Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

travis1

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: travis1 »

z niedocenianych piłkarzy to dla mnie Yann Sommer, dopiero od w sumie 2-3 sezonów dobre kluby, a spokojnie top5 bramkarzy w Europie od kilku dobrych lat
Awatar użytkownika
demon

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: demon »

Jakby jeszcze był trochę wyższy i miał dłuższe ręce to absolutny top :D

David Villa moim zdaniem jest mocno niedoceniany, rzadko widzę go w jakichś rankingach czy porównaniach.

Santi Cazorla :oops: magik. Miał pecha że trafił na taką wybitną generację pomocników w Hiszpanii, dzisiaj byłby liderem kadry obok Rodriego. Ta paskudna kontuzja chyba Achillesa też mu zabrała w chuj czasu

Thiago Alcantara. Uwielbiałem jego styl gry. Do dzisiaj nie mogę się pogodzić z tym, ze poszedł do Bayernu. Jakby zaczekał jeszcze rok to akurat by wskoczył za Xaviego, który juz nie dojeżdżał w 2014. No i te kontuzje, szkoda :( ale fajnie że teraz będzie w sztabie Flicka.

Edin Dzeko na pewno. Mandzukic chyba też z racji tego że strzelał stosunkowo niedużo goli jak na napastnika ale wiadomo jaki to był typ zawodnika, kibice Juve na pewno za nim tęsknią.

Może trochę kontrowersyjne, ale IMO di Maria też się tu łapie. Piękny piłkarz, ale w Realu trochę w cieniu Cristiano, Benzemy i Bale'a w ostatnim sezonie, a przecież to on był chyba najlepszy na boisku w finale z Atletico w 2014. W PSG w cieniu Ibry i Cavaniego, potem Mbappe i Neymara. No i w Argentynie wiadomo, a był przecież bohaterem finału Copa 2021, gol w finale mundialu.

Aż się łezka zakręciła w oku jak schodził z boiska w finale ostatnio :( pamiętam jak się nim jarałem jak oglądałem Eurogole na eurosporcie w 2009 albo 2010 i strzelił gola raboną.
pardon

Post autor: pardon »

kazdy z wymienionych mial aure na miare talentu

santi idol hipsterow
villa se napierdal gol za gola w najlepszej historycznie laliga z dwoma galaktycznymi ekipami
di maria jw + niepodrabialna stylowka, kiwka i lamanie kolan obrońcom
alcantara idol culesow i nimb niespelnionego talenciku
a wspomnjiani jugole tez raczej szanowani
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

A ten pan?
Spoiler
Uwielbiam piłkarzy, którzy stworzyli własny movement, mają jakąś charakterystyczną cechę. Tak jak właśnie ten strzał fałszem, który zawsze mi się kojarzył z Quaresmą
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Quaresma to pajac i efekciarz, z którego gry chuja dobrego wynikało dla drużyny. No może oprócz karnego z nami w 2016.
Awatar użytkownika
TdW

Trochę tak, ale mimo wszystko został zapamiętany
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

zawodnik w sam raz na ligę turecką, wszystkie większe ligi go wypluły i jeszcze jedne z najgorszych tatuaży w mocnym współzawodnictwie przygłupich piłkarzy - do tych wszystkich całusków na szyi i łezek tęskniących za wolnością brakowało tylko dziaby "boże kopsnij rozumu" na czole

no a zapamiętany głównie przez turnieje reprezentacyjne i tamtejsze cyrkowe motywy, coś jak cuauhtemoc blanco czy denilson
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Bakan

Post autor: Bakan »

@gambler

Lewy za całokształt nad Benzemą, bo Francuz miał jednak ze dwa takie zawstydzające sezony z 11 i 5 golami na koncie, a Lewy odkąd tylko odpalił w Borussi to był bezapelacyjną maszyną, która pod względem liczb była wręcz historycznym zjawiskiem. Ja cenię u niego tę regularność, ale też muszę przyznać, że dla mnie wygrane przez piłkarz trofea drużynowe, to w OCENIE INDYWIDUALNEJ drugorzędny argument, dlatego te Ligi Mistrzów Benzemy mnie aż tak nie interesują w tym wypadku. Patrząc na umiejętności to wiadomo, że Benz to lepszy piłkarz, ale jeśli chodzi o całokształt, to Lewy zrobił wszystko by być pierdolonym killerem, poświecił temu całe swoje jestestwo i nie można przejść obok tego obojętnie, bo gdyby nie CR7 i Messi, to robiłoby to jeszcze większe wrażenie i byłby postacią pomnikową.

Ps. Michael Carrick był bardzo dobrym piłkarzem i też mocno niedocenianym. Nawet w swoim kraju. Wybitnie regulował tempo, doskonale podawał przez dwie linie, znakomicie panował nad piłką, ale bez efekciarstwa. Wspaniały piłkarz.

https://futbolowarebelia.com/2020/08/14 ... -pilkarzy/

A to moja 5 niedocenianych, ale trochę się po kilku latach zdezaktualizowało, bo Kroos już chyba zyskał odpowiednie uznanie i na Girouda też już cieplej się chyba patrzy, po dobrej grze w Milanie.
travis1

Quaresma efekciarz i tyle, chyba gol z Iranem na ms2018 był takim momentem gdzie no jego wolej dal drużynie konkretną rzecz
za to jak ktoś przytoczył zawodnikow z Bałkan to dla mnie Ivan Perisic, gość finały ligi mistrzów, topowe kluby, w Interze staty na wahadle robił świetne, i tak najlepiej zawsze wypadał na dużych imprezach, gdzie strzelal bramki w decydujących momentach, dla mnie zawodnik top na swojej pozycji
jeszcze zawsze w pamięci jak zezlmowal van dijka
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

Jeśli chodzi o Carricka to - nie wiem czemu, ale jakoś tak wryło mi się to w głowę - najbardziej mi się kojarzy z popularną (ale chyba tylko w UK) swego czasu serią memesów, związaną z jego asekuracyjną grą. Było to np. coś w stylu - "czy jeśli dostaniesz nagrodę, to też podasz ją do de Gei?" a to faktycznie był całkiem niezły grajek.

Jeszcze co do nieoczywistych/zapomnianych piłkarzy: Johan Micoud, Hans-Jorg Butt, Pablo Aimar. Bez uzasadnienia, plus pewnie po głębszym zastanowieniu wymieniłbym sporo takich zawodników, bo gdzieś w okolicach późnych lat 90tych i wczesnych 2000 bardzo interesowałem się takimi "nieoczywistymi" piłkarzami.
Awatar użytkownika
TdW

Przypomniał mi się napastnik Bayeru Stefan Kießling. Był nawet królem strzelców Bundesligi w 2012/13, ale jakoś nie wybił się szerzej, praktycznie cała kariera w jednym klubie, a w repce też zbytnio nie zaistniał
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

nie no zwykły lamusiak to był, niedoceniany to może być chory podupceniec Miro Klose walący z każdego centymetra kwadratowego pola bramkowego i rozpierdalajacy Serie A na koniec kariery w równie skrajnie prawicowym Lazio, a nie poczciwy Stefek, od którego fajniejsza historię w życiu napisały dziesiątki bundesligowych napastników (także one-season wonderow)
travis1

z Niemieckich napadziorow W XXIw to takim gościem który był trochę drewniany, ale ogólnie to jest niedoceniany to Mario Gomez, jakby nie chyba kontuzja i totalnie nieudany epizod w Włoszech, to gość byłby spokojnie w top10 strzelców bundesligi all time
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

też o nim myślałem, ale z ligi zachodnich sąsiadów mi przychodzi tylko na myśl Diego z Werderu czy w sumie Micoud też z bremeńskich czasów, no ale to za każdym razem były krótkie epizody

niemniej jednak, kurwa, co za piłkarze ehh
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Kevin Kuranyi aka fawelarz z Panamy.
Kalom

Post autor: Kalom »

mql pisze: 23 lip 2024, 14:34 też o nim myślałem, ale z ligi zachodnich sąsiadów mi przychodzi tylko na myśl Diego z Werderu czy w sumie Micoud też z bremeńskich czasów, no ale to za każdym razem były krótkie epizody

niemniej jednak, kurwa, co za piłkarze ehh
zlatko juzunovic też miał fajne momenty i w sumie werder często trafiał dobrych ofensywnych pomocników, ale gdzie mu do tych dwóch czarusi
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

giovane elber - gdyby urodził się 15 lat później to ze swoją solidnością natkłukłby w reprezentacji brazylii luźno z 80 meczów, a tak w rywalizacji z ronaldo, romario, adriano, rivaldo czy sezonowcami typu marcio amoroso to mógł się co najwyżej położyć, taki sonny anderson to w ogóle nie dostał tam nigdy szansy, a jak teraz patrzę to o wiele lepsza kariera niż ją zapamiętałem
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

To od razu dorzucę jeszcze Mario Jardela. W Portugalii status bożka, podobny przypadek do Andersona w sumie. Pewnie nie poziom Elbera, ale zawsze gwarant niesamowitej ilości goli.

No i sympatyczny Ailton, ten też był niezły ancymon. Ale on bardziej do kategorii one season wonderów niż faktycznie zapomnianych kozaków.
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

Roy Maakay, w Deportivo i Bayernie ładował hurtowo bramki, ale w kadrze zawsze za plecami Van Nisterlooya, Bergkampa i Kluiverta.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

sztyc pisze: 23 lip 2024, 14:56 giovane elber - gdyby urodził się 15 lat później to ze swoją solidnością natkłukłby w reprezentacji brazylii luźno z 80 meczów, a tak w rywalizacji z ronaldo, romario, adriano, rivaldo czy sezonowcami typu marcio amoroso to mógł się co najwyżej położyć, taki sonny anderson to w ogóle nie dostał tam nigdy szansy, a jak teraz patrzę to o wiele lepsza kariera niż ją zapamiętałem
Tam ogólnie były jakieś dziwne historie. Na mundial 2002 pojechali jakieś anonimy Luizao i Edilson, którzy nawet w lidze brazylijskiej mieli śmieszne staty. Jeden poszedł potem do herthy i strzelił zawrotne 2 gole xD czemu nie pojechał taki Elber to nie kumam, albo Sonny Anderson. Bo pomijanie Jardela to jeszcze rozumiem przez jego styl życia. Zwłaszcza było to dziwne biorąc pod uwagę, że Ronaldo praktycznie nie grał w piłkę 3 sezony i zaczął grać w marcu przed mundialem. Jakby im wypadł to powodzenia z tymi lamusami.
ODPOWIEDZ