[RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Moderator: con shonery
Re: [RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Ja cliché Gryffindor :P może jak kiedyś sobie zrobię drugi walkthrough to bardziej skurwysynem
- yungXpaproch
kurde wlasnie to jest problem troche bo j.k. rowling pisala tak chujowo ze wlasciwie w jej historii liczyl sie gryffindor - ci odwazni i slytherin - ci mocni i zli, a ravenclaw i hufflepuff to jakies tam lamusy, wiec ciezko sie jakby zdecydowac na jakies sympatyzowanie z tymi dwoma. chociaz poki co, w grze zauwazam zeby ten podzial nie byl taki wyrazny i nie widze jakiejs rywalizacji i nienawisci pomiedzy domami, przynajmniej narazie
jak tam empress
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
w ravenclaw była piękna lunka i ten mitoman od czarnej magii jak dla mnie najlepsza chałapa w hogwart
technologia upscalingu, która Ci powinna dać od kilku do kilkunastu procent fps. Nvidia ma dlss ale to kurwy i dlss działa tylko na kartach nvidii i to też nowsze wersje tylko na nowych kartach(np. dlss 3 działa tylko na rtxach serii 40xx) a amd ma fsr i fsr działa też na kartach nvidii nawet tych starszych i właśnie twoja 1060 jest z najstarszej generacji na której to będzie działać
jest jeszcze intel xess też możesz spróbować(generalnie pokombinuj co Ci najlepiej będzie pasować, zapewne FSR 2 albo właśnie ten intel xess) raczej w performmance mode jak chcesz więcej fps ale może w quality też będzie git.
jest jeszcze intel xess też możesz spróbować(generalnie pokombinuj co Ci najlepiej będzie pasować, zapewne FSR 2 albo właśnie ten intel xess) raczej w performmance mode jak chcesz więcej fps ale może w quality też będzie git.
- yungXpaproch
dzieki! ogarnalem sobie i wlaczylem i faktycznie jest troche lepiej
Gryffindor here, 2h zrobione i póki co przepiękna gra
dostałem co chciałem, jestem zadowolony, bawię się fantastycznie
trójkąt bermudzki wola mokotów
Dopiero początek, ale coś pięknego, muzyka, szkoła - można się przenieść do tego świata 
U mnie wyglada to bardzo podobnie, po cichu liczę że jak wypuszcza nowe sterowniki to będzie lepiej, ale tragedii i tak nie ma.
Gram na 3440x1440 (Ryzen 7 3800X, 2080S, 16GB DDR4 na 3600mhz), ustawienia na ultra bez RT. Próbowałem tez na wysokich ale nie widziałem zbytnio różnicy w klatkach a jak miały spaść to nieważne czy na ultra czy na wysokich, i tak spadały.
Mega kozacki feeling ma dla mnie walka na padzie i te wszystkie puzzle i znajdźki też mi się podobają.
Trochę offtop ale fajnie jakby CD projekt przy wiedźminie 4 wzięło lekcje z hogwartu, jakieś próby traw, tworzenie wiedźmina, wybór szkoły itd.
Kurwaa czytam te posty i nie mogę się doczekać aż to na ps4 wyjdzie
przestancie pisac te pelne radosci posty skurwensyny
Spoiler
nie mam na czym w to grac
- yungXpaproch
kurwa bezkitu, trzeba zauwazyc ze te znajdzki sie bardzo przyjemnie zbiera, te strony do ksiazki. jedno to, ze giga fajne jest to jak zapisuja sie jako jakies fajne miejsce, dajac jakis krotki opis, a druga sprawa giga wazna to, ze daja level. po prostu czuc duzy progress eksplorujac tylko
No i chuj, zamówiłem se nową kartę graficzną bo aż żal ogrywać gierkę na którą czekałem tyle lat na średnich
No to ma taki tomb raiderowy vibe trochę, a ekolega @ffeee podjął dobrą decyzje i nie mówię tu tylko ze względu na HogwartyungXpaproch pisze: ↑11 lut 2023, 8:20kurwa bezkitu, trzeba zauwazyc ze te znajdzki sie bardzo przyjemnie zbiera, te strony do ksiazki. jedno to, ze giga fajne jest to jak zapisuja sie jako jakies fajne miejsce, dajac jakis krotki opis, a druga sprawa giga wazna to, ze daja level. po prostu czuc duzy progress eksplorujac tylko
Ja mam właśnie dylemat czy za tydzień się zabrać w te grę na mojej 1070 czy kupić 3060
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
lepiej na 4060 poczekac nie?
świadomość swojej ignorancji
Swoją drogą, te wymagania minimalne gier dzisiaj są trochę z pizdy, skoro ma to chodzić na past-genach. Ja na swoim lapku normalnie odpalam przykładowo Elden Ringa czy Cyberpunka z 4Gb RAM i jakimś GTX1650 i śmiga w tych 30FPSach, gdzie na XBox One S C2077 większość nie dałaby rady grać, ja tam śmigałem twardo przy 15-25FPS 
-
genocidegeneral
ehh no słabiutko mi to działa na sześciogigowym 1060, będę się musiał przyczaić na nowe GPU
Patrząc, że połowa komentarzy w Polsce na temat tej gry jest o tym jak komu działa na PC i dlaczego nie najlepiej to aż uśmiech się na mojej twarzy pojawia jak niektórzy hejtowali że konsole to gówno
I nie mówię tu u ślizgawce, jednak się okazało że na konsoli wkładasz płytę i grasz.
I nie mówię tu u ślizgawce, jednak się okazało że na konsoli wkładasz płytę i grasz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji