Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Tede

Post autor: gods bidness »

TIER 1 (bardzo dobre)
- Notes
- Sport
- Esende Mylfon
- Hajs Hajp Hejt

TIER 2 (dobre)
- 3H - Hajs Hajs Hajs
- Ścieżka Dźwiękowa
- Kasablanca Real
- Notes 2

TIER 3 (może być, ma momenty)
- Disco Noir
- Elliminati
- Vox Veritatis
- Skrrrrt
- Kurt Rolson
- Fuck Tede/GlamRap

TIER 4 (jak leci w tle i nie słuchasz, to od biedy może lecieć)
- Notes 3D
- Sport 2021
- Vanillahajs
- Karmagedon
- Mefistotedes/Droga do odkupienia
- Odkupienie

TIER 5 (najgorsze asłuchalne gówno)
- Noji?
- Keptn'
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

no i notes jest niby najlepszy? sam pisałeś że rozważałeś go by wjebać do tier2
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
gods bidness

Nie wiem kurwa, kolejność wewnątrz Tierów jest losowa. A jakbyś czytał uważnie, to wiedziałbyś gdzie pada zdanie:
gods bidness pisze: 13 sty 2026, 21:10 Prawdopodobnie najlepsza płyta w karierze
Wszystko zależy od dnia. Na dzisiaj jestem skłonny twierdzić, że Hajs Hajp Hejt, choć przedwczoraj myślałem, że Notes.
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

gods bidness pisze: 13 sty 2026, 21:10 Hajp, Hajs, Hejt - tu kolejne zaskoczenie dla nieokrzesanych chamów bez ogłady. Płyta nie padła ofiarą bycia podwójną i oczywiście to ją uratowało.
Spotify pokazuje, ze jest dwuplytowa :huh: Gdzie moge notes posluchac?
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

no ale przyjrzyj się trackliście na tym spotifajcu ;)

Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
a notes tu

2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

Dzieki
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Sionek

Post autor: Sionek »

aplew pisze: 13 sty 2026, 21:35 Spotify pokazuje, ze jest dwuplytowa
Pierwsza płyta na Spotify to wszystkie kawałki z płynnymi przejściami w konwencji mixtejpu, a płyta 2 to pocięte kawałki z dopiskiem "single"
Awatar użytkownika
gods bidness

No i powstaje pytanie po chuj on to tak zrobił? Jebnięty. Natomiast ja polecam słuchać tę z płynnymi przejściami.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Dziękuję za tą tier lista, lista okuratna i sprawiedliwa.

To teraz tier lista mixtapów - Buhhy, DBL, gratisy do biletów, Yolo boiz itd.? :razz:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
emdeer

Post autor: emdeer »

Props za docenienie hajs hajp hejt
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Należy docenić mrówczą, żmudną, benedyktyńską wręcz pracę użytkownika @gods bidness

Obserwuję go odkąd pojawiłem się na forum i da się zauważyć takie love-hate relationship między nim a Fiodorem.
Sam fakt, że włożył taki effort w zrecenzowanie całej dyskografii dość dobitnie pokazuje, że Tedunio nie jest mu obojętny. Często skarci, często przyhejtuje, wbije szpilkę, ale taki wewnętrzny głos mu cały czas podszeptuje: "No kurwa, postaraj się Graniecki".

W każdym razie bardzo dobrze mi się czytało i o dziwo nie zalatuje to grafomanią, więc czekam na kolejne ściany tekstu
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

super się czytało, jestem dobrze zaznajomiony z dyskografią Tedego i nie umiałbym tak krytycznie spojrzeć na płyty z niższych tierów a w zasadzie ciężko się nie zgodzić. zajebiste tejki z tą hipermanią, recka pierwszego Notesa i dwupłytowy rant (suka jest robotna)

podbijam Hajp Hajs w tier 1
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Też wysyłam propsy, bardzo fajna inicjatywa :oops:

Zgadzam się z wieloma obserwacjami dotyczącymi tych gorszych elementów kariery Tedego (wielopłytówki, beef z Rychem wykuty na psychice, gry słowne z dupy), parę płyt których nigdy nie odpalałem okazało się wyglądać dokładnie tak, jak je sobie wyobrażałem, a nawet nie narażałem przy tym własnego słuchu, jesteśmy ci wdzięczni.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

siadaliśmy jak do telenoweli
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
gods bidness

Dziękuję kochani. Może się kiedyś jeszcze podejmę czegoś podobnego, ale to nie pisanie było problemem, a przesłuchanie tego wszystkiego w kilka dni. Teraz mam spotify tym zajebany.

Tymczasem lewactwo zaatakowało starego libka boomera:

Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Nawet ten filmik nie podkreśla tego że jest boomerem, a raczej przerośniętym gimbusem. Chłop w całym swoim życiu nie przepracował normalnie 8 godzin (przyjmując za standardowy dzienny wymiary roboczogodzin). Ba on nigdy nawet nie przepracował całego tygodnia, stąd też u niego niezrozumienie i zdziwienie, że ktoś musi iść na zwolnienie bo nie wykona swojej pracy, i to nic złego, świetnie że sobie mógł żyć w swojej bańce. Wisienka na torcie jest właśnie obecna praca w KZ, jak on podkreślał w każdym lajfie, wywiadzie że on teraz na diss nie miał czasu, bo do pracy (na 3 godziny, dwa razy w tygodniu), czysta dziecięca radość ze „o zobaczcie, mam robotę jestem dorosły”.
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Ale przydzbanił :wall:
Totalnie debilna i szkodliwa wypowiedź.
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Przecież każdy wie że l4 to skurwysyństwo wobec pracodawcy :dunno:
Popi.jaku
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Z takim rozumowaniem to pewnie najchętniej w ogóle zlikwidowałby umowy o pracę. Jeżeli głupio brać pieniądze, kiedy chorujesz, to na urlopie tymbardziej. Przecież jesteś zdolny do zapierdalania, a czasem nawet obijasz się na plaży. Okres wypowiedzenia też do wyjebania. No bo serio robolu jebany nie jest ci głupio pracować, kiedy przedsiębiorca cię od dzisiaj nie chce?
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Oj bedą mocne wersy na Tedego w trzecim dissie Mesa (choć Mes pewnie ma tyle samo przepracowanych lat).
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ