NBA

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: NBA

Post autor: SWN »

jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:07 murzynom się nie chce grać, to wykorzystali pretekst. to że im się chce grać pokazali przyjeżdżając tam.
To nie jest przecież jakaś nasza tajna teoria spiskowa, tylko info ESPN od źródła w postaci veta (jak widać mającego nieco inne poglądy niż koledzy) przebywającego w bańce, który otwarcie mówi, że chłopaki są wkurwieni nie mogąc sobie pobalować na mieście pomiędzy meczami.
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:07 są zawiedzeni, bo myśleli, że będzie to prowokowało zmiany - parę tygodni i mamy kolejny przypadek tego, z czym tak chcieli walczyć
Jakich zmian oczekiwali w temacie procedur zachowania funkcjonariuszy na służbie? Gość został zatrzymany, otrzymał wyraźne polecenie stania w miejscu z uniesionymi rękami, a mimo to postanowił poszperać sobie w furze. Rozumiem, że policjanci mieli w tej sytuacji nie reagować i odezwać się przez radio do bazy "halo, zatrzymany nie wykonuje poleceń i nie wiemy co ma na tylnym siedzeniu, ale jako że ten kraj potrzebuje zmian nie będziemy nic robić". Mógł szukać gum do żucia, a mógł szukać ukrytej broni i policjantów absolutnie nie powinno interesować w takiej sytuacji czy wyjdą na obrzydliwych rasistów albo czy powiększą statystyki przestępczości wśród czarnych.

Protestujący zawodnicy (i chyba protestujący ogólnie) spodziewają się jakiejś niemożliwej mocy sprawczej likwidującej problem od tak. "Robią wszystko, by na takie problemy zwrócić uwagę poprzez hasła". Ale na jakie problemy? Ilość zatrzymań czarnoskórych? Przecież wszyscy dobrze wiemy czym są one spowodowane, bo na pewno nie jakąś cyniczną złością pana policjanta co chce dokuczyć postronnemu przechodniowi. Jeszcze raz powtórzę - protestujący w bańce nie proponują żadnych SENSOWNYCH rozwiązań, a jedynie chcą bajkowego zaprzestania zabójstw podczas zatrzymań, co - cóż - nie ma prawa się skończyć dopóki sami zatrzymani nie stosują się do poleceń.

Czemu LeBron (który jest bardziej wpływowy i opiniotwórczy niż pewnie większość z właścicieli klubów o których mówisz) swoimi statementami nie stawia się po stronie 'Respektujcie policję, zachowujcie się zgodnie z ustalonymi prawami, a nie stanie wam się krzywda' 'Dbajcie o strukturę waszych rodzin i skończcie z szalejącym wskaźnikiem dzieciaków wychowujących się bez ojca', tylko jak obrażony dzieciak pojawia się z ludźmi wołającymi USA NALEŻY SPALIĆ, JEBAĆ DONALDA TRUMPA?
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:07 że dla nich to jest realny problem codziennej egzystencji
To nie jest problem ich codziennej egzystencji.
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:07 nie będziecie się tak ekscytować faktem, że jak ktoś kogoś nazwał białasem, to nic, a my nie możemy ich nazywać czarnuchami i gdzie tu equality.
Będę się ekscytował tym faktem, bo prawdziwa sprawiedliwość (a nie sloganowa) wygląda tak, że nauczycielka bierze dwóch bijących się dzieciaków i mówi im koniec, od tego momentu obaj się zachowujecie i współpracujecie, a obecnie władze w USA pozwalają kopać jednego z tych typów i wołają do niego "dobra, nie becz, ty wcześniej też go kopałeś". To nie jest sprawiedliwe, to nie jest sensowne, to w żaden sposób nie idzie ku wyrównaniu, tylko ku jeszcze większemu wkurwieniu i eskalacji.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Mider

Post autor: Mider »

crbn pisze: 27 sie 2020, 14:03 Piękne jest to, że NBA albo właściciele klubów nie potrafią trzasnąć pięścią w stół, ograniczyć wypłaty i grać jakimiś rezerwowymi albo ludźmi z G-League. :lol: Jestem pewien, że po pewnym czasie nagle strajkujący by jednak woleli wrócić do gry, gdyby w kieszeni przestały się papiery zgadzać.

NHL z rigczem, ani jednego przerwanego meczu i widoczne hasła "End Racism", a nie te znane z koszulek NBA chociażby.
Co do tego powrotu do gry przy braku wypłat to juz taki Oladipo nie chciał grać w bubble, ale jak się dowiedział, że nie dostanie wypłaty to potulnie zagrał.

A tutaj coś dla @jabolsdz skoro nie chce rozmawiać z białasami o rasizmie

jabolsdz

Post autor: jabolsdz »

myślę, że to co min. gracze NBA chcą jakoś sprowokować, to właśnie zmiana takiej mentalności w stosunku do czarnych przestępców - żeby otworzenie ognia by zabić nie było pierwszą dostępną myślą w głowach policjantów.
myślę, że ten czas kiedy sobie wolnym krokiem szedł do auta można było wykorzystać lepiej i nie być postawionym w sytuacji, gdzie ktoś po coś sięga do samochodu.
widzicie to nagranie, nie wiem, dla mnie są tam ciarki wstydu i obrzydzenia jak przy oglądaniu niesławnego nagrania z Piotrkowskiej gdy chłopaka butowali siedzącego pod sklepem. dla was natomiast - no pojebany czarnuch w dodatku przestępca seksualny.
ja nie mówię, że on nie jest pojebany, nie mówię, że nie powinni go zawinąć, mówię tylko, że siedem kulek za niesubordynację to jest reakcja zła, a murzyni w Stanach, z tego co można zrozumieć w ostatnich miesiącach, po prostu są na to skazani. są skazani na myślenie, że jeśli zrobią cokolwiek źle (parkowanie, prędkość, fałszerstwo, nie słuchanie poleceń) to psy odjebią ich ot tak. i jasne, powinni też to rozumieć i się zachowywać poprawnie, ale przede wszystkim nie powinno tak być, że muszą żyć w takim klimacie.

słuchajcie na koniec was jeszcze tak zapytam - jak siedzieliście sobie na ławkach za małolata z piwkiem, i psy np robiły naloty, trzepania itp. jak się czuliście? no robicie coś złego (wg prawa - pijecie piwo) więc przecież w sumie powinni zareagować? ale czuliście się pokrzywdzeni? albo jak zawijali was za trawkę, straszyli w areszcie itp. czuliście się pokrzywdzeni?
to teraz pomnóżcie to razy nie wiem, milion? i przez chwilę postarajcie się pomyśleć o perspektywie drugiej osoby, człowieka, nie typa który robi paczki 7 godzin różnicy stąd.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 słuchajcie na koniec was jeszcze tak zapytam - jak siedzieliście sobie na ławkach za małolata z piwkiem, i psy np robiły naloty, trzepania itp. jak się czuliście? no robicie coś złego (wg prawa - pijecie piwo) więc przecież w sumie powinni zareagować? ale czuliście się pokrzywdzeni? albo jak zawijali was za trawkę, straszyli w areszcie itp. czuliście się pokrzywdzeni?
to teraz pomnóżcie to razy nie wiem, milion? i przez chwilę postarajcie się pomyśleć o perspektywie drugiej osoby, człowieka, nie typa który robi paczki 7 godzin różnicy stąd.
co ty porównujesz? palenie blanta na ławce przed polskim blokiem do zatrzymania kolesia, który miał nakaz aresztowania wystawiony przez lokalną policje? jezus maria
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 widzicie to nagranie, nie wiem, dla mnie są tam ciarki wstydu i obrzydzenia jak przy oglądaniu niesławnego nagrania z Piotrkowskiej gdy chłopaka butowali siedzącego pod sklepem. dla was natomiast - no pojebany czarnuch w dodatku przestępca seksualny.
faktycznie żadnej różnicy, przepraszam
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 myślę, że to co min. gracze NBA chcą jakoś sprowokować, to właśnie zmiana takiej mentalności w stosunku do czarnych przestępców - żeby otworzenie ognia by zabić nie było pierwszą dostępną myślą w głowach policjantów.
jeżeli są przesłanki to użycie broni przez policjanta jet zasadne, w stosunku do białych czy żółtych też tak jest
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 widzicie to nagranie, nie wiem, dla mnie są tam ciarki wstydu i obrzydzenia jak przy oglądaniu niesławnego nagrania z Piotrkowskiej gdy chłopaka butowali siedzącego pod sklepem. dla was natomiast - no pojebany czarnuch w dodatku przestępca seksualny.
dla mnie to jest nagranie, które powinno być pokazywane wszystkim czym grozi niesłuchanie się poleceń policji oraz zmierzanie w stronę swojego samochodu
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 ja nie mówię, że on nie jest pojebany, nie mówię, że nie powinni go zawinąć, mówię tylko, że siedem kulek za niesubordynację to jest reakcja zła, a murzyni w Stanach, z tego co można zrozumieć w ostatnich miesiącach, po prostu są na to skazani. są skazani na myślenie, że jeśli zrobią cokolwiek źle (parkowanie, prędkość, fałszerstwo, nie słuchanie poleceń) to psy odjebią ich ot tak. i jasne, powinni też to rozumieć i się zachowywać poprawnie, ale przede wszystkim nie powinno tak być, że muszą żyć w takim klimacie.
nie no co za absrud, za złe parkowanie albo przekroczenie prędkości myśleć, że pies mnei zastrzeli :lol: :lol: sam sobie odpowiedziałeś na końcu, powinni rozumieć i zachowywać się poprawnie
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 słuchajcie na koniec was jeszcze tak zapytam - jak siedzieliście sobie na ławkach za małolata z piwkiem, i psy np robiły naloty, trzepania itp. jak się czuliście? no robicie coś złego (wg prawa - pijecie piwo) więc przecież w sumie powinni zareagować? ale czuliście się pokrzywdzeni? albo jak zawijali was za trawkę, straszyli w areszcie itp. czuliście się pokrzywdzeni?
nie jestem kryminalistą, więc nie zawijali mnie do aresztu, a moje jedyne kontakty z policją to jak mnie kilka razy spisywali i trzepali, na co byłem wkurwiony, ale jeżeli mają takie uprawnienia to nie mogę nic z tym zrobić i trzeba przełknąć to. Inna sprawa, że podczas przeszukań niczego się nie obawiałem, ponieważ nie mam przy sobie żadnych nielegalnych rzeczy oraz nie popełniam przestępstw.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 to co min. gracze NBA chcą jakoś sprowokować, to właśnie zmiana takiej mentalności w stosunku do czarnych przestępców - żeby otworzenie ognia by zabić nie było pierwszą dostępną myślą w głowach policjantów.
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 ten czas kiedy sobie wolnym krokiem szedł do auta można było wykorzystać lepiej i nie być postawionym w sytuacji, gdzie ktoś po coś sięga do samochodu.
Nie no, proszę cię. Jeszcze raz powtarzam - policja w USA nie urządza sobie konkursu celności do przypadkowych przechodniów albo zatrzymanych w momencie spisywania, tylko dwukrotnie upomina o obowiązku pozostania w miejscu, a następnie jest uprawniona do użycia broni, jeśli zatrzymany nie reaguje (a nie zareagował). Gdyby otworzenie ognia było ich pierwszą dostępną myślą, to - uwaga - po prostu by to kurwa zrobili i zatrzymania policyjne na tym świecie kończyłyby się na odjebaniu celu i tyle.

Czas można było wykorzystać lepiej, ok. Czyli jak? Głośniej przypominać mu, że ma stać w miejscu? Grzeczniej prosić? Ludzie mają tylko jedną, jedną pierdoloną rzecz do zrobienia, by zapewnić sobie bezpieczeństwo w trakcie zatrzymania: stać w miejscu z widocznymi rękami. I nawet tego nie udaje im się wykonać, rozumiesz? Znajdź mi przykład w postaci wideo, gdzie zastrzelony murzyn faktycznie stał nie wykonując żadnych ruchów, a policjant zastrzelił go casualowo, bo tak.
jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 na koniec was jeszcze tak zapytam - jak siedzieliście sobie na ławkach za małolata z piwkiem
Porównujesz upokorzenie bycia spisywanym za okruszki palenia i piwko w momencie, kiedy dyskutujemy o murzynach panikujących podczas zatrzymań dotyczących zarzutów w postaci handlu narkotykami, gwałtów, napadów z bronią w ręku i chcących najpewniej z nich spierdolić (co wnioskuję po sięganiu po nóż). Jabol...
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

@jabolsdz wrzucam moje dzisiejsze posty z fb na ten temat
1. [zamieszki] I to jest podstawa do niszczenia cudzego mienia, napadania, podpalania? To jako Polacy również powinniśmy zrównać z ziemią Niemcy i Rosję, bo nam kilka razy w historii dowalili. Podwójne standardy, manipulacja faktami zgodnie z narzuconą retoryką i szukanie zadymy w imię pseudo równości.
2. zauważ, że kolejnym zapalnikiem do protestów był kolejny czarnoskóry przestępca, który słusznie został zastrzelony nie stosując się do zaleceń. Rasizm jest wyolbrzymiony do granic możliwości, widzą go wszędzie, nawet gdzie go nie ma. W drugą stronę rasizm nie istnieje.
A co do samych koszykarzy, jest multum innych lepszych metod protestów/pomocy. Mając taki hajs mogliby tworzyć fundacje/stypendia dla młodych zdolnych ludzi, którzy pochodzą z biednych dzielnic, ale po co jak można wywalić hajs na złoto i diamenty, które nomen omen pochodzą z Afryki, gdzie współcześni niewolnicy zapierdalają za miskę manioka.
3. nie wiem czy wiesz za rządów Obamy doszło do takich patologii jak obniżenie progów na uczelnie w zależności od rasy, że ludzie zaczęli kombinować kilka pokoleń wstecz, żeby znaleźć pochodzenie afrykańskie czy indiańskie. Także to już nie była równość, a przywileje.
A statystyki nie kłamią, że 20% społeczeństwa w Stanach, które jest czarnoskóre, odpowiada za ok. 80% przestępstw WSZYSTKICH obywateli. Aż 70% czarnoskórych dzieci wychowuje się bez ojca. To tylko 2 statystyki, a pokazują tak wiele. Tu leży problem, w mentalności i wychowaniu. Łatwiej zacząć biegać z klamką od nastoletnich lat, zamiast wziąć się za naukę, uczciwą pracę.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
jabolsdz

Post autor: jabolsdz »

słuchajcie, ale wrzuciliście wszystkich do jednego worka, czuję się jak obserwując polską scenę polityczną.
nie popieram zamieszek, chciałbym, żeby murzyni byli mądrzejsi, uważam, że ich zachowania są również powodem takiego, a nie innego stanu rzeczy.

ale wydaje mi się, że naprawdę można znaleźć w sobie pokłady empatii, które pozwoliłby nam zrozumieć, że czarnoskórzy koszykarze walczący (nawet jeśli od niedawna) o prawa czarnych, zwłaszcza w kontekście brutalności policji, poczuli, że muszą zrobić coś mocniejszego, niż dotychczas po tym wydarzeniu.

przecież nie jest postawione że to koniec sezonu, ci zawodnicy właśnie mówią, że chcą teraz poprzeć konkretne działania, będą teraz pracować nad tym, właśnie to się dzieje.

myślę, że dość dobry odc podcastu pokazujący trochę moje stanowisko i jakby pochwałę trochę mniejszego radykalizmu, naszej społeczności.

https://open.spotify.com/episode/4OltGnkcBvcL6jH6UsMJuL
oyche

Post autor: oyche »

a znalazłeś w sobie pokłady empatii, które pozwoliłyby ci zrozumieć sytuacje policjantów albo przedsiębiorców i pracowników, których biznesy zostały zniszczone?
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

@jabolsdz jeszcze wrzucasz podcast Woja, który totalnie się skompromitował sie mailem do Josha Hawleya, który słusznie zauważył hipokryzję NBA i ich ignorancję wobec sytuacji w Hongkongu, bo ciocia China patrzy.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

jabolsdz pisze: 27 sie 2020, 14:36 myślę, że ten czas kiedy sobie wolnym krokiem szedł do auta można było wykorzystać lepiej
Porównaj to nagranie ze słynnym nagraniem z hotelu w Messie i zadaj sobie jeszcze raz pytanie - gdzie jest przegięcie?
A, sorry, tu ofiara była biała. Nie ma się co przejmować.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

Spoiler
Obrazek
:rotfl:
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

ehh, trudne sprawy

największy debil to chyba kenny
trzeba było w ogóle nie przychodzić do studia pajacu

ofc trzeba zwalczać rasizm, homofobie i inne rodzaje braku tolerancji ale kurwa protest w meczu NBA chuja ci da panie LeBron

patologiczna akcja ostro, gdzieś na tt przed chwilą mi mignal obrazek z zamieszek, w tle wszystko płonie, a pasek grozy: its quite peaceful :D
wydaje mi się że to jebnie niedługo, a jak Trump wygra to Ameryka splonie
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

średnio interesuje mnie nba, ale po chuj wy w ogóle prowadzicie dyskusje z gościem który brzmi jakby na stronie startowej swojego macbooka miał krypol, a po opierdoleniu kilograma kiwi podczas owocowego czwartku szedł na siłownię, żeby pół godziny pochodzić na bieżni słuchając w tym czasie jakiegoś super mądrego podcastu o mądrych rzeczach. no debil który najchętniej w poldonie klękałby na ulicy modląc się o zejście na ziemie ducha najwspanialszego wojownika z rasizmem - simona mola. a jeżeli rzeczy typu rzucanie kota przez okno to prawda to chuj mu na raybany i listwa w czoło z miejsca
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

bo jesteśmy światłymi obserwatorami sportu, zdolnemu odmienić życie nawet gościowi który brzmi jakby na stronie startowej swojego macbooka miał krypol, a po opierdoleniu kilograma kiwi podczas owocowego czwartku szedł na siłownię, żeby pół godziny pochodzić na bieżni słuchając w tym czasie jakiegoś super mądrego podcastu o mądrych rzeczach. no debil który najchętniej w poldonie klękałby na ulicy modląc się o zejście na ziemie ducha najwspanialszego wojownika z rasizmem - simona mola. a jeżeli rzeczy typu rzucanie kota przez okno to prawda to chuj mu na raybany i listwa w czoło z miejsca i chętnie mu w tym pomożemy

taka jest moja prawda basketu
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ciekawe czy udało się zlikwidować rasizm, czy coś innego weszło w grę
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
oyche

Post autor: oyche »

:rotfl:
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Whtn pisze:a jeżeli rzeczy typu rzucanie kota przez okno to prawda to chuj mu na raybany i listwa w czoło z miejsca
Oczywiście, że prawda. Nawet chwalił się tym na starym forum i liczył na propsy hehe beczq dobre ;-DDD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

oldschool pisze: 27 sie 2020, 17:57

Ciekawe czy udało się zlikwidować rasizm, czy coś innego weszło w grę

nie no, co tu się odpierdala :lol:
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

ksiazenieporzadek pisze: 27 sie 2020, 18:08 Oczywiście, że prawda. Nawet chwalił się tym na starym forum i liczył na propsy hehe beczq dobre ;-DDD
Cat lives matter, koty przynajmniej nie są ściągane z urzędu i nie opierają się podczas próby zatrzymania
ODPOWIEDZ