Chłopaki z Ziomców podczas aktualnej traski sprzedają swój mixtape na koncertach. Nakład limitowany w ilości 111 sztuk. Póki co nie wrzucili nigdzie żadnej nuty chociażby do odsłuchu w sieć natomiast jeśli to zrobią to wrzucę to pod ten post.
Mam przyjemność posiadać ten materiał i się z nim osłuchiwać. Zaskoczony jestem bo ledwie kilka tracków ma... brudne bębny, po których zgrabnie się poruszali na poprzednich dwóch materiałach. Sporo tu ładnie - ale bynajmniej nie truskulowo - pociętych sampli. Dobrze mieć kogoś na rodzimej scenie, kto potrafi ww. bębny odpuścić a i tak być słuchalnym. Co do treści to nie szukałbym tu wbijających się w łeb linijek, bardziej raw rap. Straight spittin'. Kibicuję.
Okładka
Spoiler
Tracklista
Spoiler
Ostatnio zmieniony 06 sie 2024, 13:07 przez ConeyIsland, łącznie zmieniany 2 razy.
Ziomcy ogolnie mega szacun u mnie, bylem na koncercie i rozpierdol
dobrze ze ten temat zauwazylem to przeslucham na weekendzie mixtape bo widze ze calosc na spoti w koncu wleciala
lygrys pisze: ↑27 lis 2023, 12:52
Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
i jak to się ma do poprzednich materiałów? bo sporo się ich ostatnio nasłuchałem i nie wiem, czy jestem gotowy na kolejną płytę (i tak sprawdzę pewnie szybciej niż później)
2rzyn pisze: ↑20 sty 2024, 9:32
Dlaczego Tede Królem Jest
Na szybko pisząc: materiał jest inny. Mniej boombapów, więcej eksperymentów. Dla mnie duży plus, w cholerę ciekawa produkcja zważywszy na ich krótki staż.
Jose pisze: ↑27 lis 2023, 11:23
czemu nie wrzucili tego normalnie jako ziomcy?
chyba dlatego ze w sierpniu dopiero co wyszla plytka, no i klimat dla mnie jest troche inny niz na projekcie Ziomcy
chlopaki przed ziomcami tez chyba co innego jeszcze robili (ktorys z nich chyba na phonku nawijal ale nie wiem ktory)
strzelam ze takie rozdzielenie projektow plus budowanie hajpu otoczka tajemnicy
bez kitu xdd
dzisiaj słuchałem znowu i to tylko menda z ziomców tam nawija no i na featach powpisywani pod innymi ksywkami poznałem cichonia i scolop333ndre
ktos tam jeszcze sie pewnie przewinal ale to nie hewra w 2017 zebym kminil