offtopic zhh

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów spoza naszego kraju.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: offtopic zhh

Post autor: instinkt »

Snoop giga rozpierdolił na tym koncercie, od 6:03:15
rapuje tak zajebiście że brzmi jak z playbacku
ether

Post autor: ether »

Cały event był mega dojebany. 8 godzin rapu i mnostwo zajebistych momentów.

Wydaje mi sie ze rzadko sie ogarnia streamy z koncertów (moze przy okazji wybranych festiwali jak coachella itd ??), wiec nie bylo to takie oczywiste, ale jednak bawilem sie zajebiscie- w sensie jest to zajebisty sposob na spedzenie wieczoru/nocy, troche jak dobra gala ufc albo cos w tym stylu.

W ogole weterani co tam lecieli na początku też w wiekszosci zajebiscie dali. Byla energia i ogarnięcie, w sensie wdechy opracowane bez problemu, wspolpraca na scenie. Nawet bylem w szoku, bo po nich w ogole nie bylo widac, ze jednak nie sa juz aktywnymi wykonawcami. To Nas mial juz wiecej problemow :lol:

Snoop faktycznie chyba najlepiej dal, on ma wyjebany repertuar. Ale ja musze wspomniec, ze zajebiscie dal tez np. Kid Capri (4:18:42 ) co on za energie tam przyniósł to chuj. :bowdown:

Beka, że to co bylo na plakacie to 1/4 tego ilu tam bylo wykonawcow na scenie, bo jak grał Fat Joe to pojawil się KRS One, był Too Short u Snoopa, z Nasem była Lauryn Hill :bowdown: itp. itd. Od chuja ludzi. Dlatego jak Nas na scenie mówił, że powinni to robić co roku i schodząc mówił, że do zobaczenia za rok to myślę, że o ile w ogóle coś takiego sie odbedzie to nie ma opcji, żeby drugi raz złożyć taką ekipę na jeden występ bez wiekszego powodu, a kolejne 50 lat czekania nie wchodzi w gre :lol:
Awatar użytkownika
Paul
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: Paul »

Ta historia samplowania od Parlae super.

Co do koncertu, to oglądałem pobieżnie z odtworzenia i też od razu zwróciłem uwagę na Snoopa, który pomimo 50 lat na karku, z blantem w dłoni bez zadyszki leci bez problemu wszystkie swoje zwrotki po czym zaprasza na scenę niejaką Scar Lip nie potrafiącą zarapować pełnego wersu swojego numeru :lol:
Pawcio

Post autor: Pawcio »

W której minucie wchodzi Snoop?

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Parlae pisze: 12 sie 2023, 12:26

Zajebiście pokazana historia samplowania w rapie. Z przyjemnością się to ogląda. Kanye najczęściej.
Ten bit Dilli z 17.58. Ja jebie, nie mogę wyjść z podziwu jak on to posklejał.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
ZRO

Post autor: ZRO »

ether pisze: 13 sie 2023, 0:04 Ale ja musze wspomniec, ze zajebiscie dal tez np. Kid Capri (4:18:42 ) co on za energie tam przyniósł to chuj. :bowdown:
Zgadza się. Rozruszał towarzystwo.
Pawcio pisze: 13 sie 2023, 10:08 W której minucie wchodzi Snoop?

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Snoop jakoś po 6 godzinie wchodzi. Rzeczywiście fajnie wypadł, za to Scar Lip marnie. Przed nią jeszcze Flo Milli wpadła do Too Shorta. Całość przewinęła bez problemu, tylko ten jej głos mocno irytuje. Ogólnie baby słabo.
Większość dała radę. RUN DMC na samym końcu elegancko.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Swedish criminal gangs using fake Spotify streams to launder money
https://www.theguardian.com/technology/ ... nder-money
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

malolat tu sobie leci, wyglada troche jakby ktos mu to napisal ale daje kredyt zaufania ze naprawde potrafi, jebac wojny
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

:lol:
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

:rotfl:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

ale to jest vibe fenomenalny, chyba moj najulubienszy Tiny Desk Concert na chwile obecna :bowdown: :bowdown:
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

dalibyscie jakies tegoroczne albumy, ktore warto przesluchac? ostatnio sluchalem tylko playlistami, zamiast posprawdzac plyty
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

scaring the hoes, the am3rican dream jaya worthyego, burning desire mike'a, till im dead rx nepha, veeze ganger, do tego plytka black milka, kena carsona, larryego junea, magic3 nasa, moze jeszcze wasnt built in a day rome streetz
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

oyama pisze: 20 paź 2023, 13:53 dalibyscie jakies tegoroczne albumy, ktore warto przesluchac? ostatnio sluchalem tylko playlistami, zamiast posprawdzac plyty
Scaring The Hoes (JPEGmafia i Danny Brown), Utopia (Travis), Business Is Business (Thugger), Burning Desire (MIKE), MICHAEL (Killer Mike), TW2052 (KayCyy), Ways Of Knowing (Navy Blue), Lovesick (Don Toliver) i album roku czyli Let's Start Here (Yachty), chociaż to już nie rap, ale wykonawca jak najbardziej rapowy :).

A no i perełka z ostatnich tygodni czyli Jesus Is King 2, czyli wersja JIK zremixowana przez Doktorka, oczywiście na streamingu brak, ale znajdziesz na YT
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

key glock, lil keed, gunna, chester watson, mike jenkins
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

odświeżyłem sobie Trae - Restless, gorąco polecam nadal wybitny album
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

o, nigdy nie słuchałem tego albumu, jakimś cudem mnie ominął, więc dziękówa za polecajkę
Awatar użytkownika
ZRO

Post autor: ZRO »

Lekko
Spoiler
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

zajebiste