Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
zapiski najlepsza płyta eldo
jakbyscie zaczeli prace w redakcji w wieku 14 lat to by wam sie nie zmienila opinia nt erdo fsst, za duzo czasu na glupoty i sluchanie jakichs wykreconych belmondziakow
- ConeyIsland
a ja najbardziej katowałem od uszatego "zapiski 1001 nocy" bo po prostu najprzyjemniejsza była dla mnie ta płyta 
Ja oprócz Eternii lubię jeszcze 27, wtedy Leszek wydawał mi się najbardziej wyluzowany
- marmolad_k2
Ja lubię wszystkie płyty Eldoki, ale najmniej pierwszą solówkę i CKCUA.
Zapiski od eldo nr 1, stare czasy ok 2010 jak to katowałem za gimbusa
Zapiski byly spoko, ale ostatnio wrocilem i juz nie bangla jak wtedy.
Eternia, 27, ckcua, i pierwsze solo. Reszta to juz pojedyncze tracki zapetlane. Procz turbo chujni jaka byla plyta " nie pytaj mnie onion "
Eternia, 27, ckcua, i pierwsze solo. Reszta to juz pojedyncze tracki zapetlane. Procz turbo chujni jaka byla plyta " nie pytaj mnie onion "
Z nie pytaj mnie onion był taki problem, że byla jakoś chujowo zmasterowana i większość bitów tylko wkurwiała ucho
- SuperRapMaster
Wiele jest w internecie komentarzy o tym, że Eldo/Laik/Szad to współczesny Mickiewicz.
I zastanawiam się, czemu akurat Mickiewicz, który poza szkołami wcale jakoś szczególnie popularny nie jest? Tego typu literaturę wychwalają chyba tylko fani polskiego rapu i nauczyciele, których praca polega na mówieniu, że Mickiewicz tudzież Słowacki wielkim poetą był.
I zastanawiam się, czemu akurat Mickiewicz, który poza szkołami wcale jakoś szczególnie popularny nie jest? Tego typu literaturę wychwalają chyba tylko fani polskiego rapu i nauczyciele, których praca polega na mówieniu, że Mickiewicz tudzież Słowacki wielkim poetą był.
- marmolad_k2
Mickiewicz to ówczesny Eldoka.
- SuperRapMaster
Tyle że Mickiewicz ponoć dobrze składał na wolno.
- marmolad_k2
No i był xeroboyem, bo kradł od Goethego.
mickiewicz w "panu tadeuszu" zero zabawy z flow, przyspieszeń - każdy wers na tyle samo sylab
po siódmej zawsze przerwa na oddech, a pewnie i tak miał problem, żeby polecieć one take
tzw. rap od linijki, jakby to ujął kaaban
po siódmej zawsze przerwa na oddech, a pewnie i tak miał problem, żeby polecieć one take
tzw. rap od linijki, jakby to ujął kaaban
przegrałem swoje życie..
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
- marmolad_k2
- ConeyIsland
Jak go nie kochać? Saturn at its best
- SuperRapMaster
Kiedyś u Kaabana wkurwiało mnie, że jechał po fałenemie, którego wtedy lubiłem, a teraz się z tym zgadzam, ale idea wystawiania płytom subiektywnej i obiektywnej oceny wydaje mi się dosyć głupia.
- Moltisanti
Nigdy nie rozumiałem fenomenu Mesa. Czy ten gość który jest propsowany za to jak to pieknie nie śpiewa skleił kiedyś jakas fajna melodie? Raper szpaku na jednej EP zrobi więcej dobrych melodii niż mes przez całe życie. Flow, tu kolejny argument za jego wybitnością. Ja nie wiem czym się objawia to jego flow i jedyne momenty gdzie mi ono siedziało to na 247 i na trzeba było zostać dresiarzem (imo jego opus magnum) ale to też nie było jakieś WOW JA PIERDOLE JAK KOLES NAWIJA. No nie, takie coś to masz jak słuchasz Oskara, pikersa, eisa, zeusa w peaku i wielu innych ale kurwa nie mesa.
Teksty pisać umiał, minus taki że pijąc i ruchają kurwy całe życie koleś brzmial trochę komicznie probujac zgrywać inteligencta i ciężko sluchac na poważnie tych jego dobrze napisanych chujowych wywodów
To był fajny raper jak ktoś chciał uważać się za poważnego słuchacza rapu i jednocześnie nie lubił nosić dresów
Teksty pisać umiał, minus taki że pijąc i ruchają kurwy całe życie koleś brzmial trochę komicznie probujac zgrywać inteligencta i ciężko sluchac na poważnie tych jego dobrze napisanych chujowych wywodów
To był fajny raper jak ktoś chciał uważać się za poważnego słuchacza rapu i jednocześnie nie lubił nosić dresów
I na drugim 247, na refrenach, nie słyszałeś fajnych melodii od Mesa?