Transfery
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- rozklad_gaussa
Re: Transfery
sgaa dobiegla konca, przedluzyl dzis do 2032
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
free fromage
free fromage
realnie transfer i tak wydawał się niemożliwy do przeprowadzenia- arsenal raczej tak dużych transferów nie przeprowadza, man city i psg mogły by być kandydatami ale kilka lat temu, bo od dłuższego czasu zmieniły swoje modus operandi na rynku. czelsi historycznie potrafiło zrobić hiper transfer ale teraz to nie. liverpool i bayern raczej idą w bardziej rozważne rozwiązania. całe włochy ofc to nie jest ten poziom sportowy i finansowy. chyba tylko jakiś idiota odpowiadający za transfery w barcelonie mógłby połasić się na transfer na takim pułapie ale z oczywistych względów to niemożliwe.
i to tylko patrząc na możliwość przeprowadzenia dużego transferu, bo większość z ww. klubów kompletnie nie potrzebuje lewego skrzydłowego.
i to tylko patrząc na możliwość przeprowadzenia dużego transferu, bo większość z ww. klubów kompletnie nie potrzebuje lewego skrzydłowego.
Arsenal oferował mu wiecej niz Real, potwierdzone przez mase dobrych źródeł, kwota dla Realu też oscylowała w okolicy 150 mln (przypominam rok kontraktu), po prostu Vini wolał zostać
a i co do Rodriego to wlasnie widziałem że papa Perez go nie chce, a Mou wkurwiony bo potrzebuje cdma?
a i co do Rodriego to wlasnie widziałem że papa Perez go nie chce, a Mou wkurwiony bo potrzebuje cdma?
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
lol piłkarski peron mi odjechał
TL;DR: doskonale rozumiem twój punkt widzenia i finalne rozumienie tej sprawy, że Real miał na wyciągnięcie ręki super rozgrywającego, który jest potrzebny, a tracą go na rzecz największego rywala.travis1 pisze: ↑wczoraj, 22:15 a co się wydarzyło - od tygodnia wyskakiwało z średnia co najmniej 10 postów na dzien na twitterze los galacticos że Rodri zaklepany, Rodri marzyl o grze w Realu Madryt, Rodri będzie grał z 16 stka Barcelona wyłożyła 20 mln euro na pensje i w ciągu dnia Rodri zagra w Barcelonie jednak
a Real wykłada ile 120 mln czy tam ileś na gościa po jednym sezonie a pomoc nadal pełna ananasów że piłka do tych nawet szybkich sprawnych murzynow nie dojdzie żeby sobie klepali ale to ich sprawa ale jestem ciekaw czemu tak nagle w ciągu jednego dnia zmiana o 180 stopni
Przy tematach przedłużenia viniciusa i pozyskania Rodriego zrobiły się dwa obozy wśród kibiców (i w klubie, w opiniach Calafata/JASa vs Mourinho/Perez, chociaż teraz są rozbieżności kto gdzie stał) i dużo super dyskusji, gdzie zdecydowana większość kibiców ma mega argumenty i wolała puścić juniora i kupić hiszpana.
Jestem mega fanem rodriego piłkarsko i wiem ile dobrego mógłby dać, ale byłem team oczywiste przedłużenie brazola, a rodri co będzie, to będzie i okej.
mój timeline sekwencji zdarzeń:
1. Real ze względu na lepsza sytuację finansową w ostatnich latach podpierdala Barcelonie, typowo z przed nosa (i na złość) Gulera, plus chyba wygrywa walkę o Endricka. W ostatnim okresie Cucurella i Bernardo mocno łączeni z FCB, przed transferem do RM. (Real podpierdala też talenty z hiszpańskich szkółek, brudny biznes, ale to historia na inna opowieść
2. Real wypuszcza ofi ofertę za Alvareza, która jest prowem i może komplikuje Barcelonie kupno JM i podbija cenę, może nie
3. W środowisku FCB od jakiegoś czasu szły sygnały że jak będzie hajs i okazja, to będą próbować wejść w negocjacje i zajebać Realowi jakiegoś piłkarza w ramach odwetu na mercato
4. ***każdy dziennikarz ma swoją prawdę***, ale ja wierzę mniej-wiecej w to co daje A. De Mon - Rodrigo po mundialu WPYCHA SIĘ do Realu; agenci są cały czas w kontakcie i oferują piłkarza, to oni proponują i naciskają na dalsze ruchy oraz tworza ruch medialny.
(dodajmy że kiedy Rodri grał w Atleti w 18/19, to mnóstwo hiszpanskich insiderów pisało że jego marzeniem był Real i rodzina to madridismo - polecam przejrzeć sociale brata czy najbliższego kuzynostwa - ale też wszyscy pisali że stylem jest stworzony do Barcelony i trochę było wtedy zdziwienie że idzie do City a nie do Blaugrany)
5. Real jest zdystansowany - nie chcą dawać 60-80mln euro za piłkarza na rocznym kontrakcie, w takim wieku i z taka historia kontuzji, szczególnie że w linii pomocy jest młyn i PROBLEM ZE SPRZEDAŻĄ. 6 mocnych piłkarzy na 3 pozycje (bellingham, tchouameni, camavinga, valverde, bernardo silva, guler); idzie info że Mou nie jest przekonany i ja w to wierzę, bo on w tym okienku kiwa Perezowi palcem i piłkarz kupiony
6. w grze pojawia się barcelona po kontuzji frenkiego i przejmuje Rodriego, który ewidetnie chce wypierdolić z city po odejściu Pepa i chce wrocic do Hiszpanii (tematy rodzinne mocno grzane przez ASa i ze niby preferowal gre w Madrycie z tych wzgledow)
7. dochodzi do transferu i pewni dziennikarze forują narrację HIJACK MOVE, Real zaskoczony i opluty, Rodri przejęty!
Real? no ale to ty dzwonisz
yer a wizard, Harry
Rodri fenomenalny ale 60 mln za gościa z roczną umową i kontrakt na 30 mln? Dużo
Chegevarria here we go więc chyba Chelsea domyka okienko sporo przed rozpoczęciem grania, przynajmniej jeśli chodzi o ruchy przychodzące. W ogóle myślałem że to kolejny wonderkind a on ma 28 lat i staty też takie średnie, nie wiem czego się spodziewać
Chegevarria here we go więc chyba Chelsea domyka okienko sporo przed rozpoczęciem grania, przynajmniej jeśli chodzi o ruchy przychodzące. W ogóle myślałem że to kolejny wonderkind a on ma 28 lat i staty też takie średnie, nie wiem czego się spodziewać
Boże jak pięknie będzie oglądać w następnym sezonie Rodriego w środku pola zamiast tego parodysty De Jonga. Coś pięknego, w końcu po latach Barca będzie miała DM'a z prawdziwego zdarzenia.
To się Realowi myślę odbiło przy zakupie Diamonde, bo pokazali, że mają 150 baniek do wydania to ich Lipsk ładnie wydoił.
Ale Real dał dupy z Rodrim, jak w pizde dostaniemy w El Classico i nie wygramy ligii to do dymisji wszyscy.
Jakbyście nie wiedzieli, o kogo chodzi naszemu pisarskiemu
to spieszę z informacją, że
to tak naprawdę Pep Chavarria, lewy obrońca z Rayo Vallecano.
- Cz4rny1337
- Moderator