Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: mateko »

Benzema, Suarez, Ibrahimović
Awatar użytkownika
demon

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: demon »

Suarez :oops: Benzema, Lewy

Ibrahimovic i Aguero byli zajebisci, ale głównie na swoim ligowym podwórku. Brakowało czegoś ekstra w LM albo na wielkim turnieju, totalnie nie pamiętam żadnego świetnego występu któregoś z nich w istotnym meczu LM. No i Ibra jak grał w Interze, Milanie i PSG to były to w tamtym czasie ligi 4-5 w rankingu uefa. W sumie szkoda, że nie dogadali się z Guardiolą.

Falcao to był kocur niesamowity w latach 2011-2013. Rozpierdalał w lidze Europy, do tego ten superpuchar z Chelsea :bowdown: szkoda kontuzji przed mundialem 2014, fajnie że potem się trochę odbudował w Monaco po powrocie z Anglii.
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

suarez bezkonkurencyjny napadzior - ziomek został królem strzelców ligi hiszpańskiej z grającymi w niej messim i ronaldo także to wiele mówi. gdyby nie te dwa pojeby to mówilibyśmy właśnie o nim jako o najlepszym zawodniku ostatnich lat zdecydowanie
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Suarez Lewy Ibra/Benz
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Suarez, Aguero, Ibra
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Aż sobie pierdolnę seansik z mvp Rodri
Spoiler
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

benzema, suarez, aguero
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

Lewy, Suarez, Aguero

przestępców seksualnych trzymajmy z daleka od Ludzi
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Najbardziej niedocenieni zawodnicy ostatnich lat? Tylko nieoczywiste wybory. Ode mnie Maximilian Arnold z Wolfsburga, świetny, wszechstronny pomocnik, a całą karierę siedzie w jednym klubie. Podobnie jak Manu Trigueros z Villarreal
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Gaya też utknął w tej Valencii pełnej nieudaczników i najemników.
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

suarez, ibra, lewy

w kontekście niedocenianych zawodników natrafiłem ostatnio na przegląd goli bale'a w realu

i tak sobie myślę, że gdyby kolesia cofnąć w czasie 10 lat to miałby historyczny status jak nie przymierzając taki ronaldinho? prawie pięcioletni prime okraszony czterema wygranymi w lidze mistrzów, a przez dość mało inspirujący koniec kariery i ewidentny brak motywacji przez ostatnie lata gry ludzie pozapominali już, że taki piłkarz w ogóle był, wspominając po latach ten wielki real mam wrażenie, że zawsze najpierw będą wymieniani kroos i modrić niż facet, który zajebał najlepszego gola w historii finałów champions league (bo przecież nie zizou)

który inny gracz takie bramy od niechcenia sobie sadził?
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Bakan

Post autor: Bakan »

@checollada

Jeśli bierzemy pod uwagę sam moment prime’u to:

1. Suarez
2. Benzema
3. Rooney

Ibra blisko, może nad Rooneyem tak na uparte.

Jeśli całokształt twórczości to:

1. Suarez
2. Lewandowski
3. Benzema

Lewy dużo traci, jeśli chodzi o ocenę samego primetime, bo to zwyczajnie nigdy nie był tak dobry piłkarz jak taki Rooney czy Aguero, o Suarezie czy Benzemie nie wspominając, ale w przeciwieństwie do wielu piłkarzy z tego zestawienia cechuje go niesamowita regularność i powtarzalność, której taki Benzema już np. nie miał i to trzeba mocno docenić.

A najbardziej niedoceniany moim zdaniem Seedorf. Wybitny piłkarz, a zawsze w cieniu kogoś, jak nie Davidsa (bo miał warkoczyki i okulary) czy Bergkampa w kadrze, to Pirlo i Szewczenki w Milanie.
pardon

Post autor: pardon »

ile wy macie lat ze pamietacie runeja :|
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Napisane pod zdaniem o seedorfie :lol:
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

@Bakan ale żeś przypomniał piękny milan sprzed 20 lat :oops: cafu, nesta, dida, szewa i pippo, kaka, seedorf właśnie, kaladze, etc
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Ja właśnie dałem Rooneya, bo pamiętam go powiedzmy z okresu 2008-2011 jak interesowałem się angielską piłką i pamiętam, że kozakiem wtedy był.

Z częścią tych zawodników mam tak, że niby wiem, że byli dobrzy ale jest szansa, że widziałem ich w życiu z 2 razy w meczu w LM i ciężko mi się odnieść jakoś.

Ogólnie Ameryka Południowa urodziła niezłych wariatów Falcao, Cavani, Suarez same konie, mogłaby to być moja trójka lekko gdyby wziąć pod uwagę tylko ten jeden moment kiedy byli najlepsi

Fajnie, ze praktycznie w każdej trójce jest Suarez. Nigdy tego karakana nie lubiłem jak grał w Barcelonie, ale chłopu trzeba oddać, że był wybitnie dobry. Wracam czasami do jakiś losowych filmików z kompilacją jego bramek na X czy fb xd
Spoiler
Awatar użytkownika
Korben Dallas

Post autor: Korben Dallas »

to jest popierdolone co on wtedy zagrał
Spoiler
Anybody else want to negotiate?
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

Bakan pisze: 22 lip 2024, 19:01 @checollada

Jeśli bierzemy pod uwagę sam moment prime’u to:

1. Suarez
2. Benzema
3. Rooney

Jeśli całokształt twórczości to:

1. Suarez
2. Lewandowski
3. Benzema
dokładnie tak bym to umieścił tylko dał Benzeme nad Lewym, ale jestem ciekaw twojej argumentacji, nawet jak to taka błahostka.
wiem że historia nam tego nie odda, ale liczmy wirtualnie że obaj mają ballon d'or, tak jak powinno być. w kontekście goli i regularności spoko, ale to ja zauważę że Benzema był THOMASEM MULLEREM dla Cristiano ronaldo.

Ok, lewy ma 12 lig w trzech krajach (i cztery różne kluby, props) a Benzema tylko 8 lig w dwóch, no ale Champions 5 > 1.

imho ja wiem jak bardzo nielubiany jest benzema, co ludziom totalnie zasłania pogląd o walorach piłkarskich, ale był lepszy piłkarsko i mi się kojarzy jako gość który dał więcej w kluczowych momentach i najważniejszych meczach.

można CAŁOKSZTAŁT analizować pod wieloma względami, ale w sumie legacy jest takie że dzisiaj obu pokazują w akademiach - lewego jak napastnik ma się zachowywać w polu karnym, a benzema poza nim.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

Bakan pisze: 22 lip 2024, 19:01 A najbardziej niedoceniany moim zdaniem Seedorf. Wybitny piłkarz, a zawsze w cieniu kogoś, jak nie Davidsa (bo miał warkoczyki i okulary) czy Bergkampa w kadrze, to Pirlo i Szewczenki w Milanie.
megadobry strzał, 4x LM w trzech różnych klubach i za każdym razem kluczowy w środku pomocy, w Ajaxie to on nawet 20 lat wtedy nie miał, zawsze organizował grę zespołu i nigdy nie schodził poniżej swojego poziomu, a potrafił właściwie wszystko i umiał grać chyba na każdej pozycji - zajebiście wszechstronny zawodnik bez żadnej większej słabszej strony, tylko jakoś w reprezentacji się nie udawało - brakowało chyba tego, żeby wyraźnie postawiono na niego jako na numer jeden
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

ballon d'or

nie zdziwię się jak zostanie przpechnieta kampania Rodriego, no ale BEKA.

jeżeli nagle ustalamy na ten rok wybór KONESERA, argumenty, walory i szablon który premiuje kandydaturę Rodriego... to powinien wygrać toni kroos.

rodri jest piłkarzem WYBITNYM, ale wygrać to on mógł rok temu. mvp euro? myślę że tak, chociaż był może 4-5 najlepszym wśród hiszpanów i też dobry smaczek że jak zszedł w finale to zaczęli napierdalać xD (Fabian Ruiz, helloł? :D )

ja ogólnie nie jestem fanem wywyższania miesięcznego turnieju i 7 meczów w piłce reprezentacyjnej która jest bardziej randomowa, no ale tak często bywa w ZP.

bawi mnie też umniejszanie bellinghamowi w ogólnych dyskusjach. Taki debiutancki sezon w Realu, ja pierdolę. Euro - zajechany, niezintegrowany z grupą, grający na limitach fizycznych, gra przeciętnie, a i tak ciągnie sobie bandę chuja za uszy :lol:
1. gol dający zwycięstwo z serbia i w rozrachunku wyjście z grupy;
2. wali se w decydującym momencie nożyce utrzymując angoli przy życiu i posyłając slowakow do piachu;
3. ROBI gola w finale (polecam obejrzeć całą akcję bramkową)

życzę piłkarzom takich słabych turniejów, polacy wiem że to czytacie.

i kocham carvajala, ale kurwa no nie.
dla niego już samą nagrodą jest to że jest w dyskusji czyli WRESZCIE został doceniony. Przez lata pomijany w 11stkach i rozmowach o najlepszym RB. ilez on razy w decydujących meczach grał top, te pojedynki 1 na 1 na calym boisku np z jaca grealishem w ostatnich latach :oops:

Dani to pochwała ciężkiej pracy, solidności, buldog i totalny szef, ale serio jeżeli mamy dać złota piłkę jemu to dajmy rodriemu

Spoiler
ps oczywiście wygra vinicuis, bo zasłużył i ma wszystkie argumenty piłkarskie, a jeszcze postać walki z rasizmem która się plebiscytowo broni
yer a wizard, Harry
ODPOWIEDZ