Dinal

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
knarku

Re: Dinal

Post autor: knarku »

props za zrealizowanie tej rozmowki
Awatar użytkownika
gonny_trebor
Moderator

Post autor: gonny_trebor »

w tym roku wpłacę na Osiaka a ty kolego?
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #110 - Sampel na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.

Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem :exclaim:

>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Zawsze fajnie tę pozytywną mordkę zobaczyć, choć wywiad to głównie tatusiowy content i, niestety, nie poznaliśmy żadnych nowych faktów z opolskiego lore'a...

Wreszcie ktoś przyznał że pre-2020 Dizkret słabo rapował - props!

W ogóle nie wyobrażam sobie za bardzo czacika Wankza z Belmondziankiem - pierwszy prowadzi stabilne życie domatora, odcięte social media, nie słucha rapu od 1410 i nie wie kim jest Robert M. Białas i Taco, drugi - wystrzelony w kosmos odklejeniec z transwanny (Kodym z Apteki chce mnie zabić)

Koniec końców, szczerze wątpię czy Wankej jeszcze cokolwiek w życiu nowego nagra, bo ma już kompletnie inny mindset (bo czas zawsze da się wygospodarować).
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

z tym odciete social media to wankz klamal chyba
Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Piekne podsumowanie krola Dizkreta w tym wywiadzie. Tez sie zgadzam ze jest w top formie a plute z Praktikiem uwielbiam.
Wielki props dla Ciebie @Jose za ten wywiad. Wankz cos tam nawet pamietal z przeszlosci tym razem.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

wywiad wstępnie spoko, ale jeszcze muszę przesłuchać z kilka razy żeby powiedzieć coś więcej. z tych wywiadów wankejowych to chyba najbardziej poświęcony hiphopowi jako takiemu. notabene zdziwiłem się, że wankej utrzymuje kontakt z belmondziakiem i yomenem.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Pamietam ten dzien jak Wankz wyczail Eldoke na tych dniach opola bo wtedy skomentowal eldoszczakowi posta w stylu "obiad razem pozniej?" :D

Na chuj ja to pamietam.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ogólnie to niespodziewanie gładko się udało i dzięki Bogu piłem se browara/ry, jak czytałem posty 8na10, bo inaczej w życiu pewnie bym nie zagadał i to nie dlatego, że bałbym się osrania/odmowy, bo to normalne, ale bardziej tego, że "kurde, o czym gadać, chłop nieaktywny od 100 lat" (do tego wrócę). Odpisał jednak bardzo szybko, no i sam proces umawiania się był bardzo gładki - a pamiętam wpisy tego ziomka od wywiadu z biegania, że miał tam organizacyjne ciężary, żeby go złapać. Później Wankej przyznał, że się zgodził trochę, bo raz, że czytał wywiad z Urbkiem, a dwa, ze to ma go zmotywować do sięgnięcia po majka.

Co do samego wywiadu, to powiedział dużo rzeczy, które już wcześniej powiedział, nie jest to jakieś złe z mojego punktu widzenia, bo każdy wywiad ma inną widownię, a wankejofilów pewnie nie ma wielu, ale widać, że mało tam punktów zaczepienia pod względem pytania o nowych raperów, sceny, zmian, cokolwiek, a ciągniecie staroci, to jednak odtwórczość. Anyway, jeśli chodzi o to odcięcie Wankza od rzeczywistości i wiecie te zdania typu: "jest jeszcze taki raper Sokół?", "podobno jest taki raper jak Taco Hemingway", jak na moje to jest w tym trochę pozy i robienia z siebie takiego nieogara, bo serio nie sądzę, żeby ominęło go coś radiowego Taco (czy że syn mu nie puszczał) albo że Urbek mu się nie chwalił, że zrobił bit na Hot16 Taconafide (mogłem to poruszyć, ale mi wpadło do głowy już po rozmowie oczywiście). Bo z drugiej strony okazuje się, że zna Belmondziaka i to nie tylko to, co mu Dizkret podsyłał, ale też te starsze numery z YT.

Natomiast z takich nowych rzeczy, to chyba pierwszy raz Wankej tutaj otwarcie mówi o tym, że czuł się najlepszy, że ileś rzeczy wprowadzili i autentycznie odczuwa dumę z tego, co dokonał - mimo że wciąż się stara to umniejszyć (co może jest trzeźwym spojrzeniem, bo gdzie mainstreamowo był on, a gdzie Eldo, Pezet czy Tede w tym czasie i rozumiem tę skromność pod tym względem). I fajnie. I cieszy też to, że jakoś będą starali się zadbać o swoje dziedzictwo - jednak płyta na streamach czy reedycja to byłoby coś fajnego (chociaż to zapowiadał te prawie 2 lata temu w wywiadzie dla n-wordu).

A z takich śmiesznostek z researchu, to wkleję Wam, jak kiedyś Flint sobie rozrysował polski rap (większość wymienionych postowała w tym temacie):
Spoiler
Obrazek
Jak macie czas, to se odpalcie cały temat, Bober i Flint w dyskusji o samplach z mp3 tamże też ciekawie daja
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Wankej trochę za normalny w tym wywiadzie jest, mało hot takeów typu Lilu nie jest dobrą raperką itd.

Ale wielki props za to, że się udało ogarnąć.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Przynajmniej powiedział że nie lubi Łony i tego kawałka o promie, więc nie znormiczał do końca :)
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

oldschool pisze: 29 gru 2023, 16:00 Wankej trochę za normalny w tym wywiadzie jest, mało hot takeów typu Lilu nie jest dobrą raperką itd.
dla mnie hot tejkiem było krytykowanie gustu muzycznego swojego 8letniego syna xD

a tym bardziej, że słuchanie męskiego grania w wieku 8 lat to chyba nie tak źle, co? ja słuchałem w tym wieku firemki i pcp, z kolei obecni 8latkowie to chyba słuchają ekipy albo qrego. więc męskie granie >>>
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

W wieku 8 lat Mozart juz nial symfonie na koncie
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

firma i pcp > ekipa > męskie sranie
chuj w gust muzyczny, ale krytykowal styl ubierania sie 8latka xD
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Nie wierzę że nie zna tego i tamtego i nie słucha rapu z poldonu a zna równocześnie niszowego Be do Gie rap z poldonu. No nie, nie wierzę.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

jajca pisze: 29 gru 2023, 17:37 firma i pcp > ekipa > męskie sranie
;***
jogi pisze: 29 gru 2023, 17:42 Nie wierzę że nie zna tego i tamtego i nie słucha rapu z poldonu a zna równocześnie niszowego Be do Gie rap z poldonu. No nie, nie wierzę.
ja wierzę, dizkret mu podesłał
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Jest gdzieś coś na temat tej reedycji Strefy? Boże jak ja potrzebuje tej płyty na fizyku.
nic na potem
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

firma>wankej
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

Luxair pisze: 29 gru 2023, 17:07 Przynajmniej powiedział że nie lubi Łony i tego kawałka o promie, więc nie znormiczał do końca :)
A Łona w książeczce do "Końca żartów" pozdrawiał Monitor FM :lol:
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Bardzo przyjemny wywiad, nie znam się kompletnie, ale słuchając Wankza wydaje mi się prawdopodobna teoria, że w tym całym wywaleniu na polski rap jest trochę gry.
Chociaż musiałbym chyba spytać rodziców czy wiedzą kto to Białas, bo może tylko mi się wydaje, że to bardziej znana postać - ot, bo koledzy słuchali.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

imo normalnie da się nie słuchać białasa i taco hemingwaya. przez X lat nie słuchałem young thuga, bo jakoś tak wyszło, mimo iż co rusz słyszałem że to dobry raper, świeży itd.
jasny wracaj na forum
ODPOWIEDZ