Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
To myślisz, że np. Snoopa, połowę Nowego Orleanu, jakichś tam Lil Wayne'ów, Lil Jonów i Juvenili też możemy nazwać hip-hopolowcami?
hip hop jest z ameryki a rap jest z polski co nie chopaki
mahomet znowu pierdoli glupoty, dziwne ze sie tak wczuwacie w jego wysrywy prowokacyjne
Był już kiedyś na forum jeden metalhead (nie pamiętam nicku) z którego ludzie się śmiali że prowokacja, to wkurwił się, poszedł na youtube i z tego co ostatnio sprawdzałem trzaskał całkiem fajne cyferki klepiąc recenzje w stylu dobre bity fajne flow, fajnie że mamy zastępstwo.
Osobiście nigdy nie kumałem fenomenu tych serii typu metal ocenia/babka ocenia/murzyn ocenia - może z wyjątkiem pojedynczych odcinków jak jacyś legitni muzycy multiinstrumentaliści mający pojęcie o tym co mówią oceniają bity - ani to jakieś odkrywcze, ani insajderskie, za to prawdopodobieństwo że taki metalowiec będzie wszystko chował pod warstwą hehe ironii raper wyjec na autotjunie ;] zajebiście wysokie i niektórzy ludzie nadal nie mogę się pogodzić że mówią o topie gatunków pod względem popularności, a nie jakimś zagarażowym joł joł.
Osobiście nigdy nie kumałem fenomenu tych serii typu metal ocenia/babka ocenia/murzyn ocenia - może z wyjątkiem pojedynczych odcinków jak jacyś legitni muzycy multiinstrumentaliści mający pojęcie o tym co mówią oceniają bity - ani to jakieś odkrywcze, ani insajderskie, za to prawdopodobieństwo że taki metalowiec będzie wszystko chował pod warstwą hehe ironii raper wyjec na autotjunie ;] zajebiście wysokie i niektórzy ludzie nadal nie mogę się pogodzić że mówią o topie gatunków pod względem popularności, a nie jakimś zagarażowym joł joł.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- Moltisanti
@@SWN chodzi ci o skopzorra? Lubię go odpalić czasem, fajnie udaje ze nie słuchał rapu i nie znał tych wykonawców
Przecież on przez ten rok czy ile działalności przesłuchał więcej rapu niż połowa osob z tego forum, więc jaki z niego laik xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Ostatnio zmieniony 26 cze 2024, 14:45 przez 4-HO-MET, łącznie zmieniany 1 raz.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
przystawili mu do głowy broń palną
A, i jeszcze co Snoop ma wspólnego z Lil Jonem, że w tym kontekście został wymieniony w jednym zdaniu 
obaj robią imprezowy rap
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
- marmolad_k2
Na pewno był jakiś biały L2K w okularach i za dużym sweterku, co mówił, że to nie jest hip-hop.
Każdy rap to imprezowy rap. No bo hip hop historycznie to muzyka imprezowa była... Więc LL Cool J, Big Daddy Kane, nawet Onyx - mieli w chuj "bengerów" na imprezę. Ale rozumiem, że w rzeczywistości polskiej (alternatywnej) była inwazja "truskulu" i zryła ludziom banię.
Robią imprezowy rap, i na tym punkty styczne się kończą, bo Snoop o czym innym nawija, i nawija zupełnie inaczej niż lil Jon. Jeden ma mellow nawijke, drugi drze ryja jak pojebion. Jeden nawija przeważnie na westcoastowych, g-funkowych beatach, drugi na crunkowych. Więc kurwa
- Moltisanti
No tak, bo w USA nie było przeciez truskulu
truskul to wymysł polaków pokroju cweldo i innym smutnych studencików circa 2000 rok. W USA nic takiego nie istnieje i nigdy nie istniało. Ewentualnie jest conscious hip hop lub tzw backpack rap. ten drugi był określeniem pejoratywnym.
A i jeszcze chciano kiedyś przypiąć łatkę Jazz rap np. Gang Starrowi.
A i jeszcze chciano kiedyś przypiąć łatkę Jazz rap np. Gang Starrowi.
Do tego większość truskuli z USA gra więcej koncertów u nas niż u siebie, więc taki Evidence to w ogóle powinien być zaliczany jako Polak
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
O, zapomniałem, że dla Polaków Dilated Peoples i The Roots to tzw "truskul"