Waco - Świeży Materiał (2001)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Jasion94

Re: Waco - Świeży Materiał (2001)

Post autor: Jasion94 »

Waco : Natomiast tak, dzieciaki słuchajcie. Jak chcecie tak naprawdę kreować brzmienie, tak ? Musicie zrozumieć jedna rzecz, że jeżeli weźmiemy nawet w tym stroju 440... nutę C, która ma 256 kHz, tak ? Herców. To to jest nuta C. I teraz mamy C, I potem mamy następna kwintę, mamy G, dochodzi krzyżyk fis, tak ? Ale matematycznie to jest C razy 1,5. Czyli 256 razy 1,5. Potem od G, do D mamy znowu

CNE : (niezrozumiały bełkot)

Waco : Ale poczekaj...1,5. I teraz jak sobie przeliczycie takie rzeczy, i każda następna oktawę, podzielicie przez dwa, to nagle będziecie mieli C, G, D, A, E, H, I HDfis, I wtedy jak już dojdziecie do fis, to macie już tylko różnice JEDNEGO półtonu czyli sekundę małej. I każdy DJ wie ze półton czy sekunda małajest to różnica zbliżona do 6%, na podwyższeniu, także każdą wartosc matematyczna, można podwyższać procentowo, lub liczyć w tamten sposób, I Waco był jednym z pierwszych producentów który w wieku 22-3 lat grał equalizerem cyfrowym melodie

CNE : Rozumiem
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Piekne to cokolwiek to znaczy :bowdown: :bowdown:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Tak szczerze, to trochę jednak odklejony w tym wywiadzie ten Waco, sam nie wie czy tych Sokołów ma dissować czy jednak spoko piona i przepraszać, mówi o sobie w 3. osobie, snuje jakieś dziwne wizje, sny o potędze, to z przyszłości, to przeszłości. No ale bity dobre trzaskał, do dziś się nie zestarzały.

Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
Marcin_ pisze: 02 mar 2023, 9:57 - dostaje się Tedemu,
Gdzie się dostaje Tedemu? Dziś przesłuchałem całe i jedyne co z Tede kojarzę, to jak powiedział, że wszyscy raperzy wtedy chcieli go naśladować, włącznie z Pezetem.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Na instagramie dobra czopka. Jakis konkurs czy chuj wie co. Mozna wygrac miedzy innymi miecz samurajski albo lego legia warszawa xD

https://www.instagram.com/p/CpXolC5Ic6L ... JmNzVkMjY=
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Połas

Post autor: Połas »

gods bidness pisze: 04 mar 2023, 18:14 Gdzie się dostaje Tedemu? Dziś przesłuchałem całe i jedyne co z Tede kojarzę, to jak powiedział, że wszyscy raperzy wtedy chcieli go naśladować, włącznie z Pezetem.
Owszem, ale później dodaje:

Z drugiej strony mamy Tedego, który zachowuje się w sposób niegodny dla człowieka inteligentnego. Wyszydzał Peję, w taki sposób bardzo tani kogoś obraża. W świecie ulicznym za takie coś nie należy się solo, wiesz, należy się przekopanie.

Pada to ok. 11 minuty.
Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Ano fakt, zapomniałem o tym. Choć argument z dupy, bo Tede specjalnie to robił, żeby pokazać, że te wszystkie zasady i uliczna omerta, to jest fajna w kawałkach, a IRL chuja zrobi.
lll

Post autor: lll »

loteria gdzie waco rozdaje słuchaczom śmieci z domu :bowdown:
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Waco nagraj film o teorii muzycznej i ine o produkcji
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Kiedyś myślałem że to jakiś chudy leszcz a się okazuje że Waco najebal Donizowi, wypłacił liścia Dronowi znał Cinka z Rytuału, pół bandyckiego Mokotowa i Pruszkowa, jest nerwusem napierdalaką z Aspergerem na punkcie muzyki
No nieźle xD
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

waco waco jest poza kontrolą
i could never be a thug they dont dress this well
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

bilderberg pisze: 04 mar 2023, 21:38 Kiedyś myślałem że to jakiś chudy leszcz a się okazuje że Waco najebal Donizowi, wypłacił liścia Dronowi znał Cinka z Rytuału, pół bandyckiego Mokotowa i Pruszkowa, jest nerwusem napierdalaką z Aspergerem na punkcie muzyki
No nieźle xD
+1
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Szuwar i Braddu na trapie u Waco o kurwa :bowdown:

Oby Łukasz się wjebal jak tutaj, a nie jakieś pierdolamento
Spoiler
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

bilderberg pisze: 04 mar 2023, 21:38 Kiedyś myślałem że to jakiś chudy leszcz a się okazuje że Waco najebal Donizowi, wypłacił liścia Dronowi znał Cinka z Rytuału, pół bandyckiego Mokotowa i Pruszkowa, jest nerwusem napierdalaką z Aspergerem na punkcie muzyki
No nieźle xD
Myślę że większość myślała przed właśnie w ten sposób że nasz polski Pharrell Williams to wyszuszony piwniczak od klepania bitów, który wylewa teraz gorycz, bo kiedyś mówili mały dupa cicho ciesz się że możesz nam bita sklepac.
A w wywiadzie siedzi zakapior z wielką łapą,złotym sygnetem i jak ojciec krzesny rzuca gangsterskie opowieści.
Po tym wywiadzie każdy inaczej spojrzy na jego persone i jego dokonania. Kurwa przecież imo 2 najbardziej klimatyczne kawałki z solo Pona to właśnie on wyprodukował.
Przypomniał mi się od razu kawałek z płyty ZU gdzie na refrenie nasz Pharrell jakże delikatnym głosem śpiewa :oops: bit kozacki tez zrobił.

Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

camzatizbak pisze: 06 mar 2023, 21:07 Myślę że większość myślała przed właśnie w ten sposób że nasz polski Pharrell Williams to wyszuszony piwniczak od klepania bitów, który wylewa teraz gorycz, bo kiedyś mówili mały dupa cicho ciesz się że możesz nam bita sklepac.
no myślę, że Waco w tamtych czasach gdy mocniej działał muzycznie był właśnie trochę leszczem i piwniczakiem, bo gdyby od małolata był mocno ulicznie poukładany to czy by te sokoły czy hemp gru tak go lekceważyły jak on mówi, biorąc pod uwagę, że wilku chyba jeszcze gdzieś w okolicach 2010 był naliczany (a przynajmniej była taka próba), a bilon był szkolnym popychadłem i nawet knt się śmieje z jego głosiku na początkach kariery i jego drodze szlifowania raperskiego warsztatu poprzez wizyty u logopedy, to jakoś trudno mi uwierzyć, że tacy ludzie, by sobie pozwalali na za dużo w obecności Waco, jesli ten już wtedy miałby być ulicznym zawadiaką.

zresztą nawet pod tym wywiadem jest komentarz:
Pamietam go z warszawskiego liceum staszica, grzeczny mocno zakręcony chłopak chodzący z gitarą po korytarzach elitarnego liceum dla kujonów, a tu jakiegoś gangusa z siebie robi straszącego ludzi panami "z mokotowa" i chcącego lać ludzi na siłowniach... Litości...
no a więc dodatkowo wychodzi, że chodził do najlepszego liceum w warszawie pod względem poziomu nauczania przedmiotów ścisłych, w tych swoich postach na ig pisał, że mu ojciec kupił (na raty) jakąś mpc-tke za 9k, więc w jakimś stopniu banan, bo nie wierzę, że ojciec reprezentujący klasę robotniczą, byłby chętny spełniać fanaberię syna zostania PRODUCENTEM MUZYCZNYM za roczne zarobki sporej części ludzi w tamtych czasach, za cenę sensownego, używanego samochodu, to jakaś abstrakcja, zupełnie inny sposób myślenia.

moim zdaniem w czasach gdy współpracował z tymi raperkami, to był lekkim lamusem co tam czasem krzyknął w trakcie w pracy w studio, aby zachęcić ich do względnego ogarnięcia się, oni może mieli trochę z niego bekę, trochę nie, w nim zbierała się frustracja, szczególnie gdy dochodziło do niego, że zrobił z siebie frajera w kwestiach finansowych, później chyba miał niewypał ze swoją własną wytwórnią i to przelało czarę goryczy i może rzeczywiście zaczął trochę bardziej łobuzować (szczególnie, że - jeśli dobrze pamiętam - w tym wywiadzie u cne porównuje malika do siebie z czasów 07-09, czyli chwilę po tym jak mu ta wytwórnia nie wyszła)
Awatar użytkownika
gods bidness

No nawet na tym filmiku co tu wrzuciłem z 2003, jak robił za hypemana Włodiego, to widać że grzeczny normalny chłopaczyna, na scenie trochę zawstydzony, patrzący cały czas na Włodiego, a w wywiadzie bez krzty przewózki.
Awatar użytkownika
camzat

Przeszedł metamorfozę i został człowiekiem z miasta.
A gdzie ty tam widzisz S na końcu co?

Mnie to tylko zastanowiło skoro tam coś gada se na członków zip i hg to po co tak się jara tymi featami ich na swojej niedoszłej 2 producenckiej gdzie jest sporo numerów od nich
lysy

Post autor: lysy »

chciałbym być w jednym procencie tak chłodny jak waco w tym wywiadzie
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

camzatizbak pisze: 07 mar 2023, 14:23 Mnie to tylko zastanowiło skoro tam coś gada se na członków zip i hg to po co tak się jara tymi featami ich na swojej niedoszłej 2 producenckiej gdzie jest sporo numerów od nich
Co w tym nadzwyczajnego? Mogę mówić, że sentino to jebana parówa i podły człowiek, a bujać się do jego kawałków.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
camzat

Tak,możesz tak mówić i się bujać.
Ale ja nie zamierzam.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Tede dokładnie wie za co i i kogo nie ze świata rapowego prosił o pomoc w dopaleniu Peji. Obaj mają za uszami, ale te żarty na balkonie z Ryszarda były w moim odczuciu poniżej krytyki. Nie staję za żadną ze stron, jako artystów obu panów szanuję i podziwiam, ale prawda jest taka, że to pener Ryszard jako człowiek przeszedł godną podziwu przemianę, a Tede od 98 płynie, co było widać dobitnie na ostatniej relacji. Gdyby na spotkanie na Chmielnej Ryszard przyszedł ze mną, to opiekun Tedego pan J poszedłby ze mną na zapiekanki śmiejąc z tego, że niech się koguty pobiją trochę, to może po 5 minutach nabiorą do siebie szacunku. Pozdro 600 – napisał autor „Świeżego materiału”.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ