie" - hands resist him, jesli tak to propsy bo wyszlo to ciekawie. Z podobnych filmów bardziej podobala mi sie wizyta, zakończenie zajebiste bylo
Oddaj ją (Bring her back) 2025 - dużo osób zaczelo go polecać ostatnio i podobno kandydat do horroru roku a dla mnie tylko mocne 6/10. Dobrze wykonany technicznie, duzo szokujących scen ale ta babka która gra zastępczą matke nie pasuje mi do takiego filmu w ogóle plus te sceny gore tez mogli odpuścić, za mocne. Ciekawy jestem tylko czy postać tego chlopaka byla wzorowana na tym "przeklętym obrazie" - hands resist him, jesli tak to propsy bo wyszlo to ciekawie. Z podobnych filmów bardziej podobala mi sie wizyta, zakończenie zajebiste bylo
- ConeyIsland
@tomek5lg powiedz coś więcej o Wizycie. Myślę czy jej nie zrobić na dniach.
https://www.filmweb.pl/film/Wizyta-2015-712145 chodzi o ten film bo są tez inne o podobnej nazwie.
Zimowy klimat, dom na odludziu i dwójka nastolatków jadąca do swoich dziadków w ferie, na początku myślalem ze pewnie jakiś psychopata im wjedzie w nocy do domu ale fabula jest zupelnie inna, szybko sie rozkręca i nie jest dlugi. Cala historia jest dla mnie po prostu mroczna i dobrze zagrana, kazdy z nas kiedys jezdzil do dziadków
no i jeszcze jeden mi sie przypomnial z ostatnio obejrzanych
Widzę, widzę (Ich seh, Ich seh) 2014 - austriacy tez potrafią w horrory, duzo podobieństw do filmów Haneke który robil takie rzeczy jak funny games czy siódmy kontynent. Ogólnie to europejskie kino mnie zaskakuje i często te filmy mają jakis inny / ciekawszy klimat niz sporo z USA
Zimowy klimat, dom na odludziu i dwójka nastolatków jadąca do swoich dziadków w ferie, na początku myślalem ze pewnie jakiś psychopata im wjedzie w nocy do domu ale fabula jest zupelnie inna, szybko sie rozkręca i nie jest dlugi. Cala historia jest dla mnie po prostu mroczna i dobrze zagrana, kazdy z nas kiedys jezdzil do dziadków
no i jeszcze jeden mi sie przypomnial z ostatnio obejrzanych
Widzę, widzę (Ich seh, Ich seh) 2014 - austriacy tez potrafią w horrory, duzo podobieństw do filmów Haneke który robil takie rzeczy jak funny games czy siódmy kontynent. Ogólnie to europejskie kino mnie zaskakuje i często te filmy mają jakis inny / ciekawszy klimat niz sporo z USA
Nie no troche pomyłka to vinci 2. Family friendly film bez pazura, w dodatku jakies role z dupy, natomiast lukasz simlat jest fenomenalny. Wystarczylo trojke wieckiewicz szyc i werbus obsadzic za fajerą i dac jakis ciekawy czarny charakter i bylby samograj,a tu zlolem jest mirosław haniszewski z tym mlodym co gral chade i sa prze kurwa fatalni
mundialopsychoza