[beef] Eripe - Bedoes
- oKulTywowany
Re: [beef] Eripe - Bedoes
U piędziesiony 3/4 roboty zawsze robiły bity
This page is no longer available.
Pikers nie ma niewiadomo jakich zasięgów, a utrzymuje sie tylko z muzyki i ubrań patrząc po tym co wrzuca na instagrama. Da sie z tego wyżyć ale na pewno trzeba pogłówkować jak zarabiać na tym kasę, jak Bedoes nigdy nie zarobi ale pewnie więcej niż minimalna wpadaJose pisze: ↑13 sie 2025, 15:46Na luzie imo dałoby się z tego wyciągnąć coś więcej niż frytki. Nie wiem, jak oni działają/działali pod względem milkowania swoich zasięgów, ale na 100% są w stanie pogonić trochę fizyków, merchu czy pokoncertować - to raczej nigdy nie będzie dodatkowy dochód, ale o wiele mniejsi zasięgowo to robią i coś im skapujegods bidness pisze: ↑13 sie 2025, 15:05 czy z tych 150k w ogóle jest jakiś dochód oprócz na piwo i pizzę, bo chyba o tym była rozmowa.
Eripe by był takim Pikersem właśnie, gdyby jego peak kariery przypadł z 5 lat później. I może wtedy by mniej bólu dupki i uciekania w alkohol było.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
gdyby mial te mityczne skille a nie tylko o nich mowil*
no i target inny, zagubione malolatki pewnie wiecej kwitu zostawiaja niz rondlarze
no i target inny, zagubione malolatki pewnie wiecej kwitu zostawiaja niz rondlarze
Zeus u Winiego mówił że się utrzymuje z rapu a mają podobną liczbę słuchaczy na spotify więc albo się rozbija to o podział między wszystkich ludzi z pato albo za mało sprzedaje bluz z napisem "kup to leszczu"
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Nawet Małpa się utrzymuje z rapu wydając płytę raz na 3 lata
Za to Wudoe klepie w korpo
Dodano po 5 minutach 53 sekundach:
https://www.instagram.com/reel/DNQttiss ... 9jamFvZg==
Uwaga, potężny cringe prosto ze story Bedoesa
Za to Wudoe klepie w korpo
Dodano po 5 minutach 53 sekundach:
https://www.instagram.com/reel/DNQttiss ... 9jamFvZg==
Uwaga, potężny cringe prosto ze story Bedoesa
OG kamka w fullcapie NY i oversized dresie to jest ta sama szuflada co posiadacze bluzy SSG w 2012, reklamy z murzynem z Urban City, South Blunt System - Była chłodna albo udostępnianie singla Miuosha na tablicy.
Rozgraniczyłbym dość wyraźnie rondlarzy we wspomnianym fullcapie NY i bluzie typu hip-hop z kolekcji jesienno zimowej Croppa od rondlarzy-truskuli, którzy swojego czasu takim StepRecordsowym rapem z kategorii joł joł kiedy wchodze na bit gardzili tylko trochę mniej niż newschoolem i Mezo.
Paktofonice też bliżej do tej pierwszej grupy niż drugiej, nawet jeśli Fokus wiedział w 2002 czym są wielokrotne i w swojej głowie pisząc te wersy yle myle byle tyle kwalifikował je jako dojebany ośmiokrotny, to Paktofonika i całe okołofilmowe pokolenie nastolatków robiących demotywatory z cytatami Magika [*] ma z truskulem tyle wspólnego, że mogliby sobie CZASEM pożyczać bluzy z kapturem. Celowo nie mówię nawet o całej garderobie, bo przez lata truskul był przecież powiązany bardziej ze swetrem i okularami, niż przerysowanym robieniem z siebie murzyna w ciuchach oversized.
TLDR nie każdy posiadacz fullcapa i bluzy z kapturem i napisami NEW YORK imitującymi flamaster to od razu truskul
Dodano po 2 minutach 52 sekundach:
I nie każdy ksiądz to pedofil
Nie każda dziewczyna to kurwa
I nie każdy Polak to złodziej
Nie każdy dotrzyma słowa i nie każdy powie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Youve got a point
słoń pokazuje, że odbiorców rapu typu jedi mind tricks jest w polsce wystarczająco dużo żeby zrobić na tym karierę, ale eripe jest po prostu chujowym dukaczem, który od wyżej wymienionego słonia odstaje w każdym aspekcie rap rzemiosła o kilka długości, a jakby tego było mało to jego barwa głosu też mu bardziej szkodzi niż pomaga, gość za bardzo się wczuł w komentarze sajkofanów robiących z niego goata
Kurwa @Sivestro ile jeszcze nietoperzy z czeluści internetowego rapowego influencerstwa wygrzebiesz?
Bedoes nie wygrał beefu, bo jest lepszym człowiekiem od Eripe czy bardziej prawdomównym. Bedoes wygrał beef, bo jest w kuuuurwę lepszym raperem. Po prostu.
Bedoes nie wygrał beefu, bo jest lepszym człowiekiem od Eripe czy bardziej prawdomównym. Bedoes wygrał beef, bo jest w kuuuurwę lepszym raperem. Po prostu.
Kurwa xD
Dla mnie Eripe diss 1 = bedoes diss 1
Eripe diss 2 < bedoes diss 2
Te wasze projekcje na mój temat są bezsensowne. Wrzuciłem jakaś analizę tego beefu a tu już zesransko.
Ja naprawdę jestem skory do przyznania racji wielu argumentom, ale też wielu nie kupuję albo doceniam niektóre aspekty Eripe, simple as that.
Staram się nie być krawedziowym w czymś tak zawiłym czym jest beef, ale ogólnie uważam że Bedoes wygral
Dodano po 3 minutach 40 sekundach:
Powiedzcie, czy np nie widzicie sprzeczności w dissie Bedoesa
Dla mnie Eripe diss 1 = bedoes diss 1
Eripe diss 2 < bedoes diss 2
Te wasze projekcje na mój temat są bezsensowne. Wrzuciłem jakaś analizę tego beefu a tu już zesransko.
Ja naprawdę jestem skory do przyznania racji wielu argumentom, ale też wielu nie kupuję albo doceniam niektóre aspekty Eripe, simple as that.
Staram się nie być krawedziowym w czymś tak zawiłym czym jest beef, ale ogólnie uważam że Bedoes wygral
Dodano po 3 minutach 40 sekundach:
Powiedzcie, czy np nie widzicie sprzeczności w dissie Bedoesa
A wers niżejOsiemnaście sztuk broni w moim sejfie
Zastanów się dwa razy, zanim wejdziesz na posesję
Ksiądz będzie miał procesję, bliscy będą mieć pretensje
Mój prawnik pełne ręce, a Ty szczęście, jeśli jeszcze będziesz
Żaden ze mnie bandyta, żadna mafia, żaden gangster
Zero sprzeczności.
Przecież broń w sejfie, tylko do samoobrony na wypadek wtargnięcia bandyty. Co to ma wspólnego z gangsterka mafijną?
Przecież broń w sejfie, tylko do samoobrony na wypadek wtargnięcia bandyty. Co to ma wspólnego z gangsterka mafijną?
W jakim kontekście on to rapuje w ogóle? Groźba do Eripe który po 12 harnasiach miałby wbić mu na chate?
po co taka przewozka?
po co taka przewozka?
Chłop co praktycznie cały foruming poświęcił obronie żula mówi o jakichkolwiek projekcjach, weź wyjdź na zewnątrz i dotknij trawy byczku
yyy nie wiem, może dlatego, że to beef ale to trzeba poczekać co powie komentator na jutubie
o to chodzi w dissie żeby się wozić, a nie gadać że się ma fajną żonę i fajnego psa, mógł skończyć track po tych wersach to by był benger 8,5/10 ale zaczał gadać później przez 2 minuty o rodzinie jak ciumciok to trzeba zbić ocenę do 7,5/10
a tak w ogóle to w pierwszym dissie nawinął, że eripe zaraz spotka się z ojcem szpaka, czyli grozil mu że wyśle go na tamten świat, myślę że warto to zgłosić organom ścigania zanim wydarzy się tragedia
a tak w ogóle to w pierwszym dissie nawinął, że eripe zaraz spotka się z ojcem szpaka, czyli grozil mu że wyśle go na tamten świat, myślę że warto to zgłosić organom ścigania zanim wydarzy się tragedia
Tu też ciekawa rozkminka
Dodano po 3 minutach 16 sekundach:
10 linijek o byciu grubasem vs 19 linijek o byciu alkoholikiem
I dużo innych statystyk
Kiedy beef przestaje być ciekawy to nie pozostaje nic innego jak liczyć rymy. 
Akurat jak policzono to okazało się, że Bedoes ma większą częstotliwość rymów w linijkach xD
Dodano po 2 minutach 3 sekundach:
A tych statystyk gdzie żul jest pod grubasem sprytnie nie wymieniłeś w poście
Dodano po 2 minutach 3 sekundach:
I dziwnym trafem wymieniłeś akurat tę, do której się można czepić Bedoesa bez szerszego kontekstu (Bedoes znaczną większość tych linijek o żulu nawinął w pierwszej zwrotce 2 dissu, który przypominam trwał 8 minut, więc linijek tam było więcej niż w tracku 3 minutowym).
A tych statystyk gdzie żul jest pod grubasem sprytnie nie wymieniłeś w poście