[RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
kshaq

Re: [RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy

Post autor: kshaq »

Ja cliché Gryffindor :P może jak kiedyś sobie zrobię drugi walkthrough to bardziej skurwysynem
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

kurde wlasnie to jest problem troche bo j.k. rowling pisala tak chujowo ze wlasciwie w jej historii liczyl sie gryffindor - ci odwazni i slytherin - ci mocni i zli, a ravenclaw i hufflepuff to jakies tam lamusy, wiec ciezko sie jakby zdecydowac na jakies sympatyzowanie z tymi dwoma. chociaz poki co, w grze zauwazam zeby ten podzial nie byl taki wyrazny i nie widze jakiejs rywalizacji i nienawisci pomiedzy domami, przynajmniej narazie
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

jak tam empress
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Kalom

Post autor: Kalom »

w ravenclaw była piękna lunka i ten mitoman od czarnej magii jak dla mnie najlepsza chałapa w hogwart
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

technologia upscalingu, która Ci powinna dać od kilku do kilkunastu procent fps. Nvidia ma dlss ale to kurwy i dlss działa tylko na kartach nvidii i to też nowsze wersje tylko na nowych kartach(np. dlss 3 działa tylko na rtxach serii 40xx) a amd ma fsr i fsr działa też na kartach nvidii nawet tych starszych i właśnie twoja 1060 jest z najstarszej generacji na której to będzie działać

jest jeszcze intel xess też możesz spróbować(generalnie pokombinuj co Ci najlepiej będzie pasować, zapewne FSR 2 albo właśnie ten intel xess) raczej w performmance mode jak chcesz więcej fps ale może w quality też będzie git.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

dzieki! ogarnalem sobie i wlaczylem i faktycznie jest troche lepiej
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Gryffindor here, 2h zrobione i póki co przepiękna gra
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

dostałem co chciałem, jestem zadowolony, bawię się fantastycznie
trójkąt bermudzki wola mokotów
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Dopiero początek, ale coś pięknego, muzyka, szkoła - można się przenieść do tego świata :bowdown:
Awatar użytkownika
Sergiusz

Post autor: Sergiusz »

kshaq pisze: 10 lut 2023, 10:55 Na PC czasem mi coś chrupnie (głównie jak zaczynają się cut scenki albo przy wchodzeniu do nowych pomieszczeń) ale ogólnie wszystko raczej płynniutko :dunno:
U mnie wyglada to bardzo podobnie, po cichu liczę że jak wypuszcza nowe sterowniki to będzie lepiej, ale tragedii i tak nie ma.
Gram na 3440x1440 (Ryzen 7 3800X, 2080S, 16GB DDR4 na 3600mhz), ustawienia na ultra bez RT. Próbowałem tez na wysokich ale nie widziałem zbytnio różnicy w klatkach a jak miały spaść to nieważne czy na ultra czy na wysokich, i tak spadały.

Mega kozacki feeling ma dla mnie walka na padzie i te wszystkie puzzle i znajdźki też mi się podobają.

Trochę offtop ale fajnie jakby CD projekt przy wiedźminie 4 wzięło lekcje z hogwartu, jakieś próby traw, tworzenie wiedźmina, wybór szkoły itd.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Kurwaa czytam te posty i nie mogę się doczekać aż to na ps4 wyjdzie
hwjsk

Post autor: hwjsk »

przestancie pisac te pelne radosci posty skurwensyny
Spoiler
nie mam na czym w to grac
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Sergiusz pisze: 10 lut 2023, 23:56 i te wszystkie puzzle i znajdźki też mi się podobają
kurwa bezkitu, trzeba zauwazyc ze te znajdzki sie bardzo przyjemnie zbiera, te strony do ksiazki. jedno to, ze giga fajne jest to jak zapisuja sie jako jakies fajne miejsce, dajac jakis krotki opis, a druga sprawa giga wazna to, ze daja level. po prostu czuc duzy progress eksplorujac tylko
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

No i chuj, zamówiłem se nową kartę graficzną bo aż żal ogrywać gierkę na którą czekałem tyle lat na średnich
Awatar użytkownika
Sergiusz

Post autor: Sergiusz »

yungXpaproch pisze: 11 lut 2023, 8:20
Sergiusz pisze: 10 lut 2023, 23:56 i te wszystkie puzzle i znajdźki też mi się podobają
kurwa bezkitu, trzeba zauwazyc ze te znajdzki sie bardzo przyjemnie zbiera, te strony do ksiazki. jedno to, ze giga fajne jest to jak zapisuja sie jako jakies fajne miejsce, dajac jakis krotki opis, a druga sprawa giga wazna to, ze daja level. po prostu czuc duzy progress eksplorujac tylko
No to ma taki tomb raiderowy vibe trochę, a ekolega @ffeee podjął dobrą decyzje i nie mówię tu tylko ze względu na Hogwart :joint:
Awatar użytkownika
Fleming

Post autor: Fleming »

ffeee pisze: 11 lut 2023, 10:27 No i chuj, zamówiłem se nową kartę graficzną bo aż żal ogrywać gierkę na którą czekałem tyle lat na średnich
Ja mam właśnie dylemat czy za tydzień się zabrać w te grę na mojej 1070 czy kupić 3060
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

lepiej na 4060 poczekac nie?
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Weles

Post autor: Weles »

Swoją drogą, te wymagania minimalne gier dzisiaj są trochę z pizdy, skoro ma to chodzić na past-genach. Ja na swoim lapku normalnie odpalam przykładowo Elden Ringa czy Cyberpunka z 4Gb RAM i jakimś GTX1650 i śmiga w tych 30FPSach, gdzie na XBox One S C2077 większość nie dałaby rady grać, ja tam śmigałem twardo przy 15-25FPS :lol:
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ehh no słabiutko mi to działa na sześciogigowym 1060, będę się musiał przyczaić na nowe GPU
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Patrząc, że połowa komentarzy w Polsce na temat tej gry jest o tym jak komu działa na PC i dlaczego nie najlepiej to aż uśmiech się na mojej twarzy pojawia jak niektórzy hejtowali że konsole to gówno :rotfl:

I nie mówię tu u ślizgawce, jednak się okazało że na konsoli wkładasz płytę i grasz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ