Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- Hyperborea
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Był zbyt ambitny dla ogółu jako Medium. Jestem w stanie zaakceptować ogólne uproszczenie przekazu, bo jednak coś za tym stoi i dla Tau tak naprawdę artyzm czy szlifowanie umiejętności nie są celem (jak były dla Mediuma), a tylko środkiem - jego cele są czysto religijne.
Wolę to niż uproszczanie przekazu na przykład u Zeusa (choć ostatnia płyta znowu dobra) czy Bisza na ostatnich kawałkach z Radexem.
Wolę to niż uproszczanie przekazu na przykład u Zeusa (choć ostatnia płyta znowu dobra) czy Bisza na ostatnich kawałkach z Radexem.
wystudzony temperament gdyby nie ostry dopał królowałby na scenie z koroną nie tylko w ksywie, kazzushi to najlepszy producent jakiego nosił polskihiphop i żaden wysryw zajarany trapem i 808 nie ma podbicia do stylówy tego gościa pozdro wariacie
Bardzo dobry post
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY

TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler

zmienić kazzushi na kietlon i w sumie bym się zgodził
przecież żyjąc inaczej on by tak nie pisał, miecz obusieczny

- rakieta_rakieta
Największym polskim gangstaraperem jest Kubix. Do niego w story nikt nie ma podjazdu.
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
O chuj props za przypomnienie mi o Kazzushim. Kiedyś się mega jarałem jego bitami, aż sobie odświeże
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
W całym polskim rapie wyszło max 10 dobrych płyt od początku do końca i nie przewinęło się więcej niż 5 utalentowanych, inteligentnych raperów którzy wykorzystali swój potencjał dając dobre albumy/kawałkbi i wykazali się chociażby pierwiastkiem geniuszu, nie mówię tu o sukcesie komercyjnym. Quebonafide nie wydał ani jednej dobrej plyty, a eklektyka nie była nawet w top 5 2013 roku a co dopiero rapgry, Paluch jest mega nudnym wtórnym raperem, za to robi świetne ruchy marketingowe pod osiedlowych sebkow i karyny .Balagane od pewnego czasu też jest strasznie nudny, ale zawsze wyglądał slabo na tle bardziej utalentowanych kolegów (Sentino,Belmondo), taki typowy rzemieślnik. Hewea i Tuzza mają przebłyski ale przesłuchanie ich kilkunastu kawałków pod rząd to straszna męka. Nie ma obecnie na scenie nikogo kto by znacznie się wybijał, mógł zrobić rozpierdol material i wyprzedzić grę ( Sentino nie liczę). Przeciętny polski raper wydaje się strasznym tłumokiem, a fani rapu to najgłupsza grupa społeczna, ślepo podąrzajaca za swoim idolem.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2019, 23:04 przez Mko21, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pal jointów, nie pal wiader, pal aluminium i majkę czasem walnij w kabel
wymień te 5 raperów i 10 płyt kumpel
- KillerCroc
Poleciałeś trochę byku. To nie tylko fani rapu podążają ślepo za swoimi idolami, to jest normalny trend w jakiejkolwiek branży czy to muzycznej, filmowej, sportowej czy nawet naukowej.
Jasna sprawa że przeciętny polski raper jest tłumokiem skoro przeciętny człowiek jest tłumokiem
Jasna sprawa że przeciętny polski raper jest tłumokiem skoro przeciętny człowiek jest tłumokiem
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Smarki,Jimson,Sentino, Rogal, Gog. Najebwszy, GWPI, Gdzie jest Eis, WPZLJŻ, Muzyka Poważna, ZL1 i 2, Art Brut, C30 C39, Nielegal 216, ZMNH tak na szybko, ale wątpię żebym coś zmienił/dodał
[mention]Mko21[/mention]
Zaraz tu przylecą niedojeby wymieniające w top 10 jakiś Sariusów, Bedoesów, Blachyitrapezy, Kizo i tego typu spierdoliny, bo przecież Ero rzuca wersy z generatorów, a oni za to rzucają kurwa tak przypałowe linijki, że chuj się chowa do dupy. Wstyd tego słuchać przy ludziach którzy mają więcej niż 13 lat i pozbyli się pryszczów z mordy.
Co jest kurwa co najmniej śmieszne, a potem żałosne
Zaraz tu przylecą niedojeby wymieniające w top 10 jakiś Sariusów, Bedoesów, Blachyitrapezy, Kizo i tego typu spierdoliny, bo przecież Ero rzuca wersy z generatorów, a oni za to rzucają kurwa tak przypałowe linijki, że chuj się chowa do dupy. Wstyd tego słuchać przy ludziach którzy mają więcej niż 13 lat i pozbyli się pryszczów z mordy.
Co jest kurwa co najmniej śmieszne, a potem żałosne
no ciekawe propozycje, nie żebym się zgadzał, ale spodziewałem się jakiegoś mesa czy innego bisza
imho nie zgadzam się z Tobą w piłce jest ta wojenka Ronaldo Messi, ale jak ten 2 miał swój sezon gdzie poprowadził barce do potrójnej korony to nawet każdy fan Ronaldo mowil, że to był jego sezon, tak samo jak Ronaldo w swoim top sezonie był raczej przez wszystkich postrzegany za najlepszego, już nie mówię o jakiś bardziej normalnych akcjach gdzie każdy fan MU chwali i zazdrości Kloppa Live, większy obiektywizm, chociaz oczywiście sport jest latwiejszy do oceny, jak jakiś aktor nie podoła roli to widać to w ocenach na portalach nawet wśród fanów, a wyobraźasz sobie, żeb jakby Multi teraz zrobił dobra kurwa płytę na dobrych bitach ( może za daleki odlot) to fani Palucha oddają mu hołd i mowia, że to jego rok? Czy jednak bardziej wychwalali by płytę swojego idola nawet jakby była kolejna o tym samym bez żadnego progresu? Środowisko rapowe jest w tym dużo dalej posunięte, wybacza swoim idolom więcej i kompletnie nie jest otwarte na konstruktywna krytykęKillerCroc pisze: ↑14 paź 2019, 23:06 Poleciałeś trochę byku. To nie tylko fani rapu podążają ślepo za swoimi idolami, to jest normalny trend w jakiejkolwiek branży czy to muzycznej, filmowej, sportowej czy nawet naukowej.
Jasna sprawa że przeciętny polski raper jest tłumokiem skoro przeciętny człowiek jest tłumokiem![]()
[mention]Mko21[/mention] generalnjie to się zgdzam, tylko dorzuciłbym raperów Cruza, Pikersa, Zgreda, Afrojaxa, dodał albumy Jebać ten bootleg, Ciekawe przypadki człowieka nizioła, DADA, a wyjebal Poważną i ZMNH
cztery żubry i dwie kurwy
- KillerCroc
ZMNH jest genialną płytą, to jest coś co moim zdaniem otworzyło drogę dla takich raperów jak Taco, Mientha, Schafter czy innych ludzi którzy trafiają w okołostudenckie środowiska. Może trochę teraz ja poleciałem ale sądzę że bez tej płyty i tego jaki sukces przyniosła Rasmentom nie widzielibyśmy na scenie tych trochę bardziej przyziemnych raperów którzy w swoich kawałkach zawierają inne treści niż stricte konflikty uliczne, wszelkiego rodzaju używki, typowa bragga czy szerokopojęty flex i idą bardziej w te studenckie klimaty, problemy z wejściem do klubu bo dresscode, schizy z winy love, opisywanie cukierkowych imprez etc.
Dla mnie ta płyta jest conajmniej 9/10 zarówno muzycznie jak i tekstowo i jest kamieniem milowym polskiego rapu
Dla mnie ta płyta jest conajmniej 9/10 zarówno muzycznie jak i tekstowo i jest kamieniem milowym polskiego rapu
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- przedszkolanek
bo przeciętnie jest, ale ogólnie oczekiwanie od muzyki rozrywkowej "pierwiastka geniuszu" jako obowiązkowego, to trochę takie lekkie xD
rap generalnie jest muzyką prostą i użytkową (niezależnie od szkoły), nie oczekiwałbym muzyków z nurtu bycia jakimś schonbergiem
[mention]bortwick[/mention] co byś zrobił?
nie przesadzałbym z takimi sądami, gdyby nie Rasmenty, to wyskoczyłoby nieco później coś innego, co odegrałoby identyczną rolę
myślenie kategorią kamieni milowych jest imo czymś bardzo szkodliwym. w odbiorze komercyjnym i "rozwojowo-gatunkowym" w mainstreamie dominująca zdecydowanie jest strona popytowa wśród odbiorców, a nie artystyczne jazdy pana artysty
Porównanie do Multiego jest beznadziejne i nie warte komentarza. Gdyby chodziło o np. Peję czyli powiedzmy równorzędnego gracza ale zwaśnionego, gdyby ten nagrał wyraźnie lepszą płytę to nie miałbym osobiście problemu z przyznaniem tego. Czy nawet gdyby chodziło o tego nieszczęsnego przypałowca Sentino. Ale ja to ja, fanatyk, ale osoba inteligentna, empatyczna, trzeźwo i logicznie myśląca. Nie każdy dobry chłopak wychowany na ulicy taki jest.
24.07.2019 - 16.12.2019
Wielki props za te typy, z raperów nei zgadzam się tylko ze Smarkim, w jego miejsce dałbym Belmonda
nie czaję totalnie spustów nad tym co aktualnie robi Afrojax, ciężka hujnia to dla mnie jest, a ta fantomowa erekcja to mam nadzieję że jakiś mem po prostu
Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/