BonSoul - TBA [ZAPOWIEDŹ]

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: BonSoul - TBA [ZAPOWIEDŹ]

Post autor: clockers »

Soulpete trochę jak Apollo Brown, czasem trafi się piękna pętla i urzekający, nie przeruchany sampel pocięty tak, że po prostu chcesz tego słuchać w kółko, ale generalnie to już od kilku lat raczej porządny rzemieślnik-wyrobnik. ja dobre rzemiosło cenię, więc zawsze sprawdzę, co tam Piotruś wyklepał, no i jednak nadal nikt nie siada na jego bitach, tak jak Bons. nie oceniam po tym udostępnionym fragmencie, bo już nie raz się przejechałem na takim podejściu, ale tbh oczekiwania dużo mniejsze niż to było lata temu, gdy wychodziły ich pierwsze projekty. z przyczyn życiowych coraz mniej utożsamiam się z tym co nawija Damian, zaś co do techniki/flow/stylu w nawijce, to dobrze wszyscy wiemy, że osiągnął sufit. obstawiam, że lepsze wielokrotne w tym roku zostawił (i jeszcze zostawi) Biak.
moody

Post autor: moody »

piotr474747 pisze: 18 sie 2026, 11:41 ale on momentami na siłę te wielokrotne pisze, kto używa słowa 'SPOCZKO'? spoczko/no chodź chodź, :rotfl:
przecie moglby nawinac standardowe "spoko" zamiast "spoczko" i tez by sie rymowalo z "chodz, chodz", ot taka fantazja

imo bonson wlasnie mega naturalnie brzmi mimo ze naszpikowane sa te wersy rymami. przeciwienstwo takiego vnma czy ostrego
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

clockers pisze: 18 sie 2026, 22:01 Soulpete trochę jak Apollo Brown, czasem trafi się piękna pętla i urzekający, nie przeruchany sampel pocięty tak, że po prostu chcesz tego słuchać w kółko, ale generalnie to już od kilku lat raczej porządny rzemieślnik-wyrobnik. ja dobre rzemiosło cenię, więc zawsze sprawdzę, co tam Piotruś wyklepał, no i jednak nadal nikt nie siada na jego bitach, tak jak Bons. nie oceniam po tym udostępnionym fragmencie, bo już nie raz się przejechałem na takim podejściu, ale tbh oczekiwania dużo mniejsze niż to było lata temu, gdy wychodziły ich pierwsze projekty. z przyczyn życiowych coraz mniej utożsamiam się z tym co nawija Damian, zaś co do techniki/flow/stylu w nawijce, to dobrze wszyscy wiemy, że osiągnął sufit. obstawiam, że lepsze wielokrotne w tym roku zostawił (i jeszcze zostawi) Biak.
Nic dodać nic ująć :bowdown:
ODPOWIEDZ