[RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Moderator: con shonery
Re: [RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
zawsze tak było, ale grafika -40% w najlepszych tytułach 
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Ale, że na o 40% gorsza na konsolach? Pokaż mi te tytuły, bo po pierwsze ustawienia ultra na PC to już zwykle naprawdę mało widoczne szczegóły , a po drugie mało kto ma taki sprzęt (co jest udowodnione np. statystykami Steam), żeby te lepsze detale niż na konsolach włączyć.
I nie jestem żadnym hejterem PC, bo sam kompa dobrego (m.in. pod gierki) kupowałem 3-4 miechy temu.
Po prostu PC ma swoje wady i zalety tak jak i konsole, np. PC wygrywa dla mnie obsługą modów.
Natomiast prawda jest taka, że dla graczy, którzy chcieliby po prostu jak najszybciej zatopić się w rozgrywce konsole są idealne pod względem ceny/prostoty/jakości jaką oferują.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- yungXpaproch
co by sie nie dzialo to wole grac na komputerze, nigdy konsoli za bardzo nie uzywalem i za chuja nie umiem uzywac padow, poza tym komputer jest do wszystkiego i mozna w nim rozne podzespoly wymieniac, w grach samemu ustawiac wszystko. no lubie to ze po prostu w komputerze moge wszystko zrobic sam, a wlasnie nie podoba mi sie ze w konsoli jest tylko wloz plyte i graj
plus na kompie moge kupowac gry tanio na stronach typu eneba albo je crackowac. grajac na konsoli bym jedna gre na dwa lata kupowal chyba
Ta, raz byś wyłożył 250 zł na nowy tytuł, a po przejściu byś go sprzedał ze stratą 30-50 zł max.
Natomiast na PC musisz ukraść, albo wyłożyć 250 na premierę bez możliwości odsprzedaży.
A po jakimś czasie przeceny na konsolach czy gry na płytach są bardzo podobne cenowo do PC.
- zemsta1camzata
polak detectedyungXpaproch pisze: ↑11 lut 2023, 14:59 plus na kompie moge kupowac gry tanio na stronach typu eneba albo je crackowac
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
- yungXpaproch
dobra zapomnialem ze te gierki mozna sprzedawac
moze i polak ale chuj ja nie mam kasy teraz, za mlody jestem zeby pracowac, a starych bogatych nie mam
ja właśnie mam dylemat, czy wolę grać na konsoli czy kompie, tu i tu będzie dobrze chodziło, bo series x, a komputer no bestia wydajnościowo, skłaniam się ku konsoli, ale też nie po to kupowałem tak mocnego kompa, żeby grać tylko w csa i tibię
tibia 7.4 na monitorze 4k to styl życia, a co do gierki to mam tak samo bo nie potrafię grać na padzie w gry, gdzie trzeba cokolwiek celować i np. w RDR2 już były ciężary jak próbowałem grać padem do xboxa na PC, chociaż kiedyś trzeba się kurwa nauczyć
no właśnie ja tak samo, jakieś gierki, gdzie chociaż lekko trzeba przycelować to już paraliż, dobrze na padzie tylko w jakieś forzy mi się gra, czy inne wyścigi
to ustawcie autoaima
Pad do ścigawek, fifki, gier fromsoftware, kiedyś próbowałem skillować na padzie w Apexa (na konsoli), później po czasie ktoś mnie uświadomił, że te prosy odpalają se klawe + myszkę, dlatego tak ownią
tu trza mieć chińskie rączki by ogarniać fpsy na padzie
niewiele gier wspiera klawiaturę i myszkę właśnie
Dodano po 5 minutach 18 sekundach:
o ale w xboxie działa dla hogwart's legacy wsparcie
Dodano po 5 minutach 18 sekundach:
o ale w xboxie działa dla hogwart's legacy wsparcie
Do mnie we wtorek dojdzie 3060 ti, przesiadka z 1660 super. Teraz mam chociaż motywację, żeby z mojej starej grafiki złożyć kompa do gier dla ojczulka, niech sobie pogra chłop w farming symulator na ultra bo już stary nie wyrabia
- cloud
- chmura
rtx 2060
amd 53600x
16 gb ram
raczej stałe 60 fps na średnich przy 1080p, ale szału nie ma
jest cudownie, chciałbym grać i grać, niestety normicko umówiłem się na picie alkoholu i trochę żałuję
amd 53600x
16 gb ram
raczej stałe 60 fps na średnich przy 1080p, ale szału nie ma
jest cudownie, chciałbym grać i grać, niestety normicko umówiłem się na picie alkoholu i trochę żałuję
-
genocidegeneral
ja póki co zostawiam grę do czasu lepszego kompa, nie chcę sobie psuć pięknie zapowiadającej się przygody szarpanymi trzydziestoma klatkamidoszedłem do walki z
ale znalazłem jedną głupotkę, nieistotną w kontekście całej gry, ale NO KURWA:
co za debil wymyślił sterowanie kursorem w menu przy pomocy pada???? Przecież to powinno być albo skakanie pomiędzy samymi opcjami jeśli mamy jakąś pionową listę opcji, albo wychylanie analoga w konkretnym kierunku w menu kołowym, bezpośrednie sterowanie kursorem to się nadaje do myszy
najlepiej to zrobili w Dying Light 2 (może naprawili w patchach, nie wiem, widziałem kawałek u kumpla chwilę po premierze): szybkie skakanie po opcjach działało na klawiaturze, ale po podłączeniu pada już nie, trzeba było machać kursorem
przecież to się kwalifikuje pod sąd boży
na konsolach jest tak samo czy to jakaś niedoróbka wersji PC?
Spoiler
trollem w hogsmeade i tam to w ogóle była masakra w temacie płynności, a przy okazji podobnie dynamicznej sceny w samym hogwarcie byłoby pewnie jeszcze gorzej
co za debil wymyślił sterowanie kursorem w menu przy pomocy pada???? Przecież to powinno być albo skakanie pomiędzy samymi opcjami jeśli mamy jakąś pionową listę opcji, albo wychylanie analoga w konkretnym kierunku w menu kołowym, bezpośrednie sterowanie kursorem to się nadaje do myszy
najlepiej to zrobili w Dying Light 2 (może naprawili w patchach, nie wiem, widziałem kawałek u kumpla chwilę po premierze): szybkie skakanie po opcjach działało na klawiaturze, ale po podłączeniu pada już nie, trzeba było machać kursorem
na konsolach jest tak samo czy to jakaś niedoróbka wersji PC?
Ostatnio zmieniony 11 lut 2023, 20:06 przez genocidegeneral, łącznie zmieniany 1 raz.
- zemsta1camzata
tak samo
jaki dresscode? w klubie w dresach
- FruitOffTheWall
jak ktos nie zna uniwersum harego potheda to oplaca sie odpalać gierke?
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
@genocidegeneral przecież takie rozwiązanie w innych grach też było stosowane i dla mnie się sprawdza zupełnie normalnie, wręcz dobrze.
imo tak, bo to po prostu dobra gra, w której będziesz się świetnie bawił.FruitOffTheWall pisze: ↑11 lut 2023, 20:10 jak ktos nie zna uniwersum harego potheda to oplaca sie odpalać gierke?
Też mnie wkurwia ten kursor w menu
- piernikowyskoczek
a nie jest tak, że d-padem skaczesz po opcjach, a gałką kursorujesz? tak jest w innych grach czasemgenocidegeneral pisze: ↑11 lut 2023, 20:03 co za debil wymyślił sterowanie kursorem w menu przy pomocy pada????
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer