O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)
Re: O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)
[mention]oyche[/mention] oj ale ja się naśmiewam z "młody jesteś, co ty możesz wiedzieć" a nie tego że komuś jest smutno więc trochę nietrafiona przypierdolka
[mention]oyche[/mention]
Props, pięknie wyjaśniłeś, pierdolenie niektórych osób na forum
Props, pięknie wyjaśniłeś, pierdolenie niektórych osób na forum
myśle, że trafiona bo sednem wypowiedzi było szydercze 'adam ma ciężko w życiu bo musi szukać ciekawostek o piłce nożnej do transmisji tego typu', no ale nie będziemy się kłócić co nie
Przemilczę pozwolisz
no oczywiście wiesz lepiej niż ja co było sednem mojej wypowiedzi
nie była zbyt trudna do interpretacji, zajebałeś babola i próbujesz odwrócić kota ogonem
nie słuchałem płyty, także mój ostatni post w tym temacie jak co, 5
nie słuchałem płyty, także mój ostatni post w tym temacie jak co, 5
- mlodyperkez
koniec zgaszony jak pet essa
- przedszkolanek
- mlodyperkez
zaczelo sie od tego
- przedszkolanek
zaczęło się, z mojej strony przynajmniej, od tego twierdzenia
ale fakt sugarhill_notausgang się o trochę inne rzeczy pytał
w sumie można powiedzieć, że to były dwie odrębne dyskusje, które jakoś zlały się w jedną
i się wtedy zapytałem co w takim razie na tej płycie jest gorszego niż teksty ostrego
ale fakt sugarhill_notausgang się o trochę inne rzeczy pytał
w sumie można powiedzieć, że to były dwie odrębne dyskusje, które jakoś zlały się w jedną
-
Johnny
ja bym nawet chętnie posłuchał o faktycznie problemach 40 letniego typa który osiągnął sukces, ale no kurwa mać przecież on to pisze ewidentnie żeby się z nim 16latki mogły identyfikować. Już widzę jak chodzi zadumany nocami po mieście (pewnie po Bałutach), łzy w oczach pewnie... jeszcze to gowniane moralizatorstwo na dokładkę. odrobina szacunku by mu się przydała - do siebie samego i do dojrzalszych słuchaczy, bo te jego teksty to są co najwyżej śmieszne a nie chwytające za serce w jakikolwiek sposób.
- sugarhill_notausgang
Bardzo interesująca dyskusja się wywiązała. Troszeczkę tylko mnie zastanawia, że zostałem nazwany w jednym poście "kompletnym ignorantem ktory nie zna zycia" i "zatracił jakiekolwiek trzeźwe spojrzenie", a poza tym dowiedziałem się, ze "obnazam sie jako debil", albo jestem "po prostu głupi". I to wszystko dlatego, że nie poważam dostatecznie twórczości poety Adama :-( Mam tylko nadzieję, że nie wszyscy fani Ostrego są tak rozhuśtani emocjonalnie, że muszą sięgać do wycieczek osobistych w stosunku do każdego, kto nie potrafi zrozumieć siódmego dna poetyckich wersów o spacerowaniu nocą ulicami.
Mniejsza już o moje zranione uczucia, poza tym bardzo dobrze i umiejętnie mnie przekonałeś, że muszę poczekać jeszcze kilka lat, nabrać dojrzałości i doświadczenia życiowego, aby spróbować wejść w buty Wielkiego Artysty. Przyjmuję z pokorą tę uwagę i spokojnie zaczekam z nadzieją, że będzie mi dane uronić łzę wzruszenia podczas słuchania "Mamo, na sercu mam wiele znamion..." lub "Kochanie, już nie potrafię się bać, Jestem zmęczony ciągłą presją, czuję że tracę czas...". Wierzę, że dane mi będzie pojąć piękno i głębię tych wersetów po kilku latach wytężonej kontemplacji.
Mniejsza już o moje zranione uczucia, poza tym bardzo dobrze i umiejętnie mnie przekonałeś, że muszę poczekać jeszcze kilka lat, nabrać dojrzałości i doświadczenia życiowego, aby spróbować wejść w buty Wielkiego Artysty. Przyjmuję z pokorą tę uwagę i spokojnie zaczekam z nadzieją, że będzie mi dane uronić łzę wzruszenia podczas słuchania "Mamo, na sercu mam wiele znamion..." lub "Kochanie, już nie potrafię się bać, Jestem zmęczony ciągłą presją, czuję że tracę czas...". Wierzę, że dane mi będzie pojąć piękno i głębię tych wersetów po kilku latach wytężonej kontemplacji.
Mnie EPka się podoba całkiem, całkiem. Bity majstersztyk, Magiera przeszedł sam siebie - bez końca mogę słuchać "$TARTrack", "A₵ID", "DR€AM$". Co do Adama to faktycznie jest tutaj trochę "randomowych" wersów i bardziej siadła mi "Instrukcja Obsługi Świrów" pod względem treści, natomiast nie oceniłbym tych rapsów jako totalne badziewie. Jak dla mnie są całkiem OK, choć oczywiście mogłoby być lepiej.
"Nie o taki rap walczyłem ja
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"
Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"
Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
- mlodyperkez
ale ladnie wyjmujesz z kontekstu
jak sie poczules zaatakowany to idz sie poskarz administracji.

ale z Ciebie cynik, nie myslales o pracy w kabarecie? ew jakis stand upik? juz wiem chociaz na przyszlosc zeby sie z Toba nie wdawac w zadne dyskursy bo mija sie to z celem. malo rozumiesz, duzo ironizujesz, ciezko sie tak gada. wirtualna piątka dla Ciebie i milego wtorkowego wieczorku zyczesugarhill_notausgang pisze: ↑29 paź 2019, 22:03 Mniejsza już o moje zranione uczucia, poza tym bardzo dobrze i umiejętnie mnie przekonałeś, że muszę poczekać jeszcze kilka lat, nabrać dojrzałości i doświadczenia życiowego, aby spróbować wejść w buty Wielkiego Artysty. Przyjmuję z pokorą tę uwagę i spokojnie zaczekam z nadzieją, że będzie mi dane uronić łzę wzruszenia podczas słuchania "Mamo, na sercu mam wiele znamion..." lub "Kochanie, już nie potrafię się bać, Jestem zmęczony ciągłą presją, czuję że tracę czas...". Wierzę, że dane mi będzie pojąć piękno i głębię tych wersetów po kilku latach wytężonej kontemplacji.
- sugarhill_notausgang
Tak, tak, mało rozumiem - dziwne, żebym dużo rozumiał, skoro jestem po prostu głupim ignorantem, no już to przerabialiśmy przecież.
Jeśli dużo ironizuję (czyżby?), to tylko dlatego, że argumentowanie, dlaczego wg mnie wersy "stres już nie daje mi spać/24/7 zapierdol, by w końcu odnaleźć raj" nie są dobre, kompletnie mija się z celem. Wg Ciebie są, to na zdrowie i bardzo się cieszę, że Ci się podobają.
Jeśli dużo ironizuję (czyżby?), to tylko dlatego, że argumentowanie, dlaczego wg mnie wersy "stres już nie daje mi spać/24/7 zapierdol, by w końcu odnaleźć raj" nie są dobre, kompletnie mija się z celem. Wg Ciebie są, to na zdrowie i bardzo się cieszę, że Ci się podobają.
Jestem trochę zniesmaczony, że mój wydaje mi się dość merytorycznie wytykający ułomność nowej epe OSTRego post został zignorowany na rzecz dyskusji o podziale administracyjnym Łodzi.
Kiedy Nedvved napisał post o tym, że jest trochę zniesmaczony, bo jego jak mu się wydaje, dość merytorycznie wytykający ułomność nowej epe OSTRego post został zignorowany na rzecz dyskusji o podziale administracyjnym Łodzi, poczułem to.
- oKulTywowany
Walić czy epka dupę urywa czy nie , u Ostrego zawsze czuć zajawkę i to się szanuje razem z tym że trzyma się klasycznej konwencji schoolu
This page is no longer available.