PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
- gods bidness
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
Wątpię żeby oni jakimiś prekursorami w tym względzie byli. Raczej jako pierwsi zrobili to na tak wielką skalę. Nie będziemy chyba udawać że problem wymyślił samplowanie czy mash upy. Poza tym to, że coś było dobre za pierwszym razem nie znaczy, że takie będzie za dziesiątym.
chodziło mi stricte o oparcie całego projektu na fragmentach z polskiej muzyki rozrywkowej z lat 70-80.
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:14 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
No przecież napisałem, że nic nowego nie wymyślili, tylko zrobili tego więcej (cały album).
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:14 przez encrenoire, łącznie zmieniany 3 razy.
- gods bidness
No pewnie, że nikt nie oczekuje. Ale wielu się zachowuje jakby właśnie tymi Art Brutami odkryli nie wiadomo co i do tego się odnoszę. Jeszcze pierwszy jak cię mogę, drugi to już typowo odgrzewany kotlet i wpisywanie się w już mocno zwietrzałą modę opartą na sentymentalnych podróżach w czasie.
Ten Zaucha to też chujnia na psich łapach. Łysy karakan z wąsem, wielki hustler i idol polskich hip hopowców, bo wyruchał czyjąś żonę i dał się zastrzelić. Podobnie jak Maradona od dwóch dni wielki idol całego świata pl hop hopu, bo wciągał kokainę. Oooo jakie to cool.
Ten Zaucha to też chujnia na psich łapach. Łysy karakan z wąsem, wielki hustler i idol polskich hip hopowców, bo wyruchał czyjąś żonę i dał się zastrzelić. Podobnie jak Maradona od dwóch dni wielki idol całego świata pl hop hopu, bo wciągał kokainę. Oooo jakie to cool.
zaucha i maradona idolami calego swiata pl hip hop, jeden bo wyruchal czyjas zonke a drugi bo umarl i wciagal koks
no dobrze
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- gods bidness
Oj tak +1 byczq
świetny numer, ciekawy motyw na klip , bardzo mi się spodobał.
Czasami mam też wrażenie że forma Oskara się wyczerpuje. Idealizujemy pierwsze nagrania, oczekujemy podobnego brzmienia, a gdy takie przyjdzie już nie robi takiego wrażenia jak na początku.
Życzyłbym problemowi żeby na rok znikneli i wrócili z czymś totalnie nowym.
Czasami mam też wrażenie że forma Oskara się wyczerpuje. Idealizujemy pierwsze nagrania, oczekujemy podobnego brzmienia, a gdy takie przyjdzie już nie robi takiego wrażenia jak na początku.
Życzyłbym problemowi żeby na rok znikneli i wrócili z czymś totalnie nowym.
#free2rzyn
Obawiam się, że oni nie są po prostu w stanie nagrać czegoś totalnie nowego.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
-
frontkick
Nie no myślę że oni mogą jeszcze jakieś fajne koncepcyjne patenty rozkminić, jakoś strasznie zachowawczo teraz robią ruchy po prostu i chujowo wychodzi. Steez imo musi trochę przystopować z tym napierdalaniem kopiuj-wklej w bitach i postawić na jakieś ciekawsze aranżacje jak w Crash test chociazby które nie bez powodu jest w topce wyświetleń, a Oskar nwm po latach tej ekwilibrystyki rapowej i rozkminiania patentów na zwrotki mógłby zacząć napierdalać jak na C30-C39 albo wręcz na Dobrym Towarze i imo to by wystarczyło żeby odświeżyć brzmienie a tematycznie to tam chuj cokolwiek
Jedyne czego sie naprawde obawiam to pójścia w jakieś kurwa męskie granie i gitarki a czasami mysle ze Oskar bylby zdolny do tego
Jedyne czego sie naprawde obawiam to pójścia w jakieś kurwa męskie granie i gitarki a czasami mysle ze Oskar bylby zdolny do tego
fajny jest ten nowy kawałek , a dawno mi się nic od nich nie podobało
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
-
ksxn
piękny numer, jeden z lepszych od nich od dawna, z jeszcze piękniejszym klipem. zapętlam całymi dniami od premiery i nie zamierzam przestać, propsy w chuj.
dajcie przyklady kilku polskich raperow, ktorzy co album wymyslaja siebie na nowo, nie powielaja sie, dodatkowo czesto robia rzeczy wczesniej w polskim rapie niewykorzystywane i maja rowna dyskografie doceniana zarowno przez krytykow, jak i liczne grono sluchaczy, ktorych potrafia przy sobie zatrzymac calymi latami. moze chlopaki z pro8l3mu to czytaja i sie czegos dowiedza
Jak mnie wkurwia takie myślenie to chuj. Bo istnieją tylko skrajności na świecie. Jak zarzucasz po 5 latach nagrywania podobnych rzeczy monotematyczność, to pokaż takiego co TO Z KAŻDYM WERSEM KOMBINUJE, bo nic po środku nie istnieje.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
najpierw daj przyklady, potem podyskutujemy. nie mowilem o zadnej przesadzie i kombinowaniu z kazdym wersem. dobrze bedzie zaczac od umiejetnosci pociagniecia spojnego albumu z jakims konkretnym motywem, bo takich uderzajacych w calkiem inne klimaty niby-monotematyczny pr8l3m ma juz na koncie kilka
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:14 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
niezle przyklady, a i tak na forum w temacie kazdego glownie hejty, ze nuda, ze ciagle o tym samym itd.
stad moje retoryczne pytanie z poprzedniego posta, bo nie ma nikogo, na kogo forum by w ten sam sposob nie narzekalo
stad moje retoryczne pytanie z poprzedniego posta, bo nie ma nikogo, na kogo forum by w ten sam sposob nie narzekalo
Być może wynika to z faktu, że zdecydowana większość raperów rzuca teraz płyty rok w rok albo i częściej. Rzadko czuję przyjemność z wyczekiwania na kolejne materiały, bo nie zdążę zatęsknić za muzyką X czy Y. Dostarczanie kontentu wygrało z dostarczaniem muzyki. I rozumiem, że marketingowo to „musi” tak wyglądać, ale przez co mamy do porzygu kawałków z generatora Problemów, Bałagane czy Taco. Być może gdyby te same albumy dzieliło więcej czasu, odbiór byłby inny, a tak jesteśmy przeładowani kolejnymi singlami, premierami itd
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
pawoleh666
- Zbanowany
myślę, że Taco jest jeszcze ok (bo jego fanbase'owi poza mną chyba się to podoba co robi), a gdyby np. po Café Belga zrobił przerwę 5 letnią, to po powrocie przez natłok wydawnictw nnych artystów odbiór byłby bardzo mały porównując do obecnego. No ale może się mylę.
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam