Mata - Młody Matczak (2021)
- yungXpaproch
Re: Mata - Młody Matczak (2021)
diament w 3 miechy od premiery plyty. dla mnie fenomen i mata przeciera szlaki jesli chodzi o prog popularnosci muzyki w polsce
Niech mi ktoś powie czym się różni propsowane Kiss Cam od hejtowanego Aniele? Gdzie Pener z TVN i jego prawilne zasady?
no kiss cam jest dużo lepiej nawinięte, w tym kawałku mata zajebiście bawi się modulacją głosu, dosłownie da się usłyszeć wersy, które wypowiada z uśmiechem, jak tego pierwszy raz słuchałem, to zastanawiałem się, czy czasami nie korzystał z usług, jakichś specjalistów w zakresie intonacji
ale tobie nie o to chodzi, tylko o hejtowanie luźnego numerku dla dziewczynki, i ja się się zgadzam, że w tym sensie to się nie różni i sam nie mam nic do aniele, chociaż ten refren jest trochę spierdolony imo
ale tobie nie o to chodzi, tylko o hejtowanie luźnego numerku dla dziewczynki, i ja się się zgadzam, że w tym sensie to się nie różni i sam nie mam nic do aniele, chociaż ten refren jest trochę spierdolony imo
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
pewnie gdyby nie ten cukierkowy bit z pianinkiem to numer byłby teraz inaczej odbierany
a tak to brzmi jak jakaś verba
a tak to brzmi jak jakaś verba
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Przede wszystkim Aniele to nie jest kalka 1:1 utworu Polo G
to tak nie działa
Pierwszy w historii Polski podwójny diament za album
Dodano po 3 godzinach 14 minutach 51 sekundach:
Tu podwójnie diamentowe to są płyty a nie single
Dodano po 3 godzinach 14 minutach 51 sekundach:
Tu podwójnie diamentowe to są płyty a nie single
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- Moltisanti
Płyty, czy streamingi?Tu podwójnie diamentowe to są płyty a nie single
- zemsta1camzata
płyta jako album a nie płyta fizycznie debilu
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
- Moltisanti
Bo to opisują tak do pizdy. Już dawno mówiłem, że powinni to przeliczać na przyniosła przychód w wysokości x PLN albo coś takiego. Ale oni przeliczają, że x streamingów to 1 sprzedany egzemplarz i przedstawiają tak, że ludzie wierzą, że 300k fizyków pchnął.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- yungXpaproch
kurwa za kazdym razem jak ktos dostaje nagrode to na slizgawce rozkmina czy to sprzedane fizyczne plyty sa
Nie no, chyba pierwszy raz ktos wpadl na to ze 300 tysiecy to moglyby byc fizyczne kopie xd przeciez tyle to sie sprzedawalo w czasach jak kazdy mial discmana
- Moltisanti
Ale czy wy rozumiecie że oni tam napisali wyraznie: "sprzedała się w 300k egzemplarzy"?
Przeciez to ewidentnie wskazuje na fizyki więc jak nie poszło 300k fizyków to zwyczajnie lecą w chuja tym tekstem i tyle.
Przeciez to ewidentnie wskazuje na fizyki więc jak nie poszło 300k fizyków to zwyczajnie lecą w chuja tym tekstem i tyle.
Nie poszło 300k fizyków i lecą w chuja tym tekstem.
Spoiler
(dot. albumów)
dla sprzedaży cyfrowej dokonanej do 28.02.2017
Suma 10 płatnych pobrań cyfrowych któregokolwiek z tytułów albumu w formie pojedyncze nagranie audio (download) , muzyka w tle (ringback tone) lub dzwonek telefoniczny wykorzystujący wyłącznie oryginalne nagranie (master ringtones) jest równoznaczna ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio. Ilość 2500 szt. streamów (odsłuchów) któregokolwiek z tytułów albumu jest równoznaczna ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio.
(formularz do raportowania sprzedaży cyfrowej albumu - ilość)
dla sprzedaży cyfrowej dokonanej od 01.03.2017
Wartość przychodu 20 zł z tytułu pobrań cyfrowych któregokolwiek z tytułów albumu w formie pojedyncze nagranie audio (download), muzyka w tle (ringback tone), dzwonek telefoniczny wykorzystujący wyłącznie oryginalne nagranie (master ringtones), przychód przypisany z tytułu streamingu do danego utworu – jest równoznaczny ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio. Sumowany jest przychód każdego z utworów występujących na albumie.
(formularz do raportowania sprzedaży cyfrowej albumu - wartość)
4b
(dot. singli)
dla sprzedaży cyfrowej dokonanej do 28.02.2017
1 płatne pobranie cyfrowe utworu w formie pojedyncze nagranie audio (download) , muzyka w tle (ringback tone) lub dzwonek telefoniczny wykorzystujący wyłącznie oryginalne nagranie (master ringtones), lub ilość 250 szt. streamów (odsłuchów) jest równoznaczna ze sprzedażą 1 singla, o wartości 2 zł. Kwalifikowane są single, których premiera odbyła się od 1 stycznia 2015 roku.
(formularz do raportowania sprzedaży cyfrowej singla - ilość)
dla sprzedaży cyfrowej dokonanej od 01.03.2017
Wyróżnienia dla singli cyfrowych przyznawane są wg udokumentowanej sumy wartości przychodu z tytułu pojedyncze nagranie audio (download) , muzyka w tle (ringback tone), dzwonek telefoniczny wykorzystujący wyłącznie oryginalne nagranie (master ringtones), oraz przychodu przypisanego z tytułu streamingu do danego utworu. Kwalifikowane są single, których premiera odbyła się od 1 stycznia 2015 roku.
(formularz do raportowania sprzedaży cyfrowej singla - wartość)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
300k w pl rapie aż abstrakcyjne sie wydaje po latach jarania jak ktoś pchnął 20-30k
Wersji fizycznych pchnął powiedzmy 50-80k, reszta to streamingi. Obstawiam, że drugim podwójnym diamentem w Polsce i to już lada moment (myślę, że maksymalnie może z rok jeszcze) będą Opowieści z doliny smoków Bedoesa i Lanka bo też ładnie mają naruchanych wyświetleń w opór na tym albumie. (Wyświetleniowo chyba druga pozycja w Polsce zaraz po Młodym Matczaku)
Światem kręcą pieniądze