No to skoro Teofilów to dzielnica Bałut to w czym problem. Ja jestem oryginalnie z Janowa, dla mnie to widzew, mieszkałem na Radogoszczu to były dla mnie Bałuty i ziomeczki z osiedla jak wracałem z UK witali mnie "Bałuty welcome to".azar pisze: ↑23 paź 2019, 16:13i Ty masz czelność moje posty nazywać pierdoleniem? pomijając już fakt, że Liściasta to ulica, to dzielnic w Łodzi jest 5, są to Górna, Bałuty, Śródmieście, Widzew i Polesie. Reszta to tylko osiedla na tychże dzielnicach, a użytkownik Johnny wyjaśnił, z jaką nomenklaturą utożsamiają się ich mieszkańcy. No ale skoro Adam sobie zrobił teledysk na bałuckim rynku, no to wszystko wyjaśnione. O ile się nie mylę były też tam ujęcia z Lublinka, czy to już wystarczający dowód, że młody Ostr reprezentował też Polesie?
O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)
-
Pingwinho
Re: O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)
Miasto
/ / \ \
dzielnica dzielnica dzielnica dzielnica
/ / \ \ / / \ \ / / \ \ / / \ \
osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle
Bałuty=dzielnica
Teofilów=osiedle
Teofilów nie jest dzielnicą Bałut.
Teofilów jest osiedlem znajdującym się administracyjnie na obszarze dzielnicy pt. Bałuty.
Użytkownicy wyżej próbowali wykazać odrębność kulturową owego osiedla względem dzielnicy Bałuty.
Mam nadzieję, że pomogłem
/ / \ \
dzielnica dzielnica dzielnica dzielnica
/ / \ \ / / \ \ / / \ \ / / \ \
osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle osiedle
Bałuty=dzielnica
Teofilów=osiedle
Teofilów nie jest dzielnicą Bałut.
Teofilów jest osiedlem znajdującym się administracyjnie na obszarze dzielnicy pt. Bałuty.
Użytkownicy wyżej próbowali wykazać odrębność kulturową owego osiedla względem dzielnicy Bałuty.
Mam nadzieję, że pomogłem
Podbijam jako mieszkaniec Teofilowa, OSTRy tutaj przez większość traktowany jak współczesny Chrystus.
....
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2020, 23:56 przez chujkurwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Senior cloud engineer
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
-
Johnny
Nie chodzi o to ze Teofilów nie jest częścią Bałut, bo jest, ta dzielnica jest ogromna, tylko o to ze jak powiesz o sobie ze jesteś z Bałut to na pewno nikt nie pomyśli o Teofilowie, zresztą [mention]azar[/mention] o tym pisał i nie trzeba powtarzać. A Ostry się przykleił do tych Bałut jakby to jakiegoś splendoru miało dodać czy cholera wie czego i brzmiało od zawsze śmiesznie, a jeszcze śmieszniej biorąc pod uwagę ze od lat w ogóle w Łodzi nie mieszka a w kółko o tym farmazoni.
- mlodyperkez
[mention]sugarhill_notausgang[/mention] [mention]Jose[/mention] [mention]przedszkolanek[/mention]
Witam Panowie, teksty wlecialy na geniusa wiec tak jak obiecalem podrzucam kilka wersow z epki ktore moim zdaniem nie wywoluja poczucia zenady i sa calkiem ok. oczywiscie tak jak pisalem wczesniej w temacie jest na niej mnostwo linijek z generatora tekstow ostrego, mnoga czesc jest opor cringowa wiec nie bede tutaj walczyl z wiatrakami i probowal bronic na sile ostrego. napisalem zreszta ze tekstowa warstwa to najslabszy element tej epki, natomiast to nie tak ze nie znajdziemy na niej jednego dobrego wersu. nie sa to linijki ktorych nigdy nie nawinal czy z ktorych padaja jakies wielkie madrosci jak zyc ale mysle ze ciezko nawijac w kolko cos nowego bedac na scenie 20 lat. sa to natomiast barsy ktore do mnie trafiaja/z ktorymi moglbym sie utozsamic. do rzeczy:
Witam Panowie, teksty wlecialy na geniusa wiec tak jak obiecalem podrzucam kilka wersow z epki ktore moim zdaniem nie wywoluja poczucia zenady i sa calkiem ok. oczywiscie tak jak pisalem wczesniej w temacie jest na niej mnostwo linijek z generatora tekstow ostrego, mnoga czesc jest opor cringowa wiec nie bede tutaj walczyl z wiatrakami i probowal bronic na sile ostrego. napisalem zreszta ze tekstowa warstwa to najslabszy element tej epki, natomiast to nie tak ze nie znajdziemy na niej jednego dobrego wersu. nie sa to linijki ktorych nigdy nie nawinal czy z ktorych padaja jakies wielkie madrosci jak zyc ale mysle ze ciezko nawijac w kolko cos nowego bedac na scenie 20 lat. sa to natomiast barsy ktore do mnie trafiaja/z ktorymi moglbym sie utozsamic. do rzeczy:
Spoiler
Dzieciaki nie słuchają rapu, wolą skurwiały vibe
Puste podwórka - moda czasów, w ręku wyrwany kwiat
Dziwki, sponsoring, koka, meta, w chwilę wydany hajs
Bogowie życia, rzeczywistość kontra Planeta Małp.
Kochanie, już nie potrafię się bać
Jestem zmęczony ciągłą presją, czuję że tracę czas
Szczerze mi stale go brak, stres już nie daje mi spać
24/7 zapierdol, by w końcu odnaleźć raj
Mamo, na sercu mam wiele znamion
Powtarzam błędy, które prawa już się zdarzyć nie mają
Nie umiem żyć tak, może dlatego kocham ciszę jak i lubię być sam
Samotność w tłumie - mój stan, który wciąż tłumię od lat
Szukam odcięcia, nocą chodząc po mieście
Jestem za stary na dragi, chociaż za młody by nie chcieć
Jeszcze polatać, zaszaleć, odnaleźć dla siebie plan
Puste podwórka - moda czasów, w ręku wyrwany kwiat
Dziwki, sponsoring, koka, meta, w chwilę wydany hajs
Bogowie życia, rzeczywistość kontra Planeta Małp.
Kochanie, już nie potrafię się bać
Jestem zmęczony ciągłą presją, czuję że tracę czas
Szczerze mi stale go brak, stres już nie daje mi spać
24/7 zapierdol, by w końcu odnaleźć raj
Mamo, na sercu mam wiele znamion
Powtarzam błędy, które prawa już się zdarzyć nie mają
Nie umiem żyć tak, może dlatego kocham ciszę jak i lubię być sam
Samotność w tłumie - mój stan, który wciąż tłumię od lat
Szukam odcięcia, nocą chodząc po mieście
Jestem za stary na dragi, chociaż za młody by nie chcieć
Jeszcze polatać, zaszaleć, odnaleźć dla siebie plan
- przedszkolanek
jak można było przewidzieć nie zgadzam się z tobą (choć może faktycznie są to te lepsze zwrotki z epki) i gdybym miał czas to bym się nawet pokłócił dlaczego to nie są dobre linijki, ale już mniejsza z tym
prezent już dawałem, więc teraz zostaje tylko props za podjęcie rękawicy i wrzucenie tych linijek
prezent już dawałem, więc teraz zostaje tylko props za podjęcie rękawicy i wrzucenie tych linijek
- sugarhill_notausgang
No ja raczej też nie chcę wchodzić w polemikę, tym bardziej, że nieco zmieniłeś kategorię i chociaż nie są to dobre wersy, to jak najbardziej mogą to być wersy, które do ciebie trafiają/ z którymi mógłbyś się utożsamić i tego nikt nie będzie negował.
Nic natomiast nie poradzę, że mam bekę z Szukam odcięcia, nocą chodząc po mieście/ Jestem za stary na dragi, chociaż za młody by nie chcieć/Jeszcze polatać
kurwa chodzi nocą po mieście z myślą "ale bym się naćpał mmmm" a żona myśli, ojej gdzie ten adam poszedł niech już przyjdzie do domu, no i od czego on się chce odciąć, od grania na playce z synami na chacie? od karmienia rybek w akwarium?
Chciałbym się chwilę pochylić nad wersami pierwszymi z brzegu, bo są bardzo ciekawe:
Dzieciaki nie słuchają rapu, wolą skurwiały vibe - no ja bym powiedział, że najbardziej skurwiały vibe, czymkolwiek on jest, bo strzelam, to raczej jest właśnie od słuchania rapu typu bedoesy łajciory i inni koledzy kubi producenta czy jakieś inne trapy i xanaxy no ogólnie nie wiem skąd założenie, że słuchanie rapu to pozytywny, fajny, "nieskurwiały" vibe, dlatego dzieciaki nie słuchają rapu, bo wolą vibe "skurwiały"
Puste podwórka - moda czasów, w ręku wyrwany kwiat - puste podwórka są "modą czasów" to znaczy, że w obecnych czasach panuje moda na puste podwórka? niemodnie jest siedzieć na podwórku? można by analizować długo to ciekawe socjologiczne spostrzeżenie. a w ręku mam wyrwany kwiat. bardzo poetyckie. bardzo wzniosłe. mam już napisane "skurwiały vibe" i co tu zrymować...? a chuj, "wyrwany kwiat!" fajnie brzmi i takie poetyckie, daje szerokie pole do analizy, co poeta miał na myśli? może te dzieci "wyrwane z podwórek" są jak te uschnięte kwiaty bez korzeni. ach Adam, ale z ciebie poeta
Dziwki, sponsoring, koka, meta, w chwilę wydany hajs - szybko przechodzimy od dzieciaków na podwórkach do sponsoringu i kokainy, ale dzieci teraz szybko dorastają i zamiast siedzieć na placu zabaw śmigają na metę po kokę i ogłaszają się na portalach sponsoringowych - obowiązkowo wstawiając fotkę z wyrwanym kwiatem w ręku. masakra w tej Łodzi.
Nic natomiast nie poradzę, że mam bekę z Szukam odcięcia, nocą chodząc po mieście/ Jestem za stary na dragi, chociaż za młody by nie chcieć/Jeszcze polatać
Chciałbym się chwilę pochylić nad wersami pierwszymi z brzegu, bo są bardzo ciekawe:
Dzieciaki nie słuchają rapu, wolą skurwiały vibe - no ja bym powiedział, że najbardziej skurwiały vibe, czymkolwiek on jest, bo strzelam, to raczej jest właśnie od słuchania rapu typu bedoesy łajciory i inni koledzy kubi producenta czy jakieś inne trapy i xanaxy no ogólnie nie wiem skąd założenie, że słuchanie rapu to pozytywny, fajny, "nieskurwiały" vibe, dlatego dzieciaki nie słuchają rapu, bo wolą vibe "skurwiały"
Puste podwórka - moda czasów, w ręku wyrwany kwiat - puste podwórka są "modą czasów" to znaczy, że w obecnych czasach panuje moda na puste podwórka? niemodnie jest siedzieć na podwórku? można by analizować długo to ciekawe socjologiczne spostrzeżenie. a w ręku mam wyrwany kwiat. bardzo poetyckie. bardzo wzniosłe. mam już napisane "skurwiały vibe" i co tu zrymować...? a chuj, "wyrwany kwiat!" fajnie brzmi i takie poetyckie, daje szerokie pole do analizy, co poeta miał na myśli? może te dzieci "wyrwane z podwórek" są jak te uschnięte kwiaty bez korzeni. ach Adam, ale z ciebie poeta
Dziwki, sponsoring, koka, meta, w chwilę wydany hajs - szybko przechodzimy od dzieciaków na podwórkach do sponsoringu i kokainy, ale dzieci teraz szybko dorastają i zamiast siedzieć na placu zabaw śmigają na metę po kokę i ogłaszają się na portalach sponsoringowych - obowiązkowo wstawiając fotkę z wyrwanym kwiatem w ręku. masakra w tej Łodzi.
ziomek, kopiesz leżącego
- sugarhill_notausgang
nikogo nie kopię
- mlodyperkez
niby w polemike nie chcesz wchodzic ale jednak troche sobie trudu zadales zeby stworzyc tak przepelniona ironia i sarkazmem wypowiedz, szacun
ja sie w dalsza dyskusje nie mam zamiaru pakowac, chcieliscie wersy wiec je dostarczylem. nawet przez chwile myslalem czy nie wypunktowac po kolei glupot jakie napisales i juz chcialem zaczac klepac zdania na klawiaturze ale po przeczytaniu tego fragmentu na samym poczatku
ja sie w dalsza dyskusje nie mam zamiaru pakowac, chcieliscie wersy wiec je dostarczylem. nawet przez chwile myslalem czy nie wypunktowac po kolei glupot jakie napisales i juz chcialem zaczac klepac zdania na klawiaturze ale po przeczytaniu tego fragmentu na samym poczatku
stwierdzam ze nie warto bo jestes po prostu ignorantem i ja ci przez kabel internetowy pewnych rzeczy nie wytlumacze. pozdro i z fartem.sugarhill_notausgang pisze: ↑29 paź 2019, 12:48 i od czego on się chce odciąć, od grania na playce z synami na chacie? od karmienia rybek w akwarium?
- sugarhill_notausgang
No tak zacząłem posta, bo przewidywałem, że żadnej polemiki i tak nie będzie (chociaż nie sądziłem, że dlatego, że jestem ignorantem, ale biorę to na klatę), a potem pojechałem z interpretacją poezji Adama i rzeczywiście straciłem 4 minuty życia, ale gdyby klepanie postów o poezji Adama było "zadawaniem sobie trudu", to uwierz, że bym nie postował.
co do odcinania się łażąc samemu nocą po mieście, to tez myślałem, że może tak spaceruje i myśli "no zagrałem na tej gali empiku dla tych wszystkich ludzi z branży, no zrobiłem z siebie kukiełkę na bankiecie, ale co, no jestem już dorosły, ech życie to życie" albo "ech ten kontrakt z producentem koniaku czy ja dobrze zrobiłem? czy to dobrze, że dzieciaki widzą, że OSTR reklamuje koniak? tyle pytań, tyle pytań..." w sumie ja się mu nie dziwię, że szuka odcięcia i wierzę, że to szczere wersy
co do odcinania się łażąc samemu nocą po mieście, to tez myślałem, że może tak spaceruje i myśli "no zagrałem na tej gali empiku dla tych wszystkich ludzi z branży, no zrobiłem z siebie kukiełkę na bankiecie, ale co, no jestem już dorosły, ech życie to życie" albo "ech ten kontrakt z producentem koniaku czy ja dobrze zrobiłem? czy to dobrze, że dzieciaki widzą, że OSTR reklamuje koniak? tyle pytań, tyle pytań..." w sumie ja się mu nie dziwię, że szuka odcięcia i wierzę, że to szczere wersy
- mlodyperkez
sorry ale albo jestes naprawde kompletnym ignorantem ktory nie zna zycia (nie wiem moze masz 19 lat i chuja w zyciu widziales) albo jestes po prostu glupi. jesli uwazasz ze taki czlowiek sukcesu jak Adam nie ma innych problemow na glowie niz karmienie rybek/granie na plejce z dzieciakami czy zastanawianiem sie czy udzial w reklamie alkoholu byl moralnie poprawny to mam najzywczajniej na swiecie z ciebie beke. chociaz wlasciwie to mi cie zal ze nie jestes w stanie zobaczyc 'bigger picture' i w tym swoim smieszkowaniu z Adama tak sie zapedziles ze kompletnie zatraciles jakiekolwiek trzezwe spojrzenie.
powiedz mi jak to jest ze najbogatsi, najbardziej wydawaloby sie spelnieni ludzie tak czesto popadaja w depresje/popelniaja samobojstwo? taki chriss cornell. albo chester bennington. kurt cobain? czemu tak czesto najwieksze gwiazdy hip hopowego swiatka popadaja w uzaleznienia narkotykowe?przeciez oni nie maja problemow prawda? maja hajs, popularnosc, uwielbienie wsrod ludzi, kazda laska jest ich. a mimo to maja swoje wewnetrzne demony, wlasne problemy o ktorych ty nie masz bladego pojecia bo nigdy nie byles w butach kogos takiego jak OSTR czy ww artysci. jestes zwyklym kowalskim co sobie pisze na forumku ale ty przeciez WIESZ od czego taki OSTR by sie chcial odciac, proste nie? a splycanie tego do karmienia rybek jest kurwa tak zalosne ze az mi brak slow. chcesz byc smieszny i sarkastyczny a obnazasz sie jako debil niepotrafiacy zrozumiec problemow drugiego czlowieka, tak roznego od ciebie. ba, ty sie nawet nie starasz tego zrozumiec.
dalej, jesli 'Jestem za stary na dragi, chociaż za młody by nie chcieć/Jeszcze polatać' jest dla ciebie niczym innym jak 'mmm ale bym sie nacpal' to jest to kolejny dowod ze maksymalnie splycasz i raczej jestes mloda osoba i malo wiesz o przemijaniu. ale spokojnie, jak sie zakrecisz kolo 30stki to moze sobie ta rozmowe przypomnisz i wiecej z tych wersow wyciagniesz.
kurwa, mialem nie wchodzic w dalsza dyskusje ale baitujesz mnie profesjonalnie. ode mnie tyle w tym temacie, juz ostatecznie bo szkoda mi czasu na forumkowe wywody. ESSA
powiedz mi jak to jest ze najbogatsi, najbardziej wydawaloby sie spelnieni ludzie tak czesto popadaja w depresje/popelniaja samobojstwo? taki chriss cornell. albo chester bennington. kurt cobain? czemu tak czesto najwieksze gwiazdy hip hopowego swiatka popadaja w uzaleznienia narkotykowe?przeciez oni nie maja problemow prawda? maja hajs, popularnosc, uwielbienie wsrod ludzi, kazda laska jest ich. a mimo to maja swoje wewnetrzne demony, wlasne problemy o ktorych ty nie masz bladego pojecia bo nigdy nie byles w butach kogos takiego jak OSTR czy ww artysci. jestes zwyklym kowalskim co sobie pisze na forumku ale ty przeciez WIESZ od czego taki OSTR by sie chcial odciac, proste nie? a splycanie tego do karmienia rybek jest kurwa tak zalosne ze az mi brak slow. chcesz byc smieszny i sarkastyczny a obnazasz sie jako debil niepotrafiacy zrozumiec problemow drugiego czlowieka, tak roznego od ciebie. ba, ty sie nawet nie starasz tego zrozumiec.
dalej, jesli 'Jestem za stary na dragi, chociaż za młody by nie chcieć/Jeszcze polatać' jest dla ciebie niczym innym jak 'mmm ale bym sie nacpal' to jest to kolejny dowod ze maksymalnie splycasz i raczej jestes mloda osoba i malo wiesz o przemijaniu. ale spokojnie, jak sie zakrecisz kolo 30stki to moze sobie ta rozmowe przypomnisz i wiecej z tych wersow wyciagniesz.
kurwa, mialem nie wchodzic w dalsza dyskusje ale baitujesz mnie profesjonalnie. ode mnie tyle w tym temacie, juz ostatecznie bo szkoda mi czasu na forumkowe wywody. ESSA
Ostatnio zmieniony 29 paź 2019, 19:47 przez mlodyperkez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Johnny
O kurwa biedny ostr jak to jemu w zyciu ciezko musi być z całym tym sukcesem i rodziną go wspierającą
co ty farmazonisz w ogóle
młody jesteś co ty tam możesz wiedzieć, adam ma ciężko w życiu bo musi szukać ciekawostek o piłce nożnej do transmisji tego typu
W jednym temacie piszą, że sugarhill jest po 50, w drugim, że ma 19 lat, ech, ciężkie forumowe życie.
No tak, Ostry ma PINIONDZE i rodzinę, więc teraz jego jedynym zmartwieniem jest ogarnianie rybek w akwarium. Mocne te wasze komentarze, wieją mało mądrym, pospolitym wyobrażeniem o życiu ludzi, którzy odnieśli jakiś tam sukces.
checix imo dobrze napisałeś, od początku przypierdolka to tych wersów wydawała mi się dziwna bo na tej zasadzie możnaby skomentować każdego rapera, ale i tak zostaniesz opluty bo nie masz fejmu na forum i bo gadamy o pierdolonym ostrym, którego już tutaj nikt nie słucha. najlepiej to widac po uż. koniec, który potrafi w temacie o bilie eilish ze łzami w oczach pisać o tym, że 'nie wiem tak ciężko ludziom zrozumieć że sławni ludzie, którzy na pozór mogą być wygrywami też w środku mogą być w chuj smutni?' i 'nie zawsze bogata rodzina oznacza brak problemów psychicznych', tak tutaj się wpierdala z cha cha ;DDD co ostry moze miec za problem, chyba ze mu fulkap glowe uciska ::~~~DDD
- zemsta1kadluba
[mention]oyche[/mention] dobrze wyjaśnił, 90% raperów ma żenujące teksty jakby im się przyjrzeć, a gadanie że jak osiągasz sukcesy to nie możesz być smutny to
. Typ stracił płuco pewnie forumowych twardzieli by to nie ruszyło ale wielu ludziom zostawia to szramę w głowie
mołpy są kozackie