2K88 - SHAME (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

grdm

Re: 2K88 - SHAME (28.06.2024) [Zapowiedź]

Post autor: grdm »

@FruitOffTheWall jasne, można nas słuchać na wszystkich najpopularniejszych platformach (spoti, apple, yt, sandklałd, itd.)

Niżej link do spotify:

Pozostałe platformy:

https://linktr.ee/ruchy47podcast
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

Waldi11 pisze: 14 cze 2024, 18:01 :bowdown: czy wy tez slyszycie ten sam sampel odglosu ptaka co w jestem bogiem paktofoniki? W sensie taki dzwiek sokoła tydzież jastrzębia? Czy mi sie juz coś pojebało? A i Godmode=Jestem Bogiem?
3:51
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
clockers

Re: 2K88 - SHAME (28.06.2024)

Post autor: clockers »

ależ tu się dzieją rzeczy na tym krążku :bowdown:
Awatar użytkownika
ART

[wpis pod wplywem alkoholu po pierwszym odsluchu calosci]
troche za duzo kompromisow wzgledem pl-hh na rzecz uk soundu no i troche koli warszawocentryzm w plhh samplach
nie wiem czy mix/master specjalnie jest zrobiony tak zeby na sluchawkach mialo brzmiec to tak jak powinno brzmiec na hali, tutaj tez troche niedosyt przy odsluchu
ogolnie ode mnie props potezny ale troche niedosyt jest, moze za duze oczekiwania z mojej strony, jest gesto ale troche za duzo tzw blue balls a za malo tresci (pomijajac single i idgaf) ale dzwiek i zamysl na pewno maja przejebanie duzy potencjal na przyszlosc, licze ze duzo dzieci tego materialu wyjdzie
no i osobny props dla labelu unsound, wydanie tego i uzytkownika bela w tym roku :bowdown: dobrze robia dobry przekaz leci

rym| last.fm
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

Posłuchane. Trochę nuda niestety. Myślałem, że jednak wyjdzie mu ciekawszy materiał. Jest trochę illbientu, dubu, trochę rozwiązań wprost burialowych, dużo ambientu, mało ciągłej rytmiki. Perka bije przeważnie rzadko i z dużymi odstępami, tak w dubowym spogłowsowanym/zdelayowanym stylu - żeby urozmaicić tło. Jak już wjedzie jakaś pętla, to na dosyć krótko i pzeważnie na sam koniec numeru. Przeważają połamane rytmy uk, jungle na niskich bpm, czasami na krótko wleci jakiś juke albo inny footwork. W zasadzie 75% płyty to ambient, pady, tekstury. I nic w tym złego by nie było, tylko że aranżacja nie przykuwa uwagi niczym szczególnym i brzmi monotonnie, jak dla mnie.

Powinien pójść w robienie klubowej basówki i olać te "ambitne" projekty dla rondlarzy. Z jego warsztatem mógłby pewnie niejedną kosę wyprodukować w tej niszy.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2024, 14:00 przez 4-HO-MET, łącznie zmieniany 1 raz.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
ART

die hard fans demand more

rym| last.fm
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

Porozkminiałem sample wokalne:

1. SAYIN' GOODBYE I BEGIN, I STRIKE WITH A FLAME - Żegnając, zaczynam, płomieniem uderzam - Wzgórze Yapa 3 - Czekam
2. SPEAKERZ - Jak słuchasz, skręć, pierdolnij se bucha, dym w uszach i siedź - Pono - Spróbuj, Miła woń, spłonął joint - Hemp Gru - To jest to
3. GODMODE - krzyk ptaka z Whistle - (Nothing Serious) Just Buggin' - Paktofonika - Jestem bogiem
4. EXHALE - Biorę, jaram, nie kaszlę, przetrwać muszę - Molesta – Muszę przetrwać
5. DIODES ON THE HARDWARE - sam tytuł jest follow-upem, bez sampla wokalnego - Diody na sprzęcie wybijają rytm jak werbel - Waco - Tak to wygląda
6. SHAME - Przerwy nie ma, muzyka płynie przez miasto jak hajs w obiegu - Pęku - Nie ma przerwy...
7. IDGAF - nwm
8. NEVERSLEEP - I never sleep, 'cause sleep is the cousin of death - Nas - N.Y. State of Mind
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
zbiegiokolicznosci

Post autor: zbiegiokolicznosci »

+
8. NEVERSLEEP - sampel z WWO - Bezsenne noce
9. DUBZAJAWKA - sampel z ZIP Skład - Rap zajawka
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: 2K88 - SHAME (2024)

Post autor: Jose »

Kurczę, spoksik niby, ale ja na dłuższą metę średnio umiem w takie klimaty, więc pewnie nie będę wracał. Subaru mi się bardziej podoba.
Awatar użytkownika
Piroks

Re: 2K88 - SHAME (2024)

Post autor: Piroks »

Szczerze po pierwszym przesłuchaniu nie byłem jakoś przekonany, ale od jakiegoś czasu używam jako muzyki w tle gdy coś robię i jako taka zajebiście się sprawdza i wkręca
ODPOWIEDZ