Kaz Bałagane x Belmondo - Sos, ciuchy i borciuchy (2014)
Re: Kaz Bałagane x Belmondo - Sos, ciuchy i borciuchy (2014)
ja to w ogole kultowosci tego wydawnictwa nie kumalem nigdy. moze przez to, ze zapoznalem sie z tym nie w kolejnosci chronologicznej, tylko znajac juz kilka kolejnych albumow balagana
- przedszkolanek
nie no, kultowość tego jest zrozumiała, belmondziak osiąga tu szczyty polskiego hiphopu
- kubalkroton
Żeby skumać pełny czar tego mixtape trzeba było tego wtedy słuchać, przepotężna świeżość i przewózka wiadomo kaz odstawał ale na przestrzeni czasu wyrobił się i dał radę. Szkoda że belmondo jest tak przećpany że jedyna opcja na zarobienie jakiegoś sosu, to robienie chujowych remixów klasycznych kawałków 
- marco_pantani
scib to jeden z takich albumow ktorego nie slucham przez dluzszy czas a jak wroce to zapetlam przez parenascie dni
takie powroty najczesciej pojawia sie wiosna i latem
jak dla mnie to jeden z najfajniejszych albumow w trapowym plhh ale troche was rozumiem. niektore bity i kawalki to dzis beka z lokalnych. trzeba sie przyzwyczaic i siadzie.
najgorzej slucha mi sie variacika, sie wie i zlota whisky choc to ostatnie coraz czesciej wlatuje na liste
i pytanie - czy kaz nie dojezdzal czy moze bajlando byl w zyciowej formie? kazek potem sie zmienil i na kolejnych albumach brzmial poteznie
takie powroty najczesciej pojawia sie wiosna i latem
jak dla mnie to jeden z najfajniejszych albumow w trapowym plhh ale troche was rozumiem. niektore bity i kawalki to dzis beka z lokalnych. trzeba sie przyzwyczaic i siadzie.
najgorzej slucha mi sie variacika, sie wie i zlota whisky choc to ostatnie coraz czesciej wlatuje na liste
i pytanie - czy kaz nie dojezdzal czy moze bajlando byl w zyciowej formie? kazek potem sie zmienil i na kolejnych albumach brzmial poteznie
zwracam honor
- Bunnymen77
Ten album to absolutna topka i nie psuje tego nawet odstający Kaz, który notabene byl wtedy w swoim prime.
- FruitOffTheWall
Belmondo smieszek na scibie taki sie wydawal, figlarz co robi smiechulcowo kifke slowami a.....
kaz będący bucem który na chacie wudom se napełnia bidon to charyzmatycznpie najlepszy kaz, cham i @burak imo najlepszy. Dla mnie ten material luzne too 3 pl rapu, taki vajb ze same pierwsze slowa intro brzmi wiarygodnie ze kaz po hajsiwo grube leci
kaz będący bucem który na chacie wudom se napełnia bidon to charyzmatycznpie najlepszy kaz, cham i @burak imo najlepszy. Dla mnie ten material luzne too 3 pl rapu, taki vajb ze same pierwsze slowa intro brzmi wiarygodnie ze kaz po hajsiwo grube leci
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Zgodzę się z tym w stu procentach i nigdy nie skminię przypierdolki do tego skrzeczenia Kaza tutaj, przecież to cała esencja bycia królem buraków
MalinowyJogurt 2
NIE CHODZI O TO ŻEBY BYĆ GOLASEM CHCĘ PIERDOLONY BASEN I DOBRZE WIEM ŻE DOTRĘ DO TEGO Z CZASEM
jeden z lepszych kawałków kaza przecież
jeden z lepszych kawałków kaza przecież
ROZSTAWIŁA MI NAMIOT Z GACI NO BO TO POTRAFI
MalinowyJogurt 2
najlepszy jest ten śmiech i odgłosy bałagana typu eeeehehehehe albo pa jak ten bicik wchooodzi
wiadomo że Belmondziak lepiej, ale normalnie Kazek tutaj topka, te skrzeczenie idealnie pasuje
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
mobbyn lp dla mnie zawsze było płytą o wiele głębszą, kultową i bardziej ponadczasową niż scib przez swoj niespotykany nigdzie indziej mistycyzm i obecnosc niekwestionowanego prekursora/króla polskiego drillu oyche doniza, ale nie rozumiem pojawiających sie w opinii publicznej glosow, że ten mixtape się jakoś strasznie zestarzał. kurwa mac przeciez raz ze te kiczowate zajebane niezmixowane w ogole bity idealnie oddają kasztaniarskie i bucowate nastawienie obu zawodników w tych spontanicznych trapowych warunkach. dwa - ja nie wyobrażam sobie w ogóle tej płyty w innym srodowisku muzycznym i nie wyobrazam sobie tez tej plyty bez TAKIEGO kaza, przeciez to wlasnie byla esencja tego warszawskiego nikczemniaka - cała ta śmiechulcowa faza i poza króla buraków, to wszystko mialo taki jakis magiczny element performance'u zmieszanego z impulsem chwili - teraz patrze na kaza w tej swojej nadętej minie ala ksiąze nieporządek i po prostu nie mogę znieść muzyki tego typa, to jest jakiś wykalkulowany karykaturalny ogar na modłę taco hemingway tylko ze wersja hustlerska z przekazem jak artykul w newonce no kurwa kazdy kto mowi ze kaz na scib miał swoj prime ma po prostu racje
- FruitOffTheWall
Sympatia do mobbyn lp jest oczywista jak oczywistosc mlodego g. Ale tam belmondziak nie jest śmieszkiem co bucha smaży, tylko juz trochę smutniejszym G
rip zioloziolo
paradoksalnie pod względem czysto tekstowym na scibie młody g jako smieszek ma mniej rozkurwiających onelinerów niż kaz, magią tych dwóch projektów jest dla mnie to, że właśnie scib to idealny teren dla skrzeczączego skrzata kaza na fazce fikuśnej a w realiach drillowo-mobbynowych na ciężkich katedralnych bellsach i ścianie dzwięku z adlibów to wlasnie belmondo z tym swoim niskim hustlerskim glosem i potencjalem tekstowym wykraczającym poza zestawem 2000 określen na robienie galy błyszczy najbardziej
belmondo wtedy byl w kurwe powazniejszy, ale nie smutniejszy. smutny belmondziak to placze na P.S.W.I.S ze wylądowal w wannie transa i wszyscy ktorzy byli z nim w 2014 w 2024 sie od niego odwrocili i nim gardzą
ja wole śmieszka kaza niż napiętego ogara post źródło, tak samo jak wole powazniejszego, savage belmondziaka na modłę "dziwko jestem Bugiem, ostatecznym nurtem, mobbyn to perpetuum mobile" niż "belmondo to młody G, obudził mnie lodzik dziś, otrzymała jogurcik"
mi sie wydaje ze mit wielkiego belmondo na scib i slabego kaza wzial sie z tego ze młody g wszedł na variacika i zajebał chyba najlepsze wejscie w bit w historii polskiego rapu, przycmil wszystko i wszystkich i odbija sie to echem po dzis dzien
belmondo wtedy byl w kurwe powazniejszy, ale nie smutniejszy. smutny belmondziak to placze na P.S.W.I.S ze wylądowal w wannie transa i wszyscy ktorzy byli z nim w 2014 w 2024 sie od niego odwrocili i nim gardzą
ja wole śmieszka kaza niż napiętego ogara post źródło, tak samo jak wole powazniejszego, savage belmondziaka na modłę "dziwko jestem Bugiem, ostatecznym nurtem, mobbyn to perpetuum mobile" niż "belmondo to młody G, obudził mnie lodzik dziś, otrzymała jogurcik"
mi sie wydaje ze mit wielkiego belmondo na scib i slabego kaza wzial sie z tego ze młody g wszedł na variacika i zajebał chyba najlepsze wejscie w bit w historii polskiego rapu, przycmil wszystko i wszystkich i odbija sie to echem po dzis dzien
mlody g w "mam do zalatwienia sprawe" to lepszy kandydat na najlepsze wejscie w plhh, i pewnie pare razy na tym mixtejpie tez sie znajdzie lepsze niz to w variaciku
nie zebym sie z tym tejkiem jakos specjalnie kłócił, w sumie po głębszym namyśle z tym "mam do zalatwienia sprawe" to sie wsumie zgadzam. ale co by nie mowic generalnie ten variacik strasznie gloryfikowany jest przez fanbaze no i o nim sie mowi najczęściej, dlatego mi tak od razu na mysl przyszedl.
on w ogóle na tym numerze chyba na serio poczuł krew bo i wejscie "nie swiruje kogo innego jak nina hagen" i to drugie "nie uzywam gumek, jak już to recepturek" to są takie dwa kolosy że ja pierdole
on w ogóle na tym numerze chyba na serio poczuł krew bo i wejscie "nie swiruje kogo innego jak nina hagen" i to drugie "nie uzywam gumek, jak już to recepturek" to są takie dwa kolosy że ja pierdole