O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Re: O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)

Post autor: koniec »

[mention]oyche[/mention] oj ale ja się naśmiewam z "młody jesteś, co ty możesz wiedzieć" a nie tego że komuś jest smutno więc trochę nietrafiona przypierdolka
Awatar użytkownika
Addicted

Post autor: Addicted »

[mention]oyche[/mention]

Props, pięknie wyjaśniłeś, pierdolenie niektórych osób na forum
oyche

Post autor: oyche »

myśle, że trafiona bo sednem wypowiedzi było szydercze 'adam ma ciężko w życiu bo musi szukać ciekawostek o piłce nożnej do transmisji tego typu', no ale nie będziemy się kłócić co nie
Awatar użytkownika
Addicted

Post autor: Addicted »

Przemilczę pozwolisz
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

no oczywiście wiesz lepiej niż ja co było sednem mojej wypowiedzi
oyche

Post autor: oyche »

nie była zbyt trudna do interpretacji, zajebałeś babola i próbujesz odwrócić kota ogonem
nie słuchałem płyty, także mój ostatni post w tym temacie jak co, 5
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

koniec zgaszony jak pet essa
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

oyche pisze: 29 paź 2019, 18:11 przypierdolka to tych wersów wydawała mi się dziwna bo na tej zasadzie możnaby skomentować każdego rapera
tylko, że jak dobrze pamiętam ta dyskusja się zaczęła o stwierdzenia, że to jest dobra tekstowo epka

ale poza tym zgoda
Awatar użytkownika
mlodyperkez

checix69 pisze: 17 paź 2019, 20:55 Tresciowo jest roznie, momentami cringe ale kilka fajnych linijek tez zostalo polozonych.
zaczelo sie od tego ;) nigdzie przynajmniej z mojej strony nie padlo stwierdzenie ze jest to dobra tekstowo epka. napisalem tez przeciez
checix69 pisze: 18 paź 2019, 0:09 takze odpowiadajac na twoje pytanie, to moim zdaniem najslabszym elementem jest warstwa tekstowa
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

zaczęło się, z mojej strony przynajmniej, od tego twierdzenia
checix69 pisze: 17 paź 2019, 23:09 beka z typow ktorzy twierdza ze najgorsze co sie tej epce przytrafilo to ostry
i się wtedy zapytałem co w takim razie na tej płycie jest gorszego niż teksty ostrego

ale fakt sugarhill_notausgang się o trochę inne rzeczy pytał
w sumie można powiedzieć, że to były dwie odrębne dyskusje, które jakoś zlały się w jedną
Johnny

Post autor: Johnny »

ja bym nawet chętnie posłuchał o faktycznie problemach 40 letniego typa który osiągnął sukces, ale no kurwa mać przecież on to pisze ewidentnie żeby się z nim 16latki mogły identyfikować. Już widzę jak chodzi zadumany nocami po mieście (pewnie po Bałutach), łzy w oczach pewnie... jeszcze to gowniane moralizatorstwo na dokładkę. odrobina szacunku by mu się przydała - do siebie samego i do dojrzalszych słuchaczy, bo te jego teksty to są co najwyżej śmieszne a nie chwytające za serce w jakikolwiek sposób.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Bardzo interesująca dyskusja się wywiązała. Troszeczkę tylko mnie zastanawia, że zostałem nazwany w jednym poście "kompletnym ignorantem ktory nie zna zycia" i "zatracił jakiekolwiek trzeźwe spojrzenie", a poza tym dowiedziałem się, ze "obnazam sie jako debil", albo jestem "po prostu głupi". I to wszystko dlatego, że nie poważam dostatecznie twórczości poety Adama :-( Mam tylko nadzieję, że nie wszyscy fani Ostrego są tak rozhuśtani emocjonalnie, że muszą sięgać do wycieczek osobistych w stosunku do każdego, kto nie potrafi zrozumieć siódmego dna poetyckich wersów o spacerowaniu nocą ulicami.

Mniejsza już o moje zranione uczucia, poza tym bardzo dobrze i umiejętnie mnie przekonałeś, że muszę poczekać jeszcze kilka lat, nabrać dojrzałości i doświadczenia życiowego, aby spróbować wejść w buty Wielkiego Artysty. Przyjmuję z pokorą tę uwagę i spokojnie zaczekam z nadzieją, że będzie mi dane uronić łzę wzruszenia podczas słuchania "Mamo, na sercu mam wiele znamion..." lub "Kochanie, już nie potrafię się bać, Jestem zmęczony ciągłą presją, czuję że tracę czas...". Wierzę, że dane mi będzie pojąć piękno i głębię tych wersetów po kilku latach wytężonej kontemplacji.
Awatar użytkownika
Kalif81

Post autor: Kalif81 »

Mnie EPka się podoba całkiem, całkiem. Bity majstersztyk, Magiera przeszedł sam siebie - bez końca mogę słuchać "$TARTrack", "A₵ID", "DR€AM$". Co do Adama to faktycznie jest tutaj trochę "randomowych" wersów i bardziej siadła mi "Instrukcja Obsługi Świrów" pod względem treści, natomiast nie oceniłbym tych rapsów jako totalne badziewie. Jak dla mnie są całkiem OK, choć oczywiście mogłoby być lepiej.
"Nie o taki rap walczyłem ja
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"

Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
Awatar użytkownika
mlodyperkez

ale ladnie wyjmujesz z kontekstu ;) jak sie poczules zaatakowany to idz sie poskarz administracji.
sugarhill_notausgang pisze: 29 paź 2019, 22:03 Mniejsza już o moje zranione uczucia, poza tym bardzo dobrze i umiejętnie mnie przekonałeś, że muszę poczekać jeszcze kilka lat, nabrać dojrzałości i doświadczenia życiowego, aby spróbować wejść w buty Wielkiego Artysty. Przyjmuję z pokorą tę uwagę i spokojnie zaczekam z nadzieją, że będzie mi dane uronić łzę wzruszenia podczas słuchania "Mamo, na sercu mam wiele znamion..." lub "Kochanie, już nie potrafię się bać, Jestem zmęczony ciągłą presją, czuję że tracę czas...". Wierzę, że dane mi będzie pojąć piękno i głębię tych wersetów po kilku latach wytężonej kontemplacji.
ale z Ciebie cynik, nie myslales o pracy w kabarecie? ew jakis stand upik? juz wiem chociaz na przyszlosc zeby sie z Toba nie wdawac w zadne dyskursy bo mija sie to z celem. malo rozumiesz, duzo ironizujesz, ciezko sie tak gada. wirtualna piątka dla Ciebie i milego wtorkowego wieczorku zycze ;)
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Tak, tak, mało rozumiem - dziwne, żebym dużo rozumiał, skoro jestem po prostu głupim ignorantem, no już to przerabialiśmy przecież.
Jeśli dużo ironizuję (czyżby?), to tylko dlatego, że argumentowanie, dlaczego wg mnie wersy "stres już nie daje mi spać/24/7 zapierdol, by w końcu odnaleźć raj" nie są dobre, kompletnie mija się z celem. Wg Ciebie są, to na zdrowie i bardzo się cieszę, że Ci się podobają.
Nedvved

Post autor: Nedvved »

Jestem trochę zniesmaczony, że mój wydaje mi się dość merytorycznie wytykający ułomność nowej epe OSTRego post został zignorowany na rzecz dyskusji o podziale administracyjnym Łodzi.
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Kiedy Nedvved napisał post o tym, że jest trochę zniesmaczony, bo jego jak mu się wydaje, dość merytorycznie wytykający ułomność nowej epe OSTRego post został zignorowany na rzecz dyskusji o podziale administracyjnym Łodzi, poczułem to.
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Walić czy epka dupę urywa czy nie , u Ostrego zawsze czuć zajawkę i to się szanuje razem z tym że trzyma się klasycznej konwencji schoolu
This page is no longer available.
ODPOWIEDZ