Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020)
Re: Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020)
@@SiNi czarnych i złotych od spodu jeszcze nie widziałem, zawsze są srebrne klasyczne
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
@xxxkawo Byłe też jakieś inne, ale już nie pamiętam z tych nowych u Guziora masz czarną.
Wrzuciłem sobie na odsłuch ostatnio Romantic Psycho. Boże jaka ta płyta jest nierówna. Już chuj tam, że połowa tekstów to love songi i jak jest dobrze, a właściwie to źle bo Kuba ma problemy w sumie to chuj wie. Ta płyta ma dobre gościnki, świetne podkłady tylko sam gospodarz nie dowiózł. To trzeba się naprawdę postarać, żeby na własnej płycie być najsłabszy.
A totalny kryminał to:
Taki bit, dobra gościnka Kukona i nagle on, cały na biało ze zwrotką rodem z #Beka z lokalnych raperów
Co my tutaj mamy
- Rymy totalnie z dupy "miejscówki z widokówki"
- Wersy, których nie nawinąłby Pikej
a to
ekraniki, pała z botaniki i elektromechaniki, tapczaniki, szlabaniki no tak to można bez końca
I tak się zastanawiam czy gdyby nie ten wielki marketingowy szum, gdyby nie przaśne Bubbletea i Szubienice. Gdyby nie te bity, które są serio dobre to ta płyta by kogokolwiek?
Eh, wracam do słuchania staroci
A totalny kryminał to:
Taki bit, dobra gościnka Kukona i nagle on, cały na biało ze zwrotką rodem z #Beka z lokalnych raperów
Co my tutaj mamy
- Rymy totalnie z dupy "miejscówki z widokówki"
- Wersy, których nie nawinąłby Pikej
- Brak jakiejkolwiek treści, co to jestA dziś jebane salony pokazują mi od kuchni (wow)
Chociaż się nie ubieram w Próchnik
Jaką fazę, co oby? To jest pusty wers, albo to po prostu ja jestem przyjebany i nie rozumiem?Tu jak planujesz, młody, jakąś fazę, no to oby
Dźwigamy te bagaże tak jak boye hotelowi
a to
Tu nie ma żadnego rymu i rozumiem, że dla treści wykurwiającej z kapci można olać rymowanie (nie każdy jest rymotechnikiem), ale to jest jakiś kryminałI widziałem ładnych ludzi, którzy robią brzydkie rzeczy
I ładne rzeczy, które robią brzydkich ludzi
Jakich tchórzy xD dywaniki narkotyki xDWięc nawet mnie nie próbujcie porównywać do tych tchórzy
I jacuzzi, dywaniki, narkotyki i szampany
ekraniki, pała z botaniki i elektromechaniki, tapczaniki, szlabaniki no tak to można bez końca
I tak się zastanawiam czy gdyby nie ten wielki marketingowy szum, gdyby nie przaśne Bubbletea i Szubienice. Gdyby nie te bity, które są serio dobre to ta płyta by kogokolwiek?
Eh, wracam do słuchania staroci
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
A ta płyta i tak jest o wiele lepsza niż najbardziej przehajpowana w polskim rapie Egzotyka.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
przecież taki wspaniały koncept!!!!
Oj tak letniaczki z Elektryki takie jak ten to było coś, wszyscy w swoim primie
A teraz łaczysko straszne
A teraz łaczysko straszne
Światem kręcą pieniądze
szkoda, ze Quebonafie nie jest amerykanskim raperem, a Romantic Psycho nie jest jego dzieckiem wypuszczonym na US rynek
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Z Romntic Psycho wracam jedynie (rzadko, bo rzadko, ale jednak) do świattomójplaczabaw i jetlagtomójnowydrag
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
muj ojciec ojca tylko grał jak brando

Spoiler
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
na ziomalu kaf-tan
Jak juz przypomnieliscie to ja do calosci wroce sobie dzisiaj moze, dawno nie sluchalem a swego czasu bardzo czesto bo do biegania sobie ja puszczalem 
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- bialyjelen
tez musze sprawdzic bo do tej pory dobrze mi sie kojarzyla, lockdown, granie z ziomami w coda na verdansku, ogolnie mile wspomnienia
bardzo fajna płytka, najlepsze co nagrał jakub z ciechanowa. imo niesłusznie hejtowana przez forumek, ze względu na nienawiść do que. do 12 tracka włącznie można na luzaku słuchać bez skipów, pod koniec na numerach z bedosem, mrozem i ralphem kamińskim robi się nudno
No i puscilem sobie do zakupow w supermarkecie i mowiac szczerze nie spodziewalem sie tego ale pieknie mi sie tego slucha, nie moge przestac nucic pod nosem ze przeciez zycie piekne jest jak wrooooclaaaaaw
Moze jestem fajnopolakiem ale podoba mi sie klimat tej plyty, pieknie meczuje z pierwszymi letnimi dniami trescia i brzemieniem, btw mam slabosc do tych gierek slownych rodem z freestyli wbw
Aaaaale nie jest to album z serii tzwnoskipow: kawalek z naszym ulubionym krolem sicarios, kawalek z mrozem i ten ostatni z ralphem kaminskim mialyby nazwe TONIEMOJLOT na mojej plycie
Aaaaale nie jest to album z serii tzwnoskipow: kawalek z naszym ulubionym krolem sicarios, kawalek z mrozem i ten ostatni z ralphem kaminskim mialyby nazwe TONIEMOJLOT na mojej plycie
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
To nieźle hejtowana płyta jak miała slizgera w 2020zuperhero pisze: ↑20 mar 2025, 15:22 bardzo fajna płytka, najlepsze co nagrał jakub z ciechanowa. imo niesłusznie hejtowana przez forumek, ze względu na nienawiść do que. do 12 tracka włącznie można na luzaku słuchać bez skipów, pod koniec na numerach z bedosem, mrozem i ralphem kamińskim robi się nudno
ok, rzeczywiście duża grupa osób się jarała, co nie zmienia faktu że było też sporo negatywnych opinii. a w okresie po romantic psycho do teraz, to jest pełne jebanie po quebo, fakt że w większości za sytuacje około-muzyczne ale postrzeganie RP na pewno zmieniło się na gorsze
- oKulTywowany
Mnie nadal śmieszy że nagrał cały kreatywny wysryw dla typiary z którą już nie jest
This page is no longer available.
notka dla wszystkich: nie mowcie swoim kobietom ze je kochacie bo jesli potem z nia nie bedziecie to kogos to bedzie smieszyc
- oKulTywowany
Dlatego na szczęście ciebie to nie czeka żArt
- oKulTywowany
gratuluje
zapytaj ją najpierw czy cie kocha a potem z nią bądź
zapytaj ją najpierw czy cie kocha a potem z nią bądź