[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Here, poza czasem - film Zemekisa, o którym pewnie bym się nie dowiedział gdyby nie to że wpadł na streaming. Super pomysł, zajebiste role i zamysł. Trochę jednak brakowało jakiegoś mocnego akcentu. Ale jeżeli jesteś fanem Foresta Gumpa to jest właśnie coś z ta aurą. Fajne kino przełomu wieków.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
- ConeyIsland
Idź pod prąd
Hejty przesadzone. Mało Bieszczad i mało punkowego brudu w tym wszystkim ale jako historia o KSU - ujdzie, może i z 7/10 bym dał. Nie żałuję, że obejrzałem.
Hejty przesadzone. Mało Bieszczad i mało punkowego brudu w tym wszystkim ale jako historia o KSU - ujdzie, może i z 7/10 bym dał. Nie żałuję, że obejrzałem.
- genocidegeneral
Polowanie na łowcę - to powinien być slasher, bo ta dziwka Cindy ma dość głupoty na bycie wszystkimi dziesięcioma ofiarami
Chaos - banda skorumpowanych psów, triada, chachmęciarz deweloper z ambicjami politycznymi - każda z tych postaci ma niewiarygodnie daleko do łba, nigdy nie osiągnęliby swoich pozycji i odsiadywaliby kilkunastoletnie wyroki za katastrofę kolejową, którą nieumyślnie spowodowali kradnąc szyny wycenione w skupie złomu na 500 dolców.
Bonus taki ze obejrzałem to gówno obesrane trzy dni po Gorączce
Chaos - banda skorumpowanych psów, triada, chachmęciarz deweloper z ambicjami politycznymi - każda z tych postaci ma niewiarygodnie daleko do łba, nigdy nie osiągnęliby swoich pozycji i odsiadywaliby kilkunastoletnie wyroki za katastrofę kolejową, którą nieumyślnie spowodowali kradnąc szyny wycenione w skupie złomu na 500 dolców.
Bonus taki ze obejrzałem to gówno obesrane trzy dni po Gorączce
No i właśnie gdzie się podziały takie filmy akcji jak legendarna Gorączka, gdzie oprócz tej akcji masz też jakiś wątek dramatyczny, świetnie napisane postacie i fabuła, które trzyma się kupy i jest realistyczna
- ebismolarek
Nie ma i nie bedzie (ciekawe jak wyjdzie heat 2 z driverami i butlerami xD)
- genocidegeneral
o kurwa to i tak lepiej niż się spodziewałem, obstawiałem Hollanda, Garfielda i tego cycka z Diuny
Zapomniałem, że Heat 2 naprawdę ma powstać xD
- ConeyIsland
Green Book
Kolejny mocny film odhaczony. 8/10. Dobre kino, przyjemny film, pozdrawiam ciepło. Świetna rola Aragorna!
Kolejny mocny film odhaczony. 8/10. Dobre kino, przyjemny film, pozdrawiam ciepło. Świetna rola Aragorna!
Miły film przed świętami do obejrzenia
L'accident de piano - Quentin Dupiex aka Mr Oizo dał stosunkowo mało abstrakcyjnie i mało głupkowato jak na niego, za to jest niepokojący klimat i przebitki shock content. Podobał mi się ten film bardzo, i chyba zrobię sobie maraton tego reżysera... kiedyś widziałem Wrong, które mnie oczarowało, słabe Wrong Cops i dziwne, ale przeciągnięte Deerskin. Akurat w kinach leci jego dobrze oceniana komedia(?) The Second Act z Leą Seydoux, więc jest okazja!
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
Zdecydowanie można powiedzieć, że komedia. Drugi akt właściwie jest... filmem o filmie w ramach filmu. Milutkie, ironiczne i obnażające hipokryzję zarazem. Film o udawaniu, graniu, chowaniu się za wymyślonymi postaciami. I jest tutaj najlepsza scena nalewania wina w historii kina
PS właśnie widzę, że Wypadek fortepianowy jest na Nowych Horyzontach i aż żałuję, że nie ma mnie we Wrocławiu. Dla samej Adèle Exarchopoulos w roli głównej będę chciał to sprawdzić!

Tron: dziedzictwo - jak byłem małolatem to widziałem pierwszą część, potem jakiś kawałek mi mignął na AXN i w sumie chciałem obejrzeć. Po paru latach 6/10 głównie za oprawę wizualną. Daft Punk robił muzyczkę.
Ktos byl na tej nowej fantastycznej czworce? Polecacie? Bo mam wolne popoludnie i bym sie przeszedl na seans, dawno nie bylem w kinie
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Vinci 2 - pół filmu Wieckiewicz chodzi po Krakowie, a drugie pół to nawiązania do poprzednich filmów Machulskiego, za mało skupienia sie na kradzieży tak jak to miało miejsce w pierwszej części.
- ConeyIsland
Kurczę obejrzałem dziś po latach jedynkę i utwierdzam się że to mocne 8/10 dla mnie i właśnie czytam multum opinii jak twoja @Bartuz które nie zachęcają do pójścia na dwójkę...
===
Hiacynt
Uuu film z gatunku gówno obesrane. 3/10
===
Hiacynt
Uuu film z gatunku gówno obesrane. 3/10
Odświeżyłem Zaginioną Dziewczynę i podtrzymuję zdanie, że ok, ale film z problemami. Moim zdaniem jest tu coś nie tak z tempem + czasem logika zawodzi. Laska jest Totalnie nie trzyma się to kupy. Tak samo jak to No ale jest klimat jak trzeba, intryga trzyma w napięciu + bądź co bądź kilka oryginalnych posunięć narracyjnych. Fincher w niezłej formie ale Siedem, Fight Club, Gra i Social Network jednak lepsze. 7/10
Spoiler
wybitną manipulatorką, która metodycznie aranżuje niezwykle skomplikowany plan wrobienia męża w morderstwo samej siebie, po czym w idiotyczny sposób daje się obrabować parze rzezimieszków.
Spoiler
morderstwo w chacie naszpikowanej kamerami. Przecież one były dosłownie wszędzie, więc te zaaranżowane przez nią sceny, to tylko część tego, co policja mogłaby zobaczyć przeglądając cały zapis, a tam już ewidentnie byłoby widać, jak uwodzi chłopa itd.
Dobry ale w sumie troche za dlugi i ta fabula za bardzo sie rozmywa i zaczyna męczyć jako całość. Ogólnie klimat na duzy plus tak samo jak Ben Affleck którego zawsze dobrze mi sie ogląda
Oddaj ją (Bring her back) 2025 - dużo osób zaczelo go polecać ostatnio i podobno kandydat do horroru roku a dla mnie tylko mocne 6/10. Dobrze wykonany technicznie, duzo szokujących scen ale ta babka która gra zastępczą matke nie pasuje mi do takiego filmu w ogóle plus te sceny gore tez mogli odpuścić, za mocne. Ciekawy jestem tylko czy postać tego chlopaka byla wzorowana na tym "przeklętym obrazie" - hands resist him, jesli tak to propsy bo wyszlo to ciekawie. Z podobnych filmów bardziej podobala mi sie wizyta, zakończenie zajebiste bylo
Oddaj ją (Bring her back) 2025 - dużo osób zaczelo go polecać ostatnio i podobno kandydat do horroru roku a dla mnie tylko mocne 6/10. Dobrze wykonany technicznie, duzo szokujących scen ale ta babka która gra zastępczą matke nie pasuje mi do takiego filmu w ogóle plus te sceny gore tez mogli odpuścić, za mocne. Ciekawy jestem tylko czy postać tego chlopaka byla wzorowana na tym "przeklętym obrazie" - hands resist him, jesli tak to propsy bo wyszlo to ciekawie. Z podobnych filmów bardziej podobala mi sie wizyta, zakończenie zajebiste bylo
- ConeyIsland
@tomek5lg powiedz coś więcej o Wizycie. Myślę czy jej nie zrobić na dniach.
https://www.filmweb.pl/film/Wizyta-2015-712145 chodzi o ten film bo są tez inne o podobnej nazwie.
Zimowy klimat, dom na odludziu i dwójka nastolatków jadąca do swoich dziadków w ferie, na początku myślalem ze pewnie jakiś psychopata im wjedzie w nocy do domu ale fabula jest zupelnie inna, szybko sie rozkręca i nie jest dlugi. Cala historia jest dla mnie po prostu mroczna i dobrze zagrana, kazdy z nas kiedys jezdzil do dziadków
no i jeszcze jeden mi sie przypomnial z ostatnio obejrzanych
Widzę, widzę (Ich seh, Ich seh) 2014 - austriacy tez potrafią w horrory, duzo podobieństw do filmów Haneke który robil takie rzeczy jak funny games czy siódmy kontynent. Ogólnie to europejskie kino mnie zaskakuje i często te filmy mają jakis inny / ciekawszy klimat niz sporo z USA
Zimowy klimat, dom na odludziu i dwójka nastolatków jadąca do swoich dziadków w ferie, na początku myślalem ze pewnie jakiś psychopata im wjedzie w nocy do domu ale fabula jest zupelnie inna, szybko sie rozkręca i nie jest dlugi. Cala historia jest dla mnie po prostu mroczna i dobrze zagrana, kazdy z nas kiedys jezdzil do dziadków
no i jeszcze jeden mi sie przypomnial z ostatnio obejrzanych
Widzę, widzę (Ich seh, Ich seh) 2014 - austriacy tez potrafią w horrory, duzo podobieństw do filmów Haneke który robil takie rzeczy jak funny games czy siódmy kontynent. Ogólnie to europejskie kino mnie zaskakuje i często te filmy mają jakis inny / ciekawszy klimat niz sporo z USA
Nie no troche pomyłka to vinci 2. Family friendly film bez pazura, w dodatku jakies role z dupy, natomiast lukasz simlat jest fenomenalny. Wystarczylo trojke wieckiewicz szyc i werbus obsadzic za fajerą i dac jakis ciekawy czarny charakter i bylby samograj,a tu zlolem jest mirosław haniszewski z tym mlodym co gral chade i sa prze kurwa fatalni
nawet we wronkach mnie tak wcześnie nie budzily