Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Tede

Post autor: gods bidness »

TIER 1 (bardzo dobre)
- Notes
- Sport
- Esende Mylfon
- Hajs Hajp Hejt

TIER 2 (dobre)
- 3H - Hajs Hajs Hajs
- Ścieżka Dźwiękowa
- Kasablanca Real
- Notes 2

TIER 3 (może być, ma momenty)
- Disco Noir
- Elliminati
- Vox Veritatis
- Skrrrrt
- Kurt Rolson
- Fuck Tede/GlamRap

TIER 4 (jak leci w tle i nie słuchasz, to od biedy może lecieć)
- Notes 3D
- Sport 2021
- Vanillahajs
- Karmagedon
- Mefistotedes/Droga do odkupienia
- Odkupienie

TIER 5 (najgorsze asłuchalne gówno)
- Noji?
- Keptn'
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

no i notes jest niby najlepszy? sam pisałeś że rozważałeś go by wjebać do tier2
vampmoney pisze: 04 lis 2020, 14:44 ja strasznie lubię duże miasta pod warunkiem że są brzydkie
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
gods bidness

Nie wiem kurwa, kolejność wewnątrz Tierów jest losowa. A jakbyś czytał uważnie, to wiedziałbyś gdzie pada zdanie:
gods bidness pisze: 13 sty 2026, 21:10 Prawdopodobnie najlepsza płyta w karierze
Wszystko zależy od dnia. Na dzisiaj jestem skłonny twierdzić, że Hajs Hajp Hejt, choć przedwczoraj myślałem, że Notes.
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

gods bidness pisze: 13 sty 2026, 21:10 Hajp, Hajs, Hejt - tu kolejne zaskoczenie dla nieokrzesanych chamów bez ogłady. Płyta nie padła ofiarą bycia podwójną i oczywiście to ją uratowało.
Spotify pokazuje, ze jest dwuplytowa :huh: Gdzie moge notes posluchac?
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

no ale przyjrzyj się trackliście na tym spotifajcu ;)

Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
a notes tu

2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

Dzieki
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Sionek

Post autor: Sionek »

aplew pisze: 13 sty 2026, 21:35 Spotify pokazuje, ze jest dwuplytowa
Pierwsza płyta na Spotify to wszystkie kawałki z płynnymi przejściami w konwencji mixtejpu, a płyta 2 to pocięte kawałki z dopiskiem "single"
Awatar użytkownika
gods bidness

No i powstaje pytanie po chuj on to tak zrobił? Jebnięty. Natomiast ja polecam słuchać tę z płynnymi przejściami.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Dziękuję za tą tier lista, lista okuratna i sprawiedliwa.

To teraz tier lista mixtapów - Buhhy, DBL, gratisy do biletów, Yolo boiz itd.? :razz:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
emdeer

Post autor: emdeer »

Props za docenienie hajs hajp hejt
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Należy docenić mrówczą, żmudną, benedyktyńską wręcz pracę użytkownika @gods bidness

Obserwuję go odkąd pojawiłem się na forum i da się zauważyć takie love-hate relationship między nim a Fiodorem.
Sam fakt, że włożył taki effort w zrecenzowanie całej dyskografii dość dobitnie pokazuje, że Tedunio nie jest mu obojętny. Często skarci, często przyhejtuje, wbije szpilkę, ale taki wewnętrzny głos mu cały czas podszeptuje: "No kurwa, postaraj się Graniecki".

W każdym razie bardzo dobrze mi się czytało i o dziwo nie zalatuje to grafomanią, więc czekam na kolejne ściany tekstu
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

super się czytało, jestem dobrze zaznajomiony z dyskografią Tedego i nie umiałbym tak krytycznie spojrzeć na płyty z niższych tierów a w zasadzie ciężko się nie zgodzić. zajebiste tejki z tą hipermanią, recka pierwszego Notesa i dwupłytowy rant (suka jest robotna)

podbijam Hajp Hajs w tier 1
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Też wysyłam propsy, bardzo fajna inicjatywa :oops:

Zgadzam się z wieloma obserwacjami dotyczącymi tych gorszych elementów kariery Tedego (wielopłytówki, beef z Rychem wykuty na psychice, gry słowne z dupy), parę płyt których nigdy nie odpalałem okazało się wyglądać dokładnie tak, jak je sobie wyobrażałem, a nawet nie narażałem przy tym własnego słuchu, jesteśmy ci wdzięczni.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

siadaliśmy jak do telenoweli
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
gods bidness

Dziękuję kochani. Może się kiedyś jeszcze podejmę czegoś podobnego, ale to nie pisanie było problemem, a przesłuchanie tego wszystkiego w kilka dni. Teraz mam spotify tym zajebany.

Tymczasem lewactwo zaatakowało starego libka boomera:

Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Nawet ten filmik nie podkreśla tego że jest boomerem, a raczej przerośniętym gimbusem. Chłop w całym swoim życiu nie przepracował normalnie 8 godzin (przyjmując za standardowy dzienny wymiary roboczogodzin). Ba on nigdy nawet nie przepracował całego tygodnia, stąd też u niego niezrozumienie i zdziwienie, że ktoś musi iść na zwolnienie bo nie wykona swojej pracy, i to nic złego, świetnie że sobie mógł żyć w swojej bańce. Wisienka na torcie jest właśnie obecna praca w KZ, jak on podkreślał w każdym lajfie, wywiadzie że on teraz na diss nie miał czasu, bo do pracy (na 3 godziny, dwa razy w tygodniu), czysta dziecięca radość ze „o zobaczcie, mam robotę jestem dorosły”.
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Ale przydzbanił :wall:
Totalnie debilna i szkodliwa wypowiedź.
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Przecież każdy wie że l4 to skurwysyństwo wobec pracodawcy :dunno:
Popi.jaku
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Z takim rozumowaniem to pewnie najchętniej w ogóle zlikwidowałby umowy o pracę. Jeżeli głupio brać pieniądze, kiedy chorujesz, to na urlopie tymbardziej. Przecież jesteś zdolny do zapierdalania, a czasem nawet obijasz się na plaży. Okres wypowiedzenia też do wyjebania. No bo serio robolu jebany nie jest ci głupio pracować, kiedy przedsiębiorca cię od dzisiaj nie chce?
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Oj bedą mocne wersy na Tedego w trzecim dissie Mesa (choć Mes pewnie ma tyle samo przepracowanych lat).
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ