PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
Problemem na pewno jest napierdalanie płyty co rok, jak nie dwie w ciągu roku. Płytki Łony zawsze chętnie sprawdzę, ale jakby wydawał co rok, to raczej nie byłoby takiego samego efektu (nie ujmując ani Łonie ani Webberowi ofkoz).
-
Johnny
Łona to dobry przykład na "w sumie to w swoim stylu (czytaj: podobne), ale stęskniłem się przez te 2 lata i wchodzi elegancko". A przy tym nie mają problemu z Pimpsami z zapełnianiem sal koncertowych (abstrahując od obecnej sytuacji oczywiście), więc wcale nie trzeba wysrywać materiału co kilka miesięcy, żeby się utrzymać w świadomości. Rap to nie jest gatunek, w którym pojawia się tylu zajebistych nowych graczy rokrocznie, żeby przez dwa lata bez nowej płyty nagle ktoś o Taco czy Pro8l3mie zapomniał. A kawałków mają już tyle że mogą przez ten czas spokojnie grać każdy koncert z inną playlistą.
Także tl;dr: niedosyt w tym kontekscie jest lepszy niż przesyt.
Także tl;dr: niedosyt w tym kontekscie jest lepszy niż przesyt.
Tu nawet nie potrzeba dwóch czy pięciu lat przerwy, Guzior zrobił sobie rok przerwy i ani hype nie przygasł, a ludzie już mieli ciśnienie na nagrania
-
pawoleh666
- Zbanowany
i wydał same chujowe single poza swoimi fragmentami z Fali, którą mu zjebał Oskar.
Dodano po 2 minutach 40 sekundach:
Wystarczy spojrzec na Fokusa na ktorego solo trzeba czekac po kilka lat. Roznica miedzy Prewersjami i Alfa i Omega jest ogromna pod kazdym wzgledem, tresci, sposobu jej przekazu.
U problemu jest ciągle to samo i ciągle ten sam, chujowy oskar z chujowym flow.
Dodano po 2 minutach 40 sekundach:
Wystarczy spojrzec na Fokusa na ktorego solo trzeba czekac po kilka lat. Roznica miedzy Prewersjami i Alfa i Omega jest ogromna pod kazdym wzgledem, tresci, sposobu jej przekazu.
U problemu jest ciągle to samo i ciągle ten sam, chujowy oskar z chujowym flow.
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
Sprawdziłem ten album zaraz po premierze. Zapłaciłem grosze w http://www.plusmusic.pl. Nie jest to spójna całość. Wyczuwam, że te sentymenty biorą się z obaw o opinię szaleńca. Nie ma wątpliwości, że częściowo zbeształ wcześniej pół rynku, lecąc pod prąd. Nawet wrócę kiedyś, nuty czeszą 
No nie jest ok, a Jarmarkiem i Europą przelał u wielu osób czarę goryczy. Po Café Belga powinien zrobić sobie co najmniej 2 lata przerwy.pawoleh666 pisze: ↑28 lis 2020, 19:00 Taco jest jeszcze ok (bo jego fanbase'owi poza mną chyba się to podoba co robi), a gdyby np. po Café Belga zrobił przerwę 5 letnią
Wtedy zamiast Pocztówki, Jarmarku i Europy wydałby jeden, dopracowany album. Bo chyba zgodzimy się z tym że te 3 ostatnie albumy zasługują max na ocenę 3+.
A z Pro8l3mem zesrało się po Ground Zero Mixtape. Płyta wydana w tym samym roku co Café Belga (2018) więc jak widać 2-3 płyty w 2 lata to skok na kasę bo z wartością muzyczną już średnio + dochodzi zmęczenie artystą.
-
pawoleh666
- Zbanowany
Ja tez tak uwazam, ale mowie ze jest ok z tego wzgledu ze jego najwierniejszym psychofanom ktorych ma dużo się to podoba wiec on za dużo nie traci.
Ja tez uwazam ze po cafe belga powinien zrobić przerwę 2-3 letnią, mógłby wrócić np wtedy z bardziej dopracowanym Polskim Tango na solidne wejście i w końcu wydać jakiś porządny, spójny album (ale Café befla akurat spójnym albumem była, choć nie wszystkie utwory równe)
Jarmark i Europa to byla dla mnie niesamowita porazka. A myslalem, ze Jarmark bedzie w końcu czymś ciekawym - bo taco w ogóle chyba nie umie wyjrzeć poza swoje miasto, więc mógłby choć coś ciekawego wreszcie powiedzieć w bardziej, hm, ciemnej i mrocznej stylistyce.
A ten album problemu to dramat i jest tam doslownie 1 numer ktory jest dla mnie guilty pleasure co chyba nadal nie jest niczym dobrym.
Ja tez uwazam ze po cafe belga powinien zrobić przerwę 2-3 letnią, mógłby wrócić np wtedy z bardziej dopracowanym Polskim Tango na solidne wejście i w końcu wydać jakiś porządny, spójny album (ale Café befla akurat spójnym albumem była, choć nie wszystkie utwory równe)
Jarmark i Europa to byla dla mnie niesamowita porazka. A myslalem, ze Jarmark bedzie w końcu czymś ciekawym - bo taco w ogóle chyba nie umie wyjrzeć poza swoje miasto, więc mógłby choć coś ciekawego wreszcie powiedzieć w bardziej, hm, ciemnej i mrocznej stylistyce.
A ten album problemu to dramat i jest tam doslownie 1 numer ktory jest dla mnie guilty pleasure co chyba nadal nie jest niczym dobrym.
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
- scam_sakawa
PRO8L3M stał się dla mnie ofiarą własnego stylu i wielkim ziewem. Z drugiej strony, ten kawałek Backstage to kosa straszna, chociaż to zasługa genialnego podkładu, sam Oskar wystarczy, że nie przeszkadza za bardzo.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
art brut 2 cały czas na głośnikach mega się przekonalem do tej płyty ,kapitalny klimacik zapodany na tym albumie.
strasznie polecam "koncert" na Canal+, nazywa się Reality Check, naprawdę fajnie to wymyślili, wątpię, żeby komuś taka forma się nie spodobała
https://www.last.fm/pl/user/pawlikwrk
""jebać opio", bo tak powiedział mi Zioło
miało być wesoło, a tu skręty i zamknięte koło"
""jebać opio", bo tak powiedział mi Zioło
miało być wesoło, a tu skręty i zamknięte koło"
Zbieram w unboxingu vinyl, oraz CD z dodatkami.
Odkop z okazji nadchodzącego nowego albumu oraz tego że "Art Brut 2" chyba ostatnia w miarę dobra i słuchalna płyta tego duetu. Oczywiście spojności na piarę pierwszego "Art Brut" to nie uświadczymy, za to zdarzaja sie prawdziwe perełki jak (tu uwaga, zero zaskoczenia) "W Domach z betonu".
Z innych rzeczy które swego czasu siadały i do których czasem wracam to "Przebój Nocy", "Koło fortuny" oraz Skrable"
EDIT:
Ahh no i jeszcze "Backstage" z kozackim klipem, niemniej tu naciągane lekko bo wyszło już po publikacji albumu.
Z innych rzeczy które swego czasu siadały i do których czasem wracam to "Przebój Nocy", "Koło fortuny" oraz Skrable"
EDIT:
Ahh no i jeszcze "Backstage" z kozackim klipem, niemniej tu naciągane lekko bo wyszło już po publikacji albumu.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2025, 11:38 przez Rapture, łącznie zmieniany 1 raz.
https://soundcloud.com/redsunrisingpl TO NIE JEST HIPHOP
Dobra taktyka z nagrywaniem coraz chujowszych albumów, bo dzięki temu te wcześniejsze już nie wyglądają aż tak tragicznie jak w momencie ukazania
bardzo dobra plyta
- przedszkolanek
mnie się całkiem podoba fight club, przy wszystkich niedostatkach, uważam, że to było całkiem udane odświeżenie konwencji (zwłaszcza produkcyjnie i wokalnie, goście) w stylistyce pop rap, jakby skrócili album o jakieś dwa tracki, to nawet bym powiedział, że serio dobra płyta
ProXl3em tez lubilem fajna plyta, bardzo fajne podspiewywanie Oskara i fajne bity, za to fight club mi sie nie podobal w ogole.
A art brut 2 imo dobra plyta z paroma kozackimi numerami, czuc klimat dzieki samplom mimo ze tym razem mniej kultowe kawalki zostaly przerobione, dla mnie ta plyta to godny nastepca 1. Kolo fortuny, pieklo jest w nas, przeboj nocy, szansa na sukces, skrable
A czesto propsowany w domach z betonu imo nudny kawalek, nie podoba mi sie za bardzo
A art brut 2 imo dobra plyta z paroma kozackimi numerami, czuc klimat dzieki samplom mimo ze tym razem mniej kultowe kawalki zostaly przerobione, dla mnie ta plyta to godny nastepca 1. Kolo fortuny, pieklo jest w nas, przeboj nocy, szansa na sukces, skrable
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Tu solidne pojedyncze numery jeszcze się znalazły, ale bronienie tragicznego fight clubu i tej abominacji ostatniej to