Reprezentacja Polski [banda chuja]
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Reprezentacja Polski [banda chuja]
finał ligi mistrzów wystarczyło oglądać
No oglądałem i nie było, że wchodzacy bierze opaskę.
Z resztą to sprawa drużyny, ale IMO Robercik mógł sobie darować
Z resztą to sprawa drużyny, ale IMO Robercik mógł sobie darować
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
- zemsta1camzata
nacho był kapitanem cały mecz przecież
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
a rojs nie wziął opaski jak wszedł? xD
to może ja nie oglądałem jednak
to może ja nie oglądałem jednak
- zemsta1camzata
aż odpaliłem powtórkę meczu i jak reus wchodził to can nie oddał mu kapitana
jaki dresscode? w klubie w dresach
- rozklad_gaussa
reus sie zrzekl opaski przed sezonem, pierwszym kapitanem oficjalnie byl can, w finale lm reus dostal ja jak can zszedl (o ile mnie pamiec nie myli)
e: pierdole glupoty, po zejsciu cana kobel mial opaske
e: pierdole glupoty, po zejsciu cana kobel mial opaske
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Przegraliśmy z Austrią 1:3 i nadal wyglądamy na tym Euro lepiej niż ktokolwiek mógłby przypuszczać pół roku temu xd
Trafiliśmy do najtrudniejszej grupy na tegorocznym Euro. Francja i Holandia przewyższają nas o conajmniej dwie klasy jeśli chodzi o jakość kadry.
Austria jest od nas też conajmniej klasę lepsza pod tym względem. Niech mi ktoś powie na jakiej podstawie ktokolwiek przypuszczał że możemy z tą Austrią wygrać?
Rok temu przegrywaliśmy z Mołdawią. Probierz pracuje z kadrą od pół roku i miał do tej pory raptem 4 zgrupowania. W tym czasie dziametralnie odmienił wizerunek reprezentacji, jej skład i mental. Przeprowadził selekcję, dal szansę 9 debiutantom, awansował w barażach na Euro. Ale przecież my nie mieliśmy najmniejszych szans żeby cokolwiek w tej grupie ugrać. Fakt że trzymaliśmy tak długo dystans z Holandią i Austrią pokazuje jak długą drogę ku lepszemu przeszła ta kadra w ten rok.
Jak czytam, że powinniśmy z tą Austrią grać jak równy z równym to chce mi się tylko śmiać xd widać że większość osób nie ma bladego pojęcia w jakim miejscu jesteśmy My, a w jakim są Austriacy. Mamy może dwóch zawodników na poziomie na jakim Austriacy mają większość kadry.
Kogo wystawiła Austria w linii pomocy we wczorajszym spotkaniu ?
- Laimer - podstawowy zawodnik Bayernu
- Sabitzer - podatawowy zawodnik BVB, przed chwilą grał w finale LM
- Baumgartner, Seiwald - zawodnicy rotacji pierwszego składu w RB Lipsk - 4 miejsce w Bundeslidze(przy czym grali większość spotkań w tej rundzie)
- Grillistch - jeden z najlepszych zawodników Hoffenheim w tym sezonie, siódmego zespołu Bundesligi
A kogo wystawiliśmy My ?
- Frankowski- podstawowy zawodnik Lens i nie ma co się czepiać
- Zielinski - większość rundy wiosennej przesiedzial na ławce lub trybunach
- Piotrowski - grał regularnie i dobrze, ale tylko w lidze bułgarskiej
- Slisz - sinusoida w MLS, a gdyby nie uraz Tarasa Romanczuka to przegrałby rywalizacje o pierwszy skład z zawodnikiem z ekstraklasy
- Zalewski - rezerwowy w Romie wypychany przez klub
Podobnie wygląda zestawienie linii defensywnej. Tak naprawdę przewagę mieliśmy tylko w postaci bramkarza (i Szczesny chyba mógł zachować się trochę lepiej przy drugiej bramce) i napastnika, jeśli Lewandowski byłby w pełni sprawny, ale nie był.
Austriacy nawet wpuszczając rezerwowych, wpuszczali zawodników grający w miarę regularnie w ligach top5, z wyjątkiem gwiazdy Sturmu Graz - Prassa, który zaraz podobno przeniesie się do Bayeru.
Na jakiej podstawie mieliśmy w ogóle liczyć na zwycięstwo w tym meczu ?
Probierz poukladal, gra jest coraz lepsza, atmosfera też, gramy z zaangażowaniem, jeżdżeniem na tylku, ale przede wszystkim z pomysłem. Od Nawalki nie było selekcjonera, który faktycznie miałby pomysł na budowę kadry w konkretnym kierunku taktyczny. Probierz taki plan ma, co pokazywal okres w U-21, a teraz w dorosłej kadrze. Potrzebny jest czas i wsparcie, a nie jakieś d*bilne zarzuty i postulaty o zwolnieniu selekcjonera.
Jechaliśmy na to Euro po trzy oklepy. Z Holandią wyglądaliśmy dobrze, z Austrią przyzwoicie, nie ma kompromitacji. Wygrały drużyny lepsze piłkarsko, tak się najczęściej zdarza. Nawet jakbyśmy przegrali z Francją 4:0 po spotkaniu w którym nie będziemy się bali grać w piłkę to dobrze, nic się nie stanie. Największą zasługą Probierza jest to, że nie boimy się grać w piłkę. Michniewicz powiedział po mundialu w Katarze, że wyszedł autobusem na Meksyk, bo wiedział, że jeśli stracimy gola pierwsi to całe morale się posypie i już nie wrócimy do meczu. Probierz pokazuje, że da się stracić gola z lepszym przeciwnikiem i dalej grać w piłkę, konstruować akcje oraz dążyć do wyrównania.
Chciałem też zauważyć, że jakiekolwiek szukanie winnych wśród piłkarzy i mówienie o skreśleniu ich dla kadry jest maksymalnie głupie xd to są naprawdę najlepsi pilkarze jakich aktualnie mamy. Nie bądźcie jak Paczul który przez trzy programy mówił że chce Walukiewicza zamiast Bednarka/Salamona, a jak się go zapytali ile spotkań Walukiewicza obejrzal w tym sezonie, to odpowieszial że żadnego, ale na pewno byłby lepszy xd
Jest średnio, ale o niebo lepiej niż rok temu, a może być jeszcze lepiej, jeśli Probierz dostanie czas i warunki do solidnej selekcji i możliwość testowania zawodników i taktyki w lidze narodow I eliminacjach do mundialu. Nawałka też potrzebował czasu...
Zapraszam do dyskusji
P.S. Turek sędziował źle, ale nas nie przekręcił, zarówno brak karnego dla Polski jak i karny dla Austrii broni się w przepisach, co potwierdził w tymeczu VAR
Jeden z postów na Grupie FB
Po prostu o futbolu
Przyznam się,że myśle podobnie.
- Bunnymen77
Raczej się przyznałes, że nie myślisz.
Naprawdę oczekiwałeś czegoś innego niż trzy wpierdole ??
eleganckie opisanie realnego stanu rzeczy. dzięki że to przekleiłeś @vipdavid wstawiaj takie posty częściej
skromny sympatyk kultury gruzińskiej
a siatkówka to jest pedalskie gówno
a siatkówka to jest pedalskie gówno
PS. Ten turniej może nie wyszedł - ale nie miał prawa wyjść, skoro tak wyglądały eliminacje, nie miał prawa wyjść skoro było pięciu trenerów w ciągu czterech lat. Trzeba patrzeć w przyszłość. Zawodnicy podkreślają w wywiadach, że rodzi się coś fajnego, tylko trzeba poczekać
- Moltisanti
ZaśmiałemZawodnicy podkreślają w wywiadach, że rodzi się coś fajnego, tylko trzeba poczekać
-
Bisclavret
Akurat nic w tym zabawnego
Ciąża urojona.
- Moltisanti
No mnie bawi bo od 30 lat ludzie czekają cierpliwie
A tu piłkarzyk któremu wyluzowany trener pozwolil wyjść na miasto zamiast zamulać w hotelu podniecił się i uznal ze rodzi się coś fajnego mimo że nie ma ku temu żadnych logicznych przesłanek. No i kibice pochwalili bo teraz zamiast brzydko remisować będziemy ładnie przepierdalać. Dajmy się temu rozwinąć, wiadomo.
kraken zakończył karierę w reprezentacji
szkoda, mógłby jeszcze coś szarpnąć na skrzydle przy podmęczonym rywalu
No rzeczywiście fajna reprezentacja się rodzi z elektryczną obroną 
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
-
tacocabana
Poczekaj aż Anka się wyrucha i publicznie zostawi, wtedy się zachlejesz menelu polaku pierdolony i zostanie ci tylko smutną płytę z junesem nagrać
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos