Gracze z pasją mówili o konieczności zmian, o środkach oddziaływania i ich wykorzystaniu. Raporty i doniesienia przeczytacie przeróżne. Było burzliwie. Najważniejsze postanowienia: jeżeli właściciele klubów nie przedstawią praktycznych, konkretnych rozwiązań zmierzających do ograniczenia brutalności policji względem czarnoskórych, sezon nie zostanie dokończony.
oldschool pisze: ↑27 sie 2020, 13:56
Najważniejsze postanowienia: jeżeli właściciele klubów nie przedstawią praktycznych, konkretnych rozwiązań zmierzających do ograniczenia brutalności policji względem czarnoskórych, sezon nie zostanie dokończony.
właściciele klubów to stanowią prawo w usa, coś mnie ominęło?
Piękne jest to, że NBA albo właściciele klubów nie potrafią trzasnąć pięścią w stół, ograniczyć wypłaty i grać jakimiś rezerwowymi albo ludźmi z G-League. Jestem pewien, że po pewnym czasie nagle strajkujący by jednak woleli wrócić do gry, gdyby w kieszeni przestały się papiery zgadzać.
NHL z rigczem, ani jednego przerwanego meczu i widoczne hasła "End Racism", a nie te znane z koszulek NBA chociażby.
1. właściciele mają milion dolarów, dostęp do lobbystów, grup trzymających władzę. oglądaliście pewnie house of cards, wiecie jak wygląda polityka. chodzi o użycie swojej pozycji i pieniędzy w tej sprawie, nie tylko puste hasła.
2. nie odrzucam argumentu, że ciężko im się siedzi w bańce, ale jestem pewien, że James który ma jedną z ostatnich szans na mistrzostwo, Bucks, którzy mistrzostwem mogą zachować Giannisa, czy Clippers, którzy nigdy mistrzostwa nie wygrali tak łatwo by odpuścili ten sezon, będąc na końcówce. nie rozumiem waszej retoryki - murzynom się nie chce grać, to wykorzystali pretekst. to że im się chce grać pokazali przyjeżdżając tam.
3. nie rozumiem również co jest dla was śmiesznego, dziwnego w tym, że po takiej akcji (może obejrzyjcie sobie ten filmik z tej strony jak to 'postrzelenie' (fajnie to ujęliście btw, TVP style!) wygląda i dlaczego mogło wywołać negatywne emocje wśród ludzi, którzy od kilku tygodni robią wszystko, by na takie problemy zwrócić uwagę poprzez hasła, manifestacje, itp. są zawiedzeni, bo myśleli, że będzie to prowokowało zmiany - parę tygodni i mamy kolejny przypadek tego, z czym tak chcieli walczyć. w dodatku klub który to zapoczątkował jest z tego Stanu, gdzie to miało miejsce.
ktoś to pisał w internecie - jeśli z polskiego tapczanu jesteście gotowi po nocach jarać się ich paczkami i asystami, to tak samo powinniście dopuścić do głowy pomysł, że dla nich to jest realny problem codziennej egzystencji, nie byli wcześniej aż tak postawieni na świeczniku przeciwko takim działaniom - teraz chcą z tego korzystać, co im się udaje.
jeśli ktoś chce się zainteresować też tym tematem to polecam świetną książkę Why I'm No Longer Talking to White People About Race. może wtedy nie będziecie się tak ekscytować faktem, że jak ktoś kogoś nazwał białasem, to nic, a my nie możemy ich nazywać czarnuchami i gdzie tu equality.
Tak w ogóle to wiem, że Harrell przeprosił Doncicia, ale czy on dostał w ogóle jakąś karę za nazwanie Serba Spoiler
bitch-ass white boy
?
W obecnym pojebanym świecie to w odwrotnej sytuacji, gdyby biały puścił odzywkę do czarnego po kolorze skóry, to by dożywotnio wyleciał z NBA w ten sam dzień mam wrażenie. South Park na żywo kurwa mać
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
jabolsdz pisze: ↑27 sie 2020, 14:07
dziwnego w tym, że po takiej akcji (może obejrzyjcie sobie ten filmik z tej strony jak to 'postrzelenie' (fajnie to ujęliście btw, TVP style!) wygląda i dlaczego mogło wywołać negatywne emocje wśród ludzi
skończyłem czytać
oglądałeś w ogóle filmik z tej strzelaniny? który de facto został podlinkowany przez moją osobę kilka postów powyżej? jesteś w ogóle świadomy procedur, których muszą się trzymać funkcjonariusze podpięci pod miejską policje, biura szeryfa czy chociażby stanową policje? bo pierdolisz jak 15-letnia monika z instagrama, czy tam inna kpoperka twitterowa, sorry jabol
Ostatnio zmieniony 27 sie 2020, 14:12 przez cloud, łącznie zmieniany 2 razy.
lygrys pisze: ↑22 sty 2024, 9:47
Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
3. nie rozumiem również co jest dla was śmiesznego, dziwnego w tym, że po takiej akcji (może obejrzyjcie sobie ten filmik z tej strony jak to 'postrzelenie' (fajnie to ujęliście btw, TVP style!) wygląda i dlaczego mogło wywołać negatywne emocje wśród ludzi, którzy od kilku tygodni robią wszystko, by na takie problemy zwrócić uwagę poprzez hasła, manifestacje, itp. są zawiedzeni, bo myśleli, że będzie to prowokowało zmiany - parę tygodni i mamy kolejny przypadek tego, z czym tak chcieli walczyć. w dodatku klub który to zapoczątkował jest z tego Stanu, gdzie to miało miejsce.
może obejrzyj sobie ten filmik z tej strony i zobacz, że murzyn nie reaguje na polecenia policjantów, idzie do swojego samochodu i po coś z niego sięga. skoro w usa jest prawo do broni to każdy może przyjąć że on może sięgać po broń i w takim wypadku policjant działa w obronie własnej
ktoś to pisał w internecie - jeśli z polskiego tapczanu jesteście gotowi po nocach jarać się ich paczkami i asystami, to tak samo powinniście dopuścić do głowy pomysł, że dla nich to jest realny problem codziennej egzystencji, nie byli wcześniej aż tak postawieni na świeczniku przeciwko takim działaniom - teraz chcą z tego korzystać, co im się udaje.
tak jest do potężny problem dla codziennej egzystencji koszykarzy
a najgorsze jest to, że przez tę całą szopkę i spadek salary najbardziej po dupie dostaną gracze, którzy gówno (na standardy nba) zarabiają bo dla jakichś lebronów czy innych strata 20 baniek w 5 lat odbije sobie jakimiś reklamami czy czymś
ksiazenieporzadek pisze: ↑27 sie 2020, 14:14
skoro w usa jest prawo do broni to każdy może przyjąć że on może sięgać po broń
Tylko uściślę - każdy stan ma inne prawo do posiadania broni, ale w Wisconsin akurat można mieć broń bez licencji normalnie, więc policjanci słusznie mogli się tego obawiać. Zresztą nawet jak w jakimś stanie nie ma dostępu do broni, to zawsze ktoś mógł sięgnąć po nóż, większość policjantów umiera z rąk zbirów właśnie po ciosach nożem.
nie, nie widziałem filmiku, który każę wam obejrzeć rozumiem, że dla was jest normalne strzelenie 7 razy w plecy typowi, który się nie słucha podczas zatrzymania? to jest jedyne wyjście dla policji prawda? takie są stanowe procedury, tak?
reddit,15lat, za dużo tv, no i obowiązkowo koty. wasze argumenty mnie nie przekonują, ale w sumie niepotrzebnie wkładałem kij w mrowisko, bo przecież chłopakom ze ślizgawki murzyni mecze sabotują, i co to do kurwy jest za świat.
Prosecutors in Kenosha County, Wisconsin charged Blake, 29, with third-degree sexual assault, trespassing and disorderly conduct in connection with domestic abuse last month, according to The Kenosha News. An arrest warrant for Blake was issued on July 6.
nie reaguję na polecenia policjantów, mam przy sobie nóż, możliwe, że w samochodzie jest schowana broń. próbuję wejść do samochodu i wyciągam po coś rękę, co może pójść nie tak?
Dodano po 50 sekundach:
jabolsdz pisze: ↑27 sie 2020, 14:22
rozumiem, że dla was jest normalne strzelenie 7 razy w plecy typowi, który się nie słucha podczas zatrzymania? to jest jedyne wyjście dla policji prawda? takie są stanowe procedury, tak?
ja pierdole, ale ty rozumiesz, że jak policja w USA otwiera ogień do drugiej osoby to strzelają, aby w 100% zniwelować wszelkie ryzyko, a nie aby chłopa postrzelić w nogę? co za chłop
lygrys pisze: ↑22 sty 2024, 9:47
Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
jabolsdz pisze: ↑27 sie 2020, 14:22
rozumiem, że dla was jest normalne strzelenie 7 razy w plecy typowi, który się nie słucha podczas zatrzymania? to jest jedyne wyjście dla policji prawda?
7 razy nie, ale 2-3 dla pewności jak najbardziej normalne w przypadku gdy mamy do czynienia z osobą, która nie reaguje na polecenia policjantów i zbliża się do swojego auta, w którym może mieć schowaną broń (i był tam nóż). Postaw się w sytuacji takiego policjanta, też byś nie strzelał tylko grzecznie poczekał jak typek ci kosę pod żebro wpierdoli?
Mam nadzieję, że w przypadku odwołania sezonu, koszykarze wypłacą z własnych kieszeni należne wszystkim czarnoskórym pracownikom działającym w "bąblu", którzy przez ich protest stracą pracę. Białych bitch-assów jebać ofc
Krynew pisze: ↑20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
ciekawe czy jest jakiś alternatywny świat, w którym czarny policjant zabija białego gwałciciela, a inni murzyni na worldstarhiphop polecają why i stopped talking to black people jakiegoś davida duke'a