Black Moon - Rise of Da Moon (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Black Moon - Rise of Da Moon (2019)

Post autor: przedszkolanek »

OKŁADKA
Obrazek
1. Creep Wit Me
2. Da Don Flow
3. Ahaaaa
4. Pop Off
5. Ease Back
6. Impossible
7. Black Moon Rise
8. Children of the Night
9. Glory
10. General Feva
11. Look at Them
12. At Night
13. Pay Back
14. Roll Wit Me
15. Time Flys

https://music.apple.com/us/album/rise-o ... 1480319746
SPOTIFY
YOUTUBE
księżyc wschodzi dzisiaj o północy
taka ciekawostka w sumie
pierwszy singiel nawet spoko - zdaje się, że wrzucałem na forumek, drugi mi uszedł i właśnie teraz go słucham
Ostatnio zmieniony 18 paź 2019, 0:03 przez przedszkolanek, łącznie zmieniany 1 raz.
w_cieniu

Re: Black Moon - Rise of Da Moon (2019)

Post autor: w_cieniu »

Takich albumów potrzebuje Hip Hop w dobie trapowej chujni. Black Moon darzę olbrzymią estymą, każda ich płyta jest dobra, nawet Total Eclipse, która z początku wydawała mi się mega średnią. Cieszę się, że się zebrali po latach i wypuścili nowe Lp. Tutaj trochę mało jest mroku, spodziewałem się go więcej po Creep With Me. Co nie znaczy, że jest słabo, po prostu czuję mały niedosyt. Dobrze usłyszeć w całości wyprodukowany album przez Da Beatminerz, mocno niedoceniony wg. mnie tandem ery 90's. Dziwię się, że nikomu spoza BBC nie wyprodukowali całej płyty do tej pory, w porównaniu do tuzów beatmakingu jak Premier, Pete Rock czy Sermon. Rise Of Da Moon bardziej mi siedzi niż The All Smif N Wessun, które było mocno wymęczone. Wielbiciele brzmienia sprzed 2 dekad będą usatysfakcjonowani.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

wleciało, jak przesłucham to się wypowiem, na razie słuchane co innego http://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=27&t=2449
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Co za powroty, nie wiem co sądzić i trochę boję się sprawdzać. Ale ciekaw jestem jak album wchodzi w całości.
Awatar użytkownika
noizeone

Post autor: noizeone »

Po pierwszym przesluchaniu wkreciłem się tak połowicznie, ale znając duck down, pewnie kolejne przesłuchania mnie pożrą
Awatar użytkownika
przedszkolanek

nie spodziewałem się niczego po tej płycie, ale i tak lekko rozczarowany jestem, jeszcze przed połową zerknąłem kiedy to się skończy
najlepszy numer Creep Wit Me, drugi najlepszy Roll Wit Me - gdyby cała płyta były na takim poziomie i w takiej stylistyce to byłaby topka tegorocznego oldschoolu, a tak to dupy nie urywa
Awatar użytkownika
Kalif81

Post autor: Kalif81 »

Kozak płyta, buja niesamowicie. Praktycznie wszystkie kawałki mi siedzą, ale ja na takich klimatach się wychowałem, a tutaj od razu czuć klimat Black Moon. Jaram się jak głupi - mały powrót do 90-tych ;-)
"Nie o taki rap walczyłem ja
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"

Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Mi bardziej podeszło "The All" od Smif=N-Wessun, co nie znaczy, że "Rise Of Da Moon" to zła płyta. Po prostu brak tu dla mnie pierdolnięcia, ale ja zawsze stawiałem Black Moon na tyłach BCC. Katować raczej tego nie będe.
ODPOWIEDZ