Solar
- StartedAsAYoungin
Re: Solar
Przecież sam pomysł robienia vlogów jako rap grupa to nie jest żadna innowacja, grupa ziomków wynajmuje mieszkanie, robią goofy rzeczy, muzykę, vlogi wrzucają na YouTube a Muzyka trafia na płyty. Robili tak już ludzie w Ameryce 10 lat temu tylko tam było to zabawne, bo naprawdę mieli 20 lat jak Brockhamoton, a nie jak w przypadku SB: 30 letnie konie i hehe mati jaranie.
600K
FrontstreetK, SavageSquadK, Oblooock killlaaz
Rest in Piss queen von
Przecież jakbyśmy tak patrzyli to najlepiej wyjebać cały ten dział i tyle
Coś jak "Simpson did it"
No faktycznie wychodzi, że Deys był pierwszy, w szoku w sumie że zapamiętałem to odwrotnie bo nawet sprawdzałem co tam wychodziło u Deysa.
Coś jak "Simpson did it"
No faktycznie wychodzi, że Deys był pierwszy, w szoku w sumie że zapamiętałem to odwrotnie bo nawet sprawdzałem co tam wychodziło u Deysa.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Ale co Ty masz do 30 letnich chłopaków. Z pizdy argument akuratStartedAsAYoungin pisze: ↑24 lut 2023, 19:54 Robili tak już ludzie w Ameryce 10 lat temu tylko tam było to zabawne, bo naprawdę mieli 20 lat jak Brockhamoton, a nie jak w przypadku SB: 30 letnie konie i hehe mati jaranie.
- zemsta1camzata
a jeżeli wynajmujesz kilkadziesiąt mieszkań (na ogarnięcie czego musisz poświęcać miesięcznie podobny czas co musiałbyś na dochodowy biznes) to nadal jesteś jakimś januszem czy jednak jest to dochodowy biznes wtedy?
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
-
Bisclavret
A jaka jest stopa zwrotu żeby nazwać biznes dochodowym i co to za biznes? Mówiąc wprost jaka jest granica bycia Januszem?
(Akurat ten przykład o kilkudziesięciu mieszkaniach jest głupi bo przy takiej skali zatrudniasz saszę za kilka koła żeby to ogarniał i masz to w chuju dopóki się nie posypie coś poważnego)
(Akurat ten przykład o kilkudziesięciu mieszkaniach jest głupi bo przy takiej skali zatrudniasz saszę za kilka koła żeby to ogarniał i masz to w chuju dopóki się nie posypie coś poważnego)
Dla mnie zrozumiałe jest, że jajca ma na myśli to, że normalne biznesy rozwijają gospodarkę j tworzą nowe miejsca pracy. Natomiast w Polsce i wielu innych miejscach na świecie tworzone są warunki, że nie opłaca się podejmować ryzyka otworzenia biznesu bo najlepiej nakupić kurników i wynajmować ludziom. Obecna sytuacja mieszkaniowa jest patologiczna i wiem, że większość osób ma to w pizdzie bo sobie wzięli kredyt na 30 lat czy tam dostaną mieszkanie po starym, ale też nie nazwałbym właściciela kurników super biznesmenem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
-
Bisclavret
Aha i jeszcze jedno
Nadajesz tej postawie pejoratywne cechy, a przecież wcale tak nie jest, to że ktoś decyduje się na spędzanie swojego czasu na czymś innym niż maksymalizacja zysku z własnej życiogodziny zapewniwszy sobie wcześniej ku temu możliwości świadczy raczej o rozsądnym podejściu do ograniczonego czasu jaki mamy do dyspozycji, a nie o jakimś lenistwie. A że dzieje się to kosztem tych, których błędne decyzje albo lenistwo i niechęć do myślenia za dużo zmusiły do korzystania z usług landlorda? No kurwa witam na planecie Ziemia
-
Bisclavret
Ogólnie to zgoda, ta sytuacja jest patologiczna (jak masa różnych rzeczy w Polsce wynikających z lobbingu, kulawej transformacji i miliona innych czynników, no ale temat Solar to nie miejsce na tak daleko idące rozkminy). Tylko czemu obarczac winą za to osoby które najzwyczajniej w świecie robią to co się obecnie opłaca? To tak jak krytykować ludzi którzy kupują produkty w promocji. Stworzyliśmy sobie system w którym kupno mieszkania pod wynajem jest opłacalne i ciężko wymagać od ludzi żeby nie kupowali mieszkań pod wynajem.oldschool pisze: ↑25 lut 2023, 13:08 Dla mnie zrozumiałe jest, że jajca ma na myśli to, że normalne biznesy rozwijają gospodarkę j tworzą nowe miejsca pracy. Natomiast w Polsce i wielu innych miejscach na świecie tworzone są warunki, że nie opłaca się podejmować ryzyka otworzenia biznesu bo najlepiej nakupić kurników i wynajmować ludziom. Obecna sytuacja mieszkaniowa jest patologiczna i wiem, że większość osób ma to w pizdzie bo sobie wzięli kredyt na 30 lat czy tam dostaną mieszkanie po starym, ale też nie nazwałbym właściciela kurników super biznesmenem.
Ale wiadomo, że tak jest i sam jakbym miał warunki to bym to robił. Chodzi tylko o to, że takie działania, to nie jest przejaw bycia wielkim biznesmenem. Są osoby, do których to określenie lepiej pasuje. Wydaje mi się że o to się rozchodziło głównie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
-
Bisclavret
no i zgoda, ale chyba jest różnica między nieposiadaniem statusu Wielkiego Biznesmena a byciem Januszem (negatywne określenie mające na celu piętnowanie danego zachowania)
-
Bisclavret
Rozumiem, tym niemniej warto żeby wybrzmiało wprost że w zarabianiu na wynajmie mieszkan nie ma nic złego
-
Bisclavret
Nie wiem kto to, ale jeżeli też mówi że w wynajmowaniu mieszkań nie ma nic złego to ma rację. A teraz zmykaj na zlot młodzieżówki bo cię wykluczą z razemków, elo.
To sie zdegenerowany kapitalista wyswietlilBisclavret pisze: ↑25 lut 2023, 13:37 Rozumiem, tym niemniej warto żeby wybrzmiało wprost że w zarabianiu na wynajmie mieszkan nie ma nic złego
Dodano po 3 minutach 48 sekundach:
Okej ciumcioku
Mój ojciec z Santiago Latino, a twój stary pijany Grzesio
freeRivaldo
freeRivaldo
Kurwa, w zarabianiu na wynajmie mieszkań nie ma nic złego, każda normalna osoba jak może łatwo zarobić, bez popełniania grzechów ciężkich zrobi to. Złe jest, że tyle się zarabia kosztem innych na wynajmie mieszkań. To jest jednak problem systemowy, a nie tego, że ktoś podjął w takim systemie decyzję, żeby wynająć komuś mieszkanie za cenę adekwatną do sytuacji na rynku.
Wińcie grę nie gracza.
Przecież jakby ludzie nie wynajmowali mieszkań to byście nie mieli gdzie mieszkać.
Absurdem jest oczekiwanie, żeby ktoś zapłacił za mieszkanie cenę taką, jaką wymusi na nim rynek (czyli w kurwę wysoką), a potem życzył sobie za wynajem małą kwotę, zaniżoną w stosunku do rynku.
Ceny mieszkań i wynajmu powinny być już dawno jakoś regulowane przez rząd, ale nie są, bo pewnie te przychlasty z sejmu same zarabiają na wynajmowaniu ludziom mieszkań, albo mają inny finansowy powód, żeby im się to nie opłacało.
Dopierdalanie się do rentierów jest jak Jebanie Policji zamiast prawa.
Wińcie grę nie gracza.
Przecież jakby ludzie nie wynajmowali mieszkań to byście nie mieli gdzie mieszkać.
Absurdem jest oczekiwanie, żeby ktoś zapłacił za mieszkanie cenę taką, jaką wymusi na nim rynek (czyli w kurwę wysoką), a potem życzył sobie za wynajem małą kwotę, zaniżoną w stosunku do rynku.
Ceny mieszkań i wynajmu powinny być już dawno jakoś regulowane przez rząd, ale nie są, bo pewnie te przychlasty z sejmu same zarabiają na wynajmowaniu ludziom mieszkań, albo mają inny finansowy powód, żeby im się to nie opłacało.
Dopierdalanie się do rentierów jest jak Jebanie Policji zamiast prawa.
-
LuckyStrike
Mam wrażenie, że dla co poniektórych obce jest pojęcie dywersyfikacji. Wiadomo, że nie ma wielkiej filozofii w zakupieniu kilku nieruchomości i zarabianiu na nich, ale jeśli masz środki, to dlaczego nie zabezpieczyć części kapitału i nawet mieć jeszcze z tego dodatkowy przychód przy w zasadzie zerowym ryzyku.
Wiadomo, możesz inwestować w nowe przedsięwzięcia i zarobić na tym dużo więcej, ale jaką masz gwarancję powodzenia? Dlatego uważam, że lokowanie części swojego dorobku w nieruchomości za rozsądne.
Wiadomo, możesz inwestować w nowe przedsięwzięcia i zarobić na tym dużo więcej, ale jaką masz gwarancję powodzenia? Dlatego uważam, że lokowanie części swojego dorobku w nieruchomości za rozsądne.