Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gracjangk

Re: Tede

Post autor: gracjangk »

Wiemy że to Ty Jacek. Spokojnie, ale z Tuniziano trochę przekręcone fakty na korzyść bohatera tematu :lol:
Awatar użytkownika
meksyk
Zbanowany

Post autor: meksyk »

No nie wiem czy kiełbasa jest w dobrych relacjach,obyczaj se wywiad u reda
skromny sympatyk kultury gruzińskiej

a siatkówka to jest pedalskie gówno
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

nie mylisz z kolczem czasem? faktycznie ksywa kielbasa pasowalaby bardziej temu grubemu
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
meksyk
Zbanowany

Masz racje

pkr

Post autor: pkr »

gracjangk pisze: 17 cze 2024, 0:26 Wiemy że to Ty Jacek. Spokojnie, ale z Tuniziano trochę przekręcone fakty na korzyść bohatera tematu :lol:
Myślałem że będę nazwany psychofanem, a tu jeszcze lepiej. Ludzie potrafią zaskakiwać. :bowdown:
No ale uświadom mi, gdzie się myliłem, bo jako fan zarówno Tedego jak i Tuniego chętnie się dowiem jak było naprawdę.
Meksyk pisze: 17 cze 2024, 8:50 No nie wiem czy kiełbasa jest w dobrych relacjach,obyczaj se wywiad u reda
To z Kołczem jest kosa, bo ponoć mu odjebało i stał się nomen omen kołczem (co w sumie słychać w tymże wywiadzie u Reda, słychać u niego mentorskie zapędy), poza tym on teraz woli MMA od muzyki. Kiełbasa natomiast ma być zaproszony na live'a u Tedego, więc tam raczej spiny nie ma.
stachu

Post autor: stachu »

Potwierdzam pkr to nie Tede, Tede napisałbym posta capslockiem.
2do5

Post autor: 2do5 »

poza tym nic o Peju
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
wojtek123

Post autor: wojtek123 »

pkr pisze: 16 cze 2024, 23:27 Ludzie no, aż się zarejestrowałem bo trochę mnie wkurza takie przekręcanie wszystkich faktów i robienie z TDFa jakiegoś gnoja najgorszego. Fakt, nie ukrywam, jestem fanem i śledzę ekipę NWJ dość uważnie stąd widzę, że wiele faktów jest tutaj przekręcanych.

Przede wszystkim sprawa Tuniego i Numera, bo to się łączy. Tede ciągnięty za język czemu Tuniego nie ma nigdzie (bo został usunięty z ekipy po cichu) odpowiadał, że były jakieś tematy, Tuniego już w NWJ nie ma i koniec. Świat się przecież dowiedział dopiero po tym, jak Numer Raz "dał się Tuniziano wypowiedzieć" , gdzie Numer doskonale wiedział jaka była prawda, a jednak zrobił audycję z Kamilem i słowem nie wspomnieli o incydencie z Wrocławia. Nie wiem jak to nazwać jak nie ciosem w plecy. Inna sprawa, że Tuniziano zdaniem Jacka był najlepszym DJem z jakim grał, i całkiem niedawno znowu to powtórzył, więc raczej bez powodu się z nim nie rozstał.

Matheo - tutaj już wyjaśnione, nie ma złej krwi, Matheo po Esende Mylffonie odszedł do Szpadyzorów i tyle, koniec tematu.

Jakuza - przyznaję, akcja z deptaniem kurtki w chuj dziecinna, ale Jakuza w NWJ ponoć nie robił nic, żadna sprawa nie była możliwa do załatwienia. Nie przesłuchiwał demówek jakie przychodziły do wytwórni, nie był w stanie załatwić kwestii żadnej reedycji czy wznowienia, na co fani czekali od lat, a Maciej Maj (pseudonim Syn Tedego) przyszedł i załatwił chociażby reedycję Ścieżki Dźwiękowej (chyba najrzadszej płyty z całej dyskografii Tedzika) w kilka miesięcy. Magia. Odszedł zostawiając wypowiedzenie na biurku. xD

Zgrywus dalej jest w ekipie, podobnie jak masa innych osób, które się rzadziej udzielają jak SOT czy Psycho Stach (ostatnio widywani co tydzień z okazji Tedenovelive), WuWunio czy Strojak (który już też jest z dobrą dekadę). Nawet praca Stacha była tu już używana do przywalania Tedemu ("Trochę podobnie jak PsychoStach, gdy zorientował się, że pajacowanie u boku Tedego nie zapewni mu chleba, to wziął się za robotę i dzisiaj jest czołowym naganiaczem publiczności w przeróżnych programach telewizyjnych") gdzie każdy zainteresowany uniwersum wie, że PsychoStach cały czas pracował w telewizji, on z działalności związanej z wytwórnią nigdy nie żył (pomijając bycie producentem Bezeli).

Jest też masa osób, które po prostu zniknęły z ekipy, ale dalej są w dobrych relacjach - jak Kiełbasa czy Kłodzian.

Ba, czytałem już na tym forum, że nawet ponoć z Sir Michem jest kosa i to już kuriozum kompletne, bo po pierwsze, Michał dalej robi miks i mastering wszystkiego co wychodzi od Jacka, po drugie oboje wciąż zapewniają o stuprocentowo przyjaznych relacjach, a po trzecie Michu jest chociażby często wspominany jako osoba aktywnie uczestnicząca w życiu NWJ. Czemu zatem Michu już nie robi bitów dla Tedego? No, tu powodów jest co najmniej kilka:
- fani często ostatnio prosili o produkcje od innych producentów, bo widać było już pewną powtarzalność
- Michu podpisał kontrakt z Warnerem
- Michu i Tede mają obecnie niekompatybilny workflow - Michu lubi tworzyć z raperem gotową kawalinę, Tede teraz bierze sobie bicik, nawija pod niego i dopiero wtedy nagrywa kompletny kawałek w studio
- no i na koniec kompletna klapa Kasablanki, bo ponoć panowie mieli zupełnie inne wizje tego krążka, Michu był mocno zajęty już innym projektem (Flamingo z PlanBe dla Warnera) i płyta wyszła średnio, finansowo mocny niewypał.

Jak to ktoś wcześniej napisał, Tede niestety jest zbyt ufny i popełnia podstawowy błąd przedsiębiorcy - przyjaźni się z ludźmi, którzy de facto u niego (lub dla niego) pracują. Każdy, kto prowadził jakikolwiek biznes prędzej czy później się o tym przekona, że prowadzi to do zepsucia się firmy, relacji a najczęściej jednego i drugiego. Nie mówię, że Tede nie przejawia toksycznych zachowań, ale robienie z niego kompletnego gnoja to mocna przesada. Został zrobiony w chuja przez Krugera (zresztą nie tylko on) i to ma jego obciążać? No beka totalna.

Zluzujcie ludzie. Ja nie oceniam dram z życia chociażby RPS bo nie mam żadnej wiedzy o tamtych ludziach, a też pewnie sporo ich na przestrzeni dwudziestu paru lat, jak z każdej innej ekipy.
wiem co czujesz bracie, też kiedyś się tak angażowałem (czasy starego forum WFD). Na szczęście później jak skończyłem 4 klasę podstawówki to mi przeszło, czego i Tobie życzę
Awatar użytkownika
meksyk
Zbanowany

Pierdolicie ze Jacek miał własne ktt xDD

Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Meksyk bandyto ale bym ciniminis zjadł, damn you
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

meksyk pisze: 18 cze 2024, 9:09 Pierdolicie ze Jacek miał własne ktt xDD
Tede pół biedy i jestem w stanie zrozumieć, ale przypominam że był moment, kiedy wiodącym forum rapowym w Polsce było forum fanów Fokusa

Dodano po 14 sekundach:
A moderatorem była jego żona
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jajca

i nawet nagrywala filmy z pozdrowieniami dla uzytkownikow, niestety video juz niedostepne
https://glamrap.pl/zona-fokusa-pozdrawia-fanow-video/
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

meksyk pisze:Pierdolicie ze Jacek miał własne ktt xDD
w 2010 to tak jakby teraz miał grupkę na facebooku
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Sir Michu gościem w Kanale Ziobro.
[media]https://www.youtube.com/live/erJxJVFuu0M[/media]
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

https://glamrap.pl/tede-odpowiada-na-at ... asz-racje/

mariano italiano nie użył belmondo w wywiadzie u winiego?
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
jajca

Raczej nie, ale na pewno użył Tagliatelle
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Wleciał najlepszy urodzinowy album Tedego
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Dhaka

Post autor: Dhaka »

Żadnego posta o tym że nadchodzi Vox Veritatis?
Kiedyś było "zasugerowane", ze to ma być ostatni album Jacka
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Dhaka pisze: 13 wrz 2024, 2:06 Kiedyś było "zasugerowane", ze to ma być ostatni album Jacka
Ostatni ma być Pan Tedeusz :twisted:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ