Sportowy Offtopic

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Re: Sportowy Offtopic

Post autor: scam_sakawa »

zlewam pisze: 09 wrz 2023, 14:42 mnie zawsze dziwila niska popularnosc recznej w europie, top sport do ogladania, ciagle sie cos dzieje na ekranie i nie trzeba miec praktycznie zadnej wiedzy bo w pare minut mozna skumac o co tam chodzi
Szkoda, ręczna to dla mnie najbardziej emocjonujący sport drużynowy do oglądania. Co sezon jeżdżę na kilka meczów Vive w LM i świętą wojnę z Płockiem. ;)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
pardon

Post autor: pardon »

btw jako guwniarz marzyla mi sie opcja emigracji po 40tce do bogatej skandynawii, luzne zycie za dobre euro, a w weekend wlasnie meczyk lokalnej ekipy handballowej na kameralnym obiekcie zyc nie umierac

spoko dyscyplina, sle tez nie ma co sie zrzymac na jej popularnosc

Dodano po 12 minutach 43 sekundach:
https://www.handball-world.news/en/news ... 48155.html
At the top of the ranking is THW Kiel, who have been the crowd favorite for years, with an average of 9,992 spectators this season. Füchse Berlin follow with 7,706, ahead of SC Magdeburg with 6,233, Rhein-Neckar Löwen with 6,169 and SG Flensburg-Handewitt with 5,713
heh
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

zlewam pisze: 09 wrz 2023, 14:42 mnie zawsze dziwila niska popularnosc recznej w europie,
Bo bo oprócz piłki nożnej tak naprawdę świat nigdy nie ukształtował nr 2. Masa zakochana jest tylko w nodze.

Reszta to 15 pięter niżej.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

na ręczną bym chetnie pochodził, ale w Poznaniu nic takiego powaznego nie ma, a nie będe chodził na drugie ligi do jaiejś hali podstawówkowej eh

za to chetnym polecam hokej na trawie - w Poznaniu w ogóle full farta, bo sport jest tutaj bardzo mocny, nawet stadion stricte pod hokej mamy. ja sie staram pare razy w sezonie wpaść - na Grunwaldzie albo na jakims maratonie hokejowym na boisku przy awfie no i całkiem fajne toto
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

byłem na początku roku na mistrzostwach świata ręcznej w Spodku w Katowicach i pomimo tego, że mecz ręcznej w telewizji obejrzę raz do roku to na żywo świetna zabawa
nożną oglądam i chodzę na mecze od dzieciaka i pewnie nie przestanę, ale ma dwa wielkie minusy - wszędzie korupcja i spierdoleni kibice, którym jedyne na czym zależy to najebaniu się i szukaniu zwady
RIVALDO111
Zbanowany

Musiałem googlowac Babe Ruth.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Graf

Post autor: Graf »

To jesteś ignorantem, bo gość miał taką pozycję w baseballu jak Tiger Woods w golfie. Chyba ze o tym drugim tez nie słyszałeś.

Jak coś to oglądałem w życiu może 3 mecze baseballu
frontkick pisze: cały kraj sie jara poza jedna jedyna wioska nieugietych galów sluchajacych belmondziarza i sentino
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Piękne :D
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

E tam w kazdym sporcie jest cos pieknego ale zaden sport raczej nie zaciekawi wszystkich i zawsze znajda sie ludzie dla ktorych to bedzie jebana nuda :dunno: juz az tak duzo nie ogladam sportu bo jak mam czas to wole go uprawiac, ale od dluzszego czasu bardzo podoba mi sie futsal i trzymam kciuki zeby to sie powoli rozrastalo, imo to taka pilka nozna na sterydach gdzie zoptymalizowano/skondensowano wszystkie aspekty z pilki trawiastej tak aby bylo tylko to co ciekawe a nie zwijanie sie z bolu przez 15min, truchtanie i bezproduktywne podawanie pilki, boisko mniejsze i mniej zawodnikow wiec wszystko jest duzo bardziej dynamiczne, lotne zmiany wiec nie trzeba ogladac przez 5min idacego typa przez murawe no i na boisku nikt nie oddycha rekawem tylko jest pelna pizda od poczatku do konca, auty z nogi wiec mozna tez od razu jakos zaatakowac ciekawie bramke a nie po prostu znowu wrzucic do maszyny losujacej. Ofc zeby nie bylo szanuje pilke trawiasta tez, ale od paru lat nie potrafie juz jej ogladac z zaciekawieniem a kiedys to sie siadalo o 18h przed tv wlaczalo canal+sport i do 23h/24h sie ogladalo mecze i studia. Aha no i chyba najgorszy i najbardziej odstraszajacy element to mejweni, zrobila sie z tego taka wydmuszka i pierdolenie dla pierdolenia ze az przykro sie tego slucha/czyta. Jakies szachy 5d i rozkminianie na podstawie ploty puszczonej na twitterku albo jakiegos farmazonu puszconego w eter ze niby ten powiedzial temu ze cos tam kurwa no szkoda gadac. Osobiscie wolalbym zeby zamiast komentowania byly jakies edukacyjne tresci w tych studiach: tlumaczenie taktyktycznych/technicznych/fizycznych zagadnien, pokazywanie urywkow ktore je obrazuja, itd... no jakies ciekawe i obiektywne tresci a nie poraz 1000 walkowanie jakiegos wrozenia z fusow z dupy komentatorow

Dodano po 33 sekundach:
Ups troche sie rozgadalem :roll:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
RIVALDO111
Zbanowany

Graf pisze: 09 wrz 2023, 20:51 To jesteś ignorantem, bo gość miał taką pozycję w baseballu jak Tiger Woods w golfie. Chyba ze o tym drugim tez nie słyszałeś.

Jak coś to oglądałem w życiu może 3 mecze baseballu
Kuzwa zabrzmiało jakby baseball to było top 3 mainstreamu.

A co do komentarza wyżej to zgodzę się że dziennikarze dziś gadają o 151 tematach pobocznych niż samej piłce w piłce przez co od dawna już z pillka łączy mnie tylko sam mecz w Premier League i Liga mistrzów a tak w ogóle nie przesiaduje w tym uniwersum.

Piłka ma gigantyczna popularność a to stworzyło tylko temat poboczny dla tych wszystkich Święcickich,Borków,Rudzkich ,Stanowskich by budować się w necie na jej plecach jak influ z YT.

Kanał sportowy rzuciłem gdy tam już było 86 reklam wszędzie w studio i dostawca pizzy zaczął wbijać na programy, to już stało się Mango tv.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

flick wylecial razem z calym sztabem
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

To co, Nagelsmann?
pardon

Post autor: pardon »

eh za wczesnie flick polecial jeszcze zdazy wjechac za denzela i dopiero bedzie
zuperhero

Post autor: zuperhero »

beka, pogba wpadł na badaniu antydopingowym, z testosteronem, grożą mu 4 lata zawieszenia
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Hahaha jaki typ :bowdown:

Jak nie jakieś szamanskie rytuały to na teściu leci :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Kretyn
RIVALDO111
Zbanowany

Ciekawy komentarz bo tu ostatnio ktoś pisał że siatka nikogo na świecie
Dla tych co uważają, że siatka to mało popularny sport, polecam zerknąć na to ile subów mają kanały na yt poświęcone siatce. Power Volleyball - 2,42 mln, Volleybal Word - 2,63 mln, Titans Volleyball - 2 mln. Dla porównania największe kanały o ręcznej mają około 150 tys. Ludzie nie doceniają ile siatka ma fanów w Azji, ponieważ z męskich drużyn tylko Japonia i Iran prezentują jako taki poziom. Tam siatka jest jednak bardzo popularna przez anime. Przykład Filipiny, repka tak słaba, że nawet nie jest chyba klasyfikowana w rankingu, a frekwencja w lidze narodów była tam większa niż w Polsce i to mimo faktu, że gospodarze nawet nie grali. Do tego w 200 mln Brazylii jest to sport numer 2. Oczywiście nie jest to poziom nogi , ale globalnie, jeśli chodzi o drużynowe siatka jest jedna dalej topowym sportem.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

jajca pisze: 08 wrz 2023, 17:30 Nam po chuj, ale dla nich fajnie ze maja jakies hobby zamiast siedziec z piwem pod klatką
i dokładnie tak postrzegam takie wymysły jak lekkoatletyka

Dodano po 1 minucie 12 sekundach:
jajca pisze: 08 wrz 2023, 18:59 Chomik w kółku tez zapierdala, szacun dla niego
Państwo może wspierac zdolnych i ambitnych, ktorzy robią cos pozyteczniejszego niż rzut dzidą
xDDDD
jasny wracaj na forum
gimb

Post autor: gimb »

-_:D
mezokracja
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

Pamiętam jak przed półfinałem mś 2014 w siatkę polska - niemcy, który odkodował bronisław komorowski chciałem poczytać co piszą niemieckie portale przed tym meczem (awans szwabów tak daleko był zasłużoną, ale sensacją) i wszedłem bodajże na sport bild i nie znalazłem działu siatkówka, znalazłem za to podstronę o wyścigach psów
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
ODPOWIEDZ