OKI - ERA47 (2024)
-
tomeczek2301
Re: OKI - ERA47 (07.06.2024) [Zapowiedź]
zaskoczyl mnie w huj, fajny material
- Moltisanti
Nie wierze wam ze po tylu chujowych singlach to może być dobry album
Też nie wierzyłem, ale jest. Tzn. może to póki co efekt tego, że spodziewałem się przesadzonego wycia 90% czasu, a jest bardzo słuchalnie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Włączyłem numer z Oskar83 i tego się nie spodziewałem.
rozumialem hajp na quebo, na taco, na bedoesa czy mate. za chuja nie rozumiem, jakim cudem ten gosc jest tak popularny. tak bezplciowy w tym staraniu sie byciu amerykanskim i nowoczesnym, ze dejcie spokoj
Re: OKI - ERA47 (2024)
————
Ostatnio zmieniony 30 lis 2025, 3:01 przez sqlie, łącznie zmieniany 1 raz.
- LowestQuality
myślałem, że to będzie gówno jebane ale leci certified lover i jest ok
dla fanów okiego to będzie w porządku ale było tyle premier w hiphopie że nie będę tego odpalać na pętli bo mam lepsze alternatywy
dla fanów okiego to będzie w porządku ale było tyle premier w hiphopie że nie będę tego odpalać na pętli bo mam lepsze alternatywy
Ostatnio zmieniony 07 cze 2024, 21:20 przez LowestQuality, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już się dałem nabrać na ślizgawkowe propsy dlatego - chujowe nie słuchałem
Popi.jaku
pomijajac fakt, ze ta bezplciowosc, brak wyrazistosci to kwestia subiektywna i kazdy moze miec swoje zdanie, to tak wlasnie uwazam
bedoesa czy maty mozna nie lubic, ale trzeba im oddac, ze sa JACYS. potrafia dojebac jakims bekowym, czesto nawet swiadomie krindzowym wersem ktory idzie viralem typu jestem meska prostytutka, wszystkie moje wersy dedykuje moim sutkom albo ty mowisz tylko prawde na trackach, wierz mi rozumiem, ja tez ci powiem prawde, mam pieprzyk nad chujem
a oki co? pierdoli cala plyte te kocopoly ze robi muze z braciakami, ze ma ciernie na glowie i ze buja sie caly blok. ani to madre, ani stylowe, ani nawet smieszne nie jest. no dla mnie to jest generic jak chuj
bedoesa czy maty mozna nie lubic, ale trzeba im oddac, ze sa JACYS. potrafia dojebac jakims bekowym, czesto nawet swiadomie krindzowym wersem ktory idzie viralem typu jestem meska prostytutka, wszystkie moje wersy dedykuje moim sutkom albo ty mowisz tylko prawde na trackach, wierz mi rozumiem, ja tez ci powiem prawde, mam pieprzyk nad chujem
a oki co? pierdoli cala plyte te kocopoly ze robi muze z braciakami, ze ma ciernie na glowie i ze buja sie caly blok. ani to madre, ani stylowe, ani nawet smieszne nie jest. no dla mnie to jest generic jak chuj
Akurat to co zostało napisane w poście powyżej jest totalnym przeciwieństwem Okiego. Pomijając to czy komuś się podoba jego twórczość, bądź nie, na pewno nie można mu zarzucić bezpłciowości, a tym bardziej wyrazistości, a podpierając to argumentem, że brak „bekowoviralowych tesktów” to już w ogóle mija się z celem.
Mocne słowa jak na sajko Białasa
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
malo ci osmieszenia w temacie beefu white-bialas? odpowiedzialem ci na te twoje brednie o sajkowaniu bialasowi, wtedy slusznie zrobiles, ze wlazles do nory i udales, ze nie widzisz posta. po co teraz do tego wracasz?
- przedszkolanek
chujowe
podoba mnie się
Dodano po 1 minucie 32 sekundach:
ta płytka to jest brawurowa próba podsumowania tego, co działo się w amerykańskim rapie przez ostatnie jakieś 20 lat, która skończyła się jak się skończyć musiała, tj, wyjebaniem się i rozwaleniem sobie głupiego ryja
słuchać tego nie idzie, ale jakoś czuję się złapany na przynętę nostalgii
podoba mnie się
Dodano po 1 minucie 32 sekundach:
ta płytka to jest brawurowa próba podsumowania tego, co działo się w amerykańskim rapie przez ostatnie jakieś 20 lat, która skończyła się jak się skończyć musiała, tj, wyjebaniem się i rozwaleniem sobie głupiego ryja
słuchać tego nie idzie, ale jakoś czuję się złapany na przynętę nostalgii
Zajebista płyta. Jak na nasz rynek. Po Que nie ma nikogo już. Brak gier słownych, a jak już jakieś słabe. Kaz wali swoje ale to inny świat. Eripe i Quebo to był rap, który pokochałem i już nikogo nie kocham.
Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
Jebje drugi post. Oki zrobił najlepszą płytę jaką zrobił, tamta była nudna. Szacun za bity i jakośc, zmiany flow. Jedynie teksty normalne, ale i tak lepsze niż polski rap. Gdzie Golin, Que, Białas, rip czy Deys?
Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
Jebje drugi post. Oki zrobił najlepszą płytę jaką zrobił, tamta była nudna. Szacun za bity i jakośc, zmiany flow. Jedynie teksty normalne, ale i tak lepsze niż polski rap. Gdzie Golin, Que, Białas, rip czy Deys?
Najlepsze czasy polskiej sceny to bezapelacyjnie lata 2015-2017. Raperzy wtedy napierdalali życiówki. Białas, Quebo i reszta...
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Ja tam się nie znam na czyiś życiówkach i koło dupy mi to lata, ale o wiele lepiej słucha mi się współczesnych brzmień, niż tworów z tamtych lat, a przede wszystkim bitów choćby takiego 1988/2k88 lub nawet płyty Okiego.
No widzisz, a u mnie teraz leci Imprimatur Mixtape Deysa z 2015 roku naprzemiennie z H8M4 Białasa, a mamy 2024.
Światem kręcą pieniądze
no bo jest taki, kiedyś był taki program na polsacie czy innym pulsie, rano bądź późno w nocy - "tajemnice magii", gdzie chłop ponoć latynos, obeznany w temacie, rzeczywiście tłumaczył i punktował jak to wszystko robić w przepięknym świecie iluzji. Zamaskowany. Wywołał ten program wiele kontrowersji bo raz, że za pieniądze ktoś sprzedaje najlepsze patenty a dwa, że rzeczywiście świetnie się to oglądało, i publika po latach już udawania, że sprawia to na niej wrażenie, kolektywnie uznała, że więcej dopaminy w tym momencie akurat rzeczywistości da rozwiązywanie tych zagadek, przebojowe warto zaznaczyć. No to Oki w tej analogii jest gościem co trzyma lustro coby pałac kultury i nauki zniknął.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2024, 0:08 przez F88G, łącznie zmieniany 1 raz.