Fifa

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

UlicaRzadzi

Re: Fifa

Post autor: UlicaRzadzi »

Ja tam sobie pykam takim o składem: https://www.futbin.com/21/squad/3778586
Głównie gram 4-1-2-1-2 (2), chociaż w tej fifie w przeciwieństwie do 20stki używam czterech wariantów, tam używałem dwóch. Mam jeszcze taktykę na pressingu przy 41212 (2), 4-4-2 i 4-2-3-1 tu wszystko zrównoważone. Jeszcze ten pressing z d-pada jak 2 typa odpali to jest całkiem zabawnie :oops:
W tej fifie jak spojrzycie na wyniki graczy elita 1 i topki to tam non stop są wysokie wyniki, tydzień temu sprawdzałem to tam wynik 8-8 padł i ktoś po karnych wygrał, ale reszta wyników też była coś w stylu 4-3, 5-4, także wyniki są w normie.
W tej odsłonie wychodzenie ŚO jest bardziej karcone niż w 20stce, słowa prosa, ja tam się nie znam. Teraz tego stepovera znerfili niby, jeszcze jakby te wrzutki na r1 skarcili, bo trafia się na gości co nakurwiają non stop skrzydłami i spam wrzutkami leci, ale co kto lubi.
Mnie to bardziej przeraża to skąpstwo EA jeśli chodzi o paczki za sbcki, te ligówki z niewymiennymi paczkami, żadnym piłkarzem za ich zrobienie, nie można się pobawić jakimiś kartami, później przepalać je w innych sbckach. Przy takim podejściu niedługo Ważne Mecze też jebną niewymienne, w czarny piątek też niezłe paczki były :lol: Rzadki Napastnik 80 + i tym podobne.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

UlicaRzadzi pisze: 03 gru 2020, 18:57 Mnie to bardziej przeraża to skąpstwo EA jeśli chodzi o paczki za sbcki, te ligówki z niewymiennymi paczkami, żadnym piłkarzem za ich zrobienie, nie można się pobawić jakimiś kartami, później przepalać je w innych sbckach. Przy takim podejściu niedługo Ważne Mecze też jebną niewymienne, w czarny piątek też niezłe paczki były Rzadki Napastnik 80 + i tym podobne.
Musisz sobie uświadomić, że z roku na rok dają coraz więcej rzeczy do zdobycia za darmo i paczek do otwierania. W FIFIE 16 jak otworzyłeś 10 paczek w miesiącu to było święto, a teraz to 10 dziennie można otwierać (a to SBC, a to nagrody, a to za sezony itd.). To wszystko ma wpływ na market. Jak chcesz, żeby Ronaldo kosztował 50k i żeby każdy grał tymi samymi kartami totalnie to tak, niech EA daje non stop wymienne nagrody. Po prostu jedna decyzja ma wpływ na o wiele więcej rzeczy niż ci wydaje i jestem pewien, że o jakichś 90% z nich w ogóle nie pomyślałeś.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Właśnie pobrałem update na PS5 i... wow. Dla mnie gra wygląda o wiele lepiej no i to menu jak zapierdala :bowdown:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Czy trawa jest bardziej zielona???
Obrazek
MalinowyJogurt

Jest XD No, ale na poważnie kolory są o wiele bardziej żywe i jaskrawe, w wersji na ps4 miałem lekko podkręconą jaskrawość na telewizorze i jak odpaliłem na takich samych parametrach dziś nową wersję to myślałem, że mi oczy wypali. No, ale ogólnie jest spoko, czuć pod koniec meczu, że np mocniej trzeba wciskać L2 obrońcą żeby się zastawić jak jest zmęczony, sprint mam od zawsze na R1 więc tutaj się nie wypowiem. Kibice w końcu wyglądają jak ludzie a to zjebane menu w końcu się nie laguje. Odczucia na padzie bardzo spoko, nie ma fajerwerków, ale imo to dobrze, bo nie o to chodzi żeby ten pad dłonie rozrywał. Mam tylko wrażenie że ta obecna wersja, którą dziś ściągnąłem ma wersję sprzed patcha bo grało się jak na początku gry, coś pooglądałem tych fifowych YouTuberów i jutro ma wlecieć patch żeby grało się tak jak teraz, więc imo źle @Cz4rny1337
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Znaczy ja serio pisałem bo albo mam coś zjebane z telewizorem albo trawa jest szara w tej edycji w chuj

Słuchajcie mamy to, obecnie taki skład:
https://www.futbin.com/21/squad/3674345

Oczywiście to po zmianie formacji w grze i wpuszczeniu portu z ławki, tak to maja zgranie. Ale pomyślałem jebac te Chiny
I o:
Przed zmianami:
https://www.futbin.com/21/squad/3795722

Po zmianach:
https://www.futbin.com/21/squad/3795749

Chodzi to kozacko i spoko mi sie gra, szkoda mi Hulka trochę ale Inaki nie był zły i daje zgranie portu. Sane nie potrafię grać.

Mogę coś ulepszyć, ale nwm w sumie murzyn if jest ok, depay trochę bez fajerwerków ale muszę nim pograć, portu i davies na wahadła idealnie
Obrazek
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

ja drugie futchampions dograłem do końca w poprzedni weekend i udało sie e3 wbić, mimo że chujowe totw to 500k wpadlo łącznie (mendy, romagnoli, kdb, jakieś inne depaye itp) i skład już wygląda naprawdę sympatycznie - w końcu wyjebałem moure i martiala ze skrzydeł

w ten weekend spróbuje 25 wycelować, a główny aim to weryfikacja poprzez wbicie e1
Spoiler
Obrazek
chyba dopiero na fife 2022 przesiąde się na ps5, chociaż kurwa - optymalizacja i to jak te menusy chodzą to bajka.

generalnie i tak wszystkie turnieje będą rozgrywane na ps4, a przez małą dostępność ps5 większosć zostanie na current genie, więc chyba nie ma co się pchać na piątkę. nawet sporo content-creatorów otwarcie mówi, że te fife dogrywają na ps4. długo meczów szukacie na przykład na nowej konsoli?
Awatar użytkownika
nihil Novi

Post autor: nihil Novi »

Jaka grasz taktyka ingame?
Sensei życia
MalinowyJogurt

bloodyhell pisze: 04 gru 2020, 10:30 długo meczów szukacie na przykład na nowej konsoli?
Nie, od razu znajduje przeciwnika bez żadnego problemu. Konsole może i nie są dostępne, ale jednak sprzedało się ich grubo ponad milion więc w fife zawsze ktoś gra
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

nihil Novi pisze: 04 gru 2020, 10:32 Jaka grasz taktyka ingame?
standardowo 4-2-3-1, na ofensywny mam 4-2-2-2. w tym tygodniu chyba będę jednak musial cos zmienic, widze ze to 3-5-2 robi furrorę ostatnio, jakbym wcisnął gdzieś tam mukiele do składu to by mogło być ciekawe. 4-1-2-1-2(2) mam jeszcze w odwodzie, ale bardzo rzadko korzystam

w 4-2-3-1 zrownowazony, 5 szerokosci 4 gleboksci, w ataku dluga pilka 5 szerokosc 6 zageszczenie
w 4-2-2-2 zdecydowany press, 5 szerokosc 4 glebokosc, atak dluga pilka ale szerokosc 3 i zageszczenie 5.

mimo iz 4-2-2-2 to moj superofensyw do gonienia wyników, to mam wszystkich żeby wracali do obrony - formacje wtedy sie kompaktowo trzymaja, co daje dużo opcji do rozgrywania
MalinowyJogurt

Jak Atalanta odpadnie to on dostanie upgrade tak czy siak za granie w LE zamiast LM czy nie?
Spoiler
Obrazek
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

w poprzedniej wersji tak było
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

To jest nie ulepszajaca się karta, więc nie

Kto na CDM z Premier League poza Kante? Pobga z cieniem zrobi robote czy coś innego? Bo szczerze mówiąc nie jestem przekonany do niego. Na razie mam Sissoko, ale mam ze 150k właśnie, które mogę wydać
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
MalinowyJogurt

A ok to go sprzedaje dzięki

Dodano po 17 godzinach 47 minutach 45 sekundach:
Pierdole to fut champions wszystkie składy przeciwko którym gram mają Neymara, Messiego, Salaha, jakąś dobrą ikonę lub Cristiano Ronaldo, w ten tryb nie grają normalni gracze których nie stać na taki dobrobyt?
Dancio

Post autor: Dancio »

W czwartek wypadł mi wymienny Ronaldo. Ojebalem go z rashfordem i kupiłem baby cantone. Co to jest za karta. Pięknie strzela bramki. Skład prezentuje się teraz takObrazek

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Lidwin

Post autor: Lidwin »

Co do next gena na xsx: przeciwnik jest w sekundę, minus jest taki ze skład przeciwnika przez prędkość wczytywania widać może max dwie sekundy, tak ze atak da się zobaczyć reszty nie ma szans
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

niby minus ale wszyscy i tak graja takimi samymi skladami xD
Obrazek
MalinowyJogurt

Zagranie LW na wersji PS5 to był największy błąd, mam wrażenie że grają tylko sami prosi XD
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@Cz4rny1337 nie grają, ale obojętnie czym grasz (chyba, że to topowe karty za w chuj buły) i tak pewne mecze wygrasz, pewne przejebiesz i będziesz miał uczucie, że nie do końca zależało to od twojego skilla. Dlatego nie ma co się srać jakoś mega o te karty, i tak wbijesz np. G2 w FUT Champions i tak i nowy zawodnik za 300k tego nie zmieni :D
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

mowie o poziomie na ktorym jestem, rzygam juz skladami z rashfordem, sonem i lucasem moura z linkiem na sissoko etc etc

/edit
co nie zmienia faktu, ze kminilem w nocy jak wymienic pare murzyn + depay i:
rashford+martial
albo
perisic taki niebieski + lukaku if - gral ktos ktoryms z nich? W sumie Lukaku to gracz dla mnie, bo ja nie uzywam sztuczek, nie drybluje tylko zapierdalam na bramke z calej pety elo benc

Dodano po 2 dniach 21 godzinach 31 minutach 56 sekundach:
dobra, komu mam opierdolic zeby odblokowano mi rynek na web appie?
Obrazek
ODPOWIEDZ