Solar

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
StartedAsAYoungin

Re: Solar

Post autor: StartedAsAYoungin »

Przecież sam pomysł robienia vlogów jako rap grupa to nie jest żadna innowacja, grupa ziomków wynajmuje mieszkanie, robią goofy rzeczy, muzykę, vlogi wrzucają na YouTube a Muzyka trafia na płyty. Robili tak już ludzie w Ameryce 10 lat temu tylko tam było to zabawne, bo naprawdę mieli 20 lat jak Brockhamoton, a nie jak w przypadku SB: 30 letnie konie i hehe mati jaranie.
600K :joint: FrontstreetK, SavageSquadK, Oblooock killlaaz :joint: Rest in Piss queen von
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Przecież jakbyśmy tak patrzyli to najlepiej wyjebać cały ten dział i tyle

Coś jak "Simpson did it"

No faktycznie wychodzi, że Deys był pierwszy, w szoku w sumie że zapamiętałem to odwrotnie bo nawet sprawdzałem co tam wychodziło u Deysa.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Robil to juz david bowie z iggy popem przeciez jak pojechali pomieszkac w berlinie i jebneli 4 albumy w rok
Nie wspominajac juz o zoltym domku gaugina i van gogha
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

StartedAsAYoungin pisze: 24 lut 2023, 19:54 Robili tak już ludzie w Ameryce 10 lat temu tylko tam było to zabawne, bo naprawdę mieli 20 lat jak Brockhamoton, a nie jak w przypadku SB: 30 letnie konie i hehe mati jaranie.
Ale co Ty masz do 30 letnich chłopaków. Z pizdy argument akurat
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

jajca pisze: 23 lut 2023, 19:21 No wszyscy wielcy biznesmeni a szczyt to landlordowanie za uciulany hajs jak jakis janusz xD ktos w miare obrotny za cene mieszkania jest w stanie rozkrecic dochodowy biznes, a mes to juz w ogóle, przeciez on sam rachunkow nie dalby rady zaplacic
a jeżeli wynajmujesz kilkadziesiąt mieszkań (na ogarnięcie czego musisz poświęcać miesięcznie podobny czas co musiałbyś na dochodowy biznes) to nadal jesteś jakimś januszem czy jednak jest to dochodowy biznes wtedy?
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Dalej januszem, jeszcze lepiej bo zasuwasz jak osiol za stopę zwrotu ciut lepszą niż biedalokata xd rozumialbym wlasnie jak ktos jest leniem i nie chce mu sie robic albo myslec za duzo
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

A jaka jest stopa zwrotu żeby nazwać biznes dochodowym i co to za biznes? Mówiąc wprost jaka jest granica bycia Januszem?

(Akurat ten przykład o kilkudziesięciu mieszkaniach jest głupi bo przy takiej skali zatrudniasz saszę za kilka koła żeby to ogarniał i masz to w chuju dopóki się nie posypie coś poważnego)
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Dla mnie zrozumiałe jest, że jajca ma na myśli to, że normalne biznesy rozwijają gospodarkę j tworzą nowe miejsca pracy. Natomiast w Polsce i wielu innych miejscach na świecie tworzone są warunki, że nie opłaca się podejmować ryzyka otworzenia biznesu bo najlepiej nakupić kurników i wynajmować ludziom. Obecna sytuacja mieszkaniowa jest patologiczna i wiem, że większość osób ma to w pizdzie bo sobie wzięli kredyt na 30 lat czy tam dostaną mieszkanie po starym, ale też nie nazwałbym właściciela kurników super biznesmenem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Bisclavret

Aha i jeszcze jedno
jajca pisze: 25 lut 2023, 11:49 rozumialbym wlasnie jak ktos jest leniem i nie chce mu sie robic albo myslec za duzo
Nadajesz tej postawie pejoratywne cechy, a przecież wcale tak nie jest, to że ktoś decyduje się na spędzanie swojego czasu na czymś innym niż maksymalizacja zysku z własnej życiogodziny zapewniwszy sobie wcześniej ku temu możliwości świadczy raczej o rozsądnym podejściu do ograniczonego czasu jaki mamy do dyspozycji, a nie o jakimś lenistwie. A że dzieje się to kosztem tych, których błędne decyzje albo lenistwo i niechęć do myślenia za dużo zmusiły do korzystania z usług landlorda? No kurwa witam na planecie Ziemia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Pewnie, wszystko jest takie proste, wystarczy wstawać wcześniej i pracować dłużej.
Bisclavret

oldschool pisze: 25 lut 2023, 13:08 Dla mnie zrozumiałe jest, że jajca ma na myśli to, że normalne biznesy rozwijają gospodarkę j tworzą nowe miejsca pracy. Natomiast w Polsce i wielu innych miejscach na świecie tworzone są warunki, że nie opłaca się podejmować ryzyka otworzenia biznesu bo najlepiej nakupić kurników i wynajmować ludziom. Obecna sytuacja mieszkaniowa jest patologiczna i wiem, że większość osób ma to w pizdzie bo sobie wzięli kredyt na 30 lat czy tam dostaną mieszkanie po starym, ale też nie nazwałbym właściciela kurników super biznesmenem.
Ogólnie to zgoda, ta sytuacja jest patologiczna (jak masa różnych rzeczy w Polsce wynikających z lobbingu, kulawej transformacji i miliona innych czynników, no ale temat Solar to nie miejsce na tak daleko idące rozkminy). Tylko czemu obarczac winą za to osoby które najzwyczajniej w świecie robią to co się obecnie opłaca? To tak jak krytykować ludzi którzy kupują produkty w promocji. Stworzyliśmy sobie system w którym kupno mieszkania pod wynajem jest opłacalne i ciężko wymagać od ludzi żeby nie kupowali mieszkań pod wynajem.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Ale wiadomo, że tak jest i sam jakbym miał warunki to bym to robił. Chodzi tylko o to, że takie działania, to nie jest przejaw bycia wielkim biznesmenem. Są osoby, do których to określenie lepiej pasuje. Wydaje mi się że o to się rozchodziło głównie.
Bisclavret

no i zgoda, ale chyba jest różnica między nieposiadaniem statusu Wielkiego Biznesmena a byciem Januszem (negatywne określenie mające na celu piętnowanie danego zachowania)
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Z tym też się możemy zgodzić, ale ból dupy Jajcy o sytuację mieszkaniową jest legendarny na tym forum więc na pewne wyolbrzymienia ja przymykam oko.
Bisclavret

Rozumiem, tym niemniej warto żeby wybrzmiało wprost że w zarabianiu na wynajmie mieszkan nie ma nic złego
swital
Zbanowany

Post autor: swital »

Oczywiście że jest wiele złego, co ty pierdolisz Bisklarnet
Kuba Midel ci się włączył?
Bisclavret

Nie wiem kto to, ale jeżeli też mówi że w wynajmowaniu mieszkań nie ma nic złego to ma rację. A teraz zmykaj na zlot młodzieżówki bo cię wykluczą z razemków, elo.
Awatar użytkownika
koxefer

Post autor: koxefer »

Bisclavret pisze: 25 lut 2023, 13:37 Rozumiem, tym niemniej warto żeby wybrzmiało wprost że w zarabianiu na wynajmie mieszkan nie ma nic złego
To sie zdegenerowany kapitalista wyswietlil

Dodano po 3 minutach 48 sekundach:
oldschool pisze: 25 lut 2023, 13:32 Z tym też się możemy zgodzić, ale ból dupy Jajcy o sytuację mieszkaniową jest legendarny na tym forum więc na pewne wyolbrzymienia ja przymykam oko.
Okej ciumcioku
Mój ojciec z Santiago Latino, a twój stary pijany Grzesio
freeRivaldo
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Kurwa, w zarabianiu na wynajmie mieszkań nie ma nic złego, każda normalna osoba jak może łatwo zarobić, bez popełniania grzechów ciężkich zrobi to. Złe jest, że tyle się zarabia kosztem innych na wynajmie mieszkań. To jest jednak problem systemowy, a nie tego, że ktoś podjął w takim systemie decyzję, żeby wynająć komuś mieszkanie za cenę adekwatną do sytuacji na rynku.

Wińcie grę nie gracza.

Przecież jakby ludzie nie wynajmowali mieszkań to byście nie mieli gdzie mieszkać.

Absurdem jest oczekiwanie, żeby ktoś zapłacił za mieszkanie cenę taką, jaką wymusi na nim rynek (czyli w kurwę wysoką), a potem życzył sobie za wynajem małą kwotę, zaniżoną w stosunku do rynku.

Ceny mieszkań i wynajmu powinny być już dawno jakoś regulowane przez rząd, ale nie są, bo pewnie te przychlasty z sejmu same zarabiają na wynajmowaniu ludziom mieszkań, albo mają inny finansowy powód, żeby im się to nie opłacało.

Dopierdalanie się do rentierów jest jak Jebanie Policji zamiast prawa.
LuckyStrike

Post autor: LuckyStrike »

Mam wrażenie, że dla co poniektórych obce jest pojęcie dywersyfikacji. Wiadomo, że nie ma wielkiej filozofii w zakupieniu kilku nieruchomości i zarabianiu na nich, ale jeśli masz środki, to dlaczego nie zabezpieczyć części kapitału i nawet mieć jeszcze z tego dodatkowy przychód przy w zasadzie zerowym ryzyku.
Wiadomo, możesz inwestować w nowe przedsięwzięcia i zarobić na tym dużo więcej, ale jaką masz gwarancję powodzenia? Dlatego uważam, że lokowanie części swojego dorobku w nieruchomości za rozsądne.
ODPOWIEDZ