Transfery

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Re: Transfery

Post autor: rozklad_gaussa »

sgaa dobiegla konca, przedluzyl dzis do 2032
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
zuperhero

Post autor: zuperhero »

realnie transfer i tak wydawał się niemożliwy do przeprowadzenia- arsenal raczej tak dużych transferów nie przeprowadza, man city i psg mogły by być kandydatami ale kilka lat temu, bo od dłuższego czasu zmieniły swoje modus operandi na rynku. czelsi historycznie potrafiło zrobić hiper transfer ale teraz to nie. liverpool i bayern raczej idą w bardziej rozważne rozwiązania. całe włochy ofc to nie jest ten poziom sportowy i finansowy. chyba tylko jakiś idiota odpowiadający za transfery w barcelonie mógłby połasić się na transfer na takim pułapie ale z oczywistych względów to niemożliwe.
i to tylko patrząc na możliwość przeprowadzenia dużego transferu, bo większość z ww. klubów kompletnie nie potrzebuje lewego skrzydłowego.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Arsenal oferował mu wiecej niz Real, potwierdzone przez mase dobrych źródeł, kwota dla Realu też oscylowała w okolicy 150 mln (przypominam rok kontraktu), po prostu Vini wolał zostać

a i co do Rodriego to wlasnie widziałem że papa Perez go nie chce, a Mou wkurwiony bo potrzebuje cdma?
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
zuperhero

Post autor: zuperhero »

lol piłkarski peron mi odjechał
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

travis1 pisze: wczoraj, 22:15 a co się wydarzyło - od tygodnia wyskakiwało z średnia co najmniej 10 postów na dzien na twitterze los galacticos że Rodri zaklepany, Rodri marzyl o grze w Realu Madryt, Rodri będzie grał z 16 stka Barcelona wyłożyła 20 mln euro na pensje i w ciągu dnia Rodri zagra w Barcelonie jednak
a Real wykłada ile 120 mln czy tam ileś na gościa po jednym sezonie a pomoc nadal pełna ananasów że piłka do tych nawet szybkich sprawnych murzynow nie dojdzie żeby sobie klepali ale to ich sprawa ale jestem ciekaw czemu tak nagle w ciągu jednego dnia zmiana o 180 stopni
TL;DR: doskonale rozumiem twój punkt widzenia i finalne rozumienie tej sprawy, że Real miał na wyciągnięcie ręki super rozgrywającego, który jest potrzebny, a tracą go na rzecz największego rywala.

Przy tematach przedłużenia viniciusa i pozyskania Rodriego zrobiły się dwa obozy wśród kibiców (i w klubie, w opiniach Calafata/JASa vs Mourinho/Perez, chociaż teraz są rozbieżności kto gdzie stał) i dużo super dyskusji, gdzie zdecydowana większość kibiców ma mega argumenty i wolała puścić juniora i kupić hiszpana.

Jestem mega fanem rodriego piłkarsko i wiem ile dobrego mógłby dać, ale byłem team oczywiste przedłużenie brazola, a rodri co będzie, to będzie i okej.

mój timeline sekwencji zdarzeń:

1. Real ze względu na lepsza sytuację finansową w ostatnich latach podpierdala Barcelonie, typowo z przed nosa (i na złość) Gulera, plus chyba wygrywa walkę o Endricka. W ostatnim okresie Cucurella i Bernardo mocno łączeni z FCB, przed transferem do RM. (Real podpierdala też talenty z hiszpańskich szkółek, brudny biznes, ale to historia na inna opowieść :( )
2. Real wypuszcza ofi ofertę za Alvareza, która jest prowem i może komplikuje Barcelonie kupno JM i podbija cenę, może nie
3. W środowisku FCB od jakiegoś czasu szły sygnały że jak będzie hajs i okazja, to będą próbować wejść w negocjacje i zajebać Realowi jakiegoś piłkarza w ramach odwetu na mercato

4. ***każdy dziennikarz ma swoją prawdę***, ale ja wierzę mniej-wiecej w to co daje A. De Mon - Rodrigo po mundialu WPYCHA SIĘ do Realu; agenci są cały czas w kontakcie i oferują piłkarza, to oni proponują i naciskają na dalsze ruchy oraz tworza ruch medialny.
(dodajmy że kiedy Rodri grał w Atleti w 18/19, to mnóstwo hiszpanskich insiderów pisało że jego marzeniem był Real i rodzina to madridismo - polecam przejrzeć sociale brata czy najbliższego kuzynostwa - ale też wszyscy pisali że stylem jest stworzony do Barcelony i trochę było wtedy zdziwienie że idzie do City a nie do Blaugrany)

5. Real jest zdystansowany - nie chcą dawać 60-80mln euro za piłkarza na rocznym kontrakcie, w takim wieku i z taka historia kontuzji, szczególnie że w linii pomocy jest młyn i PROBLEM ZE SPRZEDAŻĄ. 6 mocnych piłkarzy na 3 pozycje (bellingham, tchouameni, camavinga, valverde, bernardo silva, guler); idzie info że Mou nie jest przekonany i ja w to wierzę, bo on w tym okienku kiwa Perezowi palcem i piłkarz kupiony
6. w grze pojawia się barcelona po kontuzji frenkiego i przejmuje Rodriego, który ewidetnie chce wypierdolić z city po odejściu Pepa i chce wrocic do Hiszpanii (tematy rodzinne mocno grzane przez ASa i ze niby preferowal gre w Madrycie z tych wzgledow)
7. dochodzi do transferu i pewni dziennikarze forują narrację HIJACK MOVE, Real zaskoczony i opluty, Rodri przejęty!
Real? no ale to ty dzwonisz
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Rodri fenomenalny ale 60 mln za gościa z roczną umową i kontrakt na 30 mln? Dużo

Chegevarria here we go więc chyba Chelsea domyka okienko sporo przed rozpoczęciem grania, przynajmniej jeśli chodzi o ruchy przychodzące. W ogóle myślałem że to kolejny wonderkind a on ma 28 lat i staty też takie średnie, nie wiem czego się spodziewać
jefecito

Post autor: jefecito »

Boże jak pięknie będzie oglądać w następnym sezonie Rodriego w środku pola zamiast tego parodysty De Jonga. Coś pięknego, w końcu po latach Barca będzie miała DM'a z prawdziwego zdarzenia.
gambler pisze: dzisiaj, 0:24 2. Real wypuszcza ofi ofertę za Alvareza, która jest prowem i może komplikuje Barcelonie kupno JM i podbija cenę, może nie
To się Realowi myślę odbiło przy zakupie Diamonde, bo pokazali, że mają 150 baniek do wydania to ich Lipsk ładnie wydoił.
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Ale Real dał dupy z Rodrim, jak w pizde dostaniemy w El Classico i nie wygramy ligii to do dymisji wszyscy.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Jakbyście nie wiedzieli, o kogo chodzi naszemu pisarskiemu
potter pisze: dzisiaj, 0:29wonderkind
to spieszę z informacją, że
potter pisze: dzisiaj, 0:29Chegevarria
to tak naprawdę Pep Chavarria, lewy obrońca z Rayo Vallecano.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

to chyba zart byl ale nwm
Obrazek
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

jefecito pisze: dzisiaj, 10:05 Boże jak pięknie będzie oglądać w następnym sezonie Rodriego w środku pola zamiast tego parodysty De Jonga. Coś pięknego, w końcu po latach Barca będzie miała DM'a z prawdziwego zdarzenia.
gambler pisze: dzisiaj, 0:24 2. Real wypuszcza ofi ofertę za Alvareza, która jest prowem i może komplikuje Barcelonie kupno JM i podbija cenę, może nie
To się Realowi myślę odbiło przy zakupie Diamonde, bo pokazali, że mają 150 baniek do wydania to ich Lipsk ładnie wydoił.
a to prawda, i ogólny problem pozycji Realu i posiadania hajsu że chcą cię doić. Niby City zaczynało negocjacje z Realem w zeszłym tyg od 80mln z przestrzenią do zejścia na 65, a Barcelona miała dogadać się na mniejsze kwoty nawet z bonusami.

i tak samo się zgadzam że Rodri za Frenkiego to jest top upgrade i Barcelona obecnie zdecydowanie bardziej potrzebuje tego transferu. FdJ to był dla mnie zawsze przehajp na ten poziom i będzie czuć różnice, no ale zobaczymy jak będzie ze zdrowiem Rodriego.
Ta jego operacja pleców z ostatnich dni, to niby pomniejsza sprawa, ale on przecież po ACLu opuścił chyba łącznie z 6 miesiecy przez powtarzające się urazy mięśniowe itd.

Ja dalej utrzymuje wersję że Real, mógł to zamknąć tydzień temu, ale w klubie pojawiły się mocne wątpliwości i różne frakcje biorąc pod uwagę cenę, kontuzje i problemy że sprzedażą camavingi, sytuacja srodka pola itd.
i też byłem w szoku widząc jaki kontrakt FCB oferuje, skoro pierwsze newsy były że Rodri ma zarabiać w Realu mniej niż w City, a tu dostanie podwyżkę i topowy kontrakt w La lidze.

Edit: haha, podobno saga trwa i piłka w grze. A. De Mon sam sobie zaprzecza. Teraz forują wersję że Real oferował tak samo wielki kontrakt, ale dal max 40mln euro i chciał grać na czas i przeciągnąć City do końca okna, a teraz niby się psy ogrodnika wkurwiły że Barcelona może go zgarnąć i walczą :lol:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

gogi pisze: dzisiaj, 11:29 Jakbyście nie wiedzieli, o kogo chodzi naszemu pisarskiemu
potter pisze: dzisiaj, 0:29wonderkind
to spieszę z informacją, że
potter pisze: dzisiaj, 0:29Chegevarria
to tak naprawdę Pep Chavarria, lewy obrońca z Rayo Vallecano.
Wow, pierwszy raz zauważyłeś że celowo przekręcam nazwiska różnych piłkarzy, brawo dla Ciebie
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

A ja dziękuję, że musiałem poświęcić dodatkowe kilka minut, żeby sprawdzić, o kogo w ogóle chodzi. Brawo dla Ciebie.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
imo

Post autor: imo »

Liverpool bliski dogadania się w sprawie Barcoli, tymczasem obok 60-letniego Van Djika na obronie grać będzie kto ja się pytam
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
travis1

Post autor: travis1 »

Marc Guehi przecież
wgl nawet w sumie nie ma plotek żeby ktokolwiek przyszedł w sumie to kto - kiedyś były jakieś płoty że Zabarnyi po znajomości
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

nie ma pół plotki o CB jak i RB, jedynie co to o Barcoli i Mbaye

35 letni Van Dijk, 19 letni Leoni po zerwanym ACLu, Jacquet po pół roku bez gry po kontuzji pleców i Gomez który rozjebał się po 8 minutach presezonu, wybornie zapowiada się ta kampania i granie tym co 4 dni
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Szoboszlaja zawsze możan cofnąć, grał na prawej obronie to i na CB se da rady.

Vini Jr do Arsenalu brzmiał na dziwny wybór, dobry grajek, nie lubię go i mimo wszystko za chuja nie pasował do kanonierów.

Newcastle piękna wyprzedaż, odejście Eddiego, na miejscu ich kibiców bym się mocno niepokoił, no chyba że to jakaś tajna strategia gruntownej przebudowy.

Leeds United całkiem ambitnie w tym okienku, jak na nich ofc.
ODPOWIEDZ