1. Waco - Intro
2. Zipera - W Imię Czego
3. Deluks - Graffiti
4. Incydent - Wskaż Co Chcesz
5. JWP - Beztrosko?
6. Grammatik - Prawdziwe Wartości
7. Mor W.A. - Determinacja
8. Jaźwa i Felipe - Póki Co
9. Hemp Gru / Ewenement - Czas Dokonać Wyboru
10. Waco - Skit JF
11. 1 z 2 - Niezliczona Ilość Dni
12. W Witrynach Odbicia - Tak To Wygląda
13. Onar - Jeden Strzał
14. WSZ I CNE - Ukryte Zwierzę
15. Dizkret i Pezet - Przyjdź Na Chwilę
16. Waco - Outro
Świeży materiał – jedyny album polskiego producenta muzycznego Waco. Wydawnictwo ukazało się 29 czerwca 2001 roku nakładem wytwórni muzycznej Prosto, w dystrybucji BMG Poland.
Deluks, JWP, WIlku, WWO, Pezet z Dizkretem - sporo klasycznych numerów jak na trochę zapomnianą płytę producencką (chociażby w porównaniu do takiego Kodexu). W obliczu problemów finansowych mógłby Waco dogadać się z jakąś wytwórnią na reedycję...
mam straszny sentyment do paru kawałków z tej płyty moje top 3 to
Hemp Gru / Ewenement- Czas dokonać wyboru
WWO- Tak to wygląda
Deluks- Graffiti (najlepszy track o tej tematyce w PL)
szkoda że ten fryzjer taki zjebany
Waco co on teraz, dwa projekty ciśnie na raz? Stare niewydane rzeczy z 2000-2020 i świeży materiał 2?
głupi fryzjer nie potrafi porządnych pytań zadać
Jose pisze: ↑08 lut 2026, 22:48
Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Burak pisze: ↑14 mar 2020, 22:08
WSZ i CNE na tej płycie Nie wiem czy słyszałem w polskim rapie gorszy track. Przynajmniej bit Waco się nie zmarnował bo też był słaby
Poza tym życiówka Wilka, bardzo dobry numer WWO i Onara.
Niesamowity paździerz, dzisiaj pierwszy raz tego słuchałem xD
oldschool pisze: ↑17 mar 2020, 2:01
No niestety Waco to ma poważne długi i wyprzedaje sprzęt, a Świeży Materiał 2 raczej nie wyjdzie. Chyba, że się coś zmieniło w te kilka dni.
coś się zmieniło bo jak zapytałem czy wydaje dwa projekty na raz tzn ŚM2 i stare niewydane numery w kompilacji to tylko odpisał "ciepło" więc coś jest na rzeczy
Jose pisze: ↑08 lut 2026, 22:48
Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Wiadomo, że cała płyta na pamięć, ale okazuje się, że po latach najczęściej wracam do piosenki Dizkret i Pezet - Przyjdź Na Chwilę, która ma vibe, ma bas, ma super beat, ma klimat i ma dwóch zajebistych MC na pokładzie. Świetnie wpasowuje się w zamknięcie krążka.