Kanye West - The Life of Pablo (2016)
- Rafał81000
Re: Kanye West - The Life of Pablo (2016)
7 rocznica. Ostatni naprawdę genialny album od Ye. Później już niestety różnie to bywało i od tamtej pory już nic tak dobrego nie nagrał.
Szkoda że to jedyna płyta Ye która nie dostała fizycznego wydania. Chyba jego najbardziej zróżnicowany album. Z jednej strony minimalizm z Yeezus, z drugiej przepych z My Beautiful Dark Twisted Fantasy. 2016 był dobrym rokiem: TLOP, Blonde, Anti, Lemonade.
- przedszkolanek
+1Rafał81000 pisze: ↑14 lut 2023, 16:45 Ostatni naprawdę genialny album od Ye. Później już niestety różnie to bywało i od tamtej pory już nic tak dobrego nie nagrał.
Po czasie wam powiem ze ye też jest zajebiste 7+
A TLOP klasyk
Saint pablo
A TLOP klasyk
Saint pablo
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Oryginalna wersja jednego z moich ulubionych trackow z płyty. Odkrylem niedawno i jaki to jest sztos
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
też wole tą wersje od tej co jest na albumie
zastanawiające jest to że to jeden z nielicznych sensownych leaków z tego okresu
Famous/Waves z Chance'm chyba nikt nie ma, tak samo jak FSMH z Cyhi'm więc jedyne wersje to te które sami puścili nagrywane kamerą
a reszta rzeczy o których wiadomo że istnieją lub zleakowały to po prostu gorsze wersje tego co na albumie
zastanawiające jest to że to jeden z nielicznych sensownych leaków z tego okresu
Famous/Waves z Chance'm chyba nikt nie ma, tak samo jak FSMH z Cyhi'm więc jedyne wersje to te które sami puścili nagrywane kamerą
a reszta rzeczy o których wiadomo że istnieją lub zleakowały to po prostu gorsze wersje tego co na albumie
- marmolad_k2
Nie znałem, zajebiste
Jest jeszcze świetne FSMH z Kendrickieminstinkt pisze: ↑01 cze 2024, 22:53 też wole tą wersje od tej co jest na albumie
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
kompletnie ten album nie przetrwał próby czasu, jedyna płyta kanyego której nie potrafię przesłuchać od początku do końca (wręcz jedyna która nie brzmi najlepiej słuchana od początku do końca)
pamiętam że jak była premiera to brzmiało to super i ta eklektyczność była zaletą, ale po czasie mam ochote wrócić do max 3-4 numerów.
a ye oczywiście goated album
pamiętam że jak była premiera to brzmiało to super i ta eklektyczność była zaletą, ale po czasie mam ochote wrócić do max 3-4 numerów.
a ye oczywiście goated album
możesz mi mówić daquan
Możnaby pięknie dyskutować. Dla mnie obok 808 to najlepsze co ten człowiek wypluł i brzmi cały czas świeżutko. Dlaczego piszesz że jest eklektyczna? Dla mnie to bardzo spójnie ascetyczna rzecz jest, utrzymana w podobnym tonie i klimacie od początku do końca. Może jedynie Madlib się tak jakoś wyróżnia ale nie w jakiś rażąco dosadny sposób.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Wspaniale wchodzi jako całość
najlepszy album jaki kiedykolwiek powstal i nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym
Przecież to jeszcze lepiej wchodzi niż przy premierze o czym ty mówisz człowieku
Highlights ofc do wyjebania dalej
Highlights ofc do wyjebania dalej
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Dzięki za podbitkę. Odpaliłem wracając do domu z pracy, a jak wróciłem to chodziłem tylko w kółko po chacie i słuchałem do końca. Jest to twór kompletny.
- marmolad_k2
O wielkości Westa niech świadczy to, że jak zapytasz 5 osób o top 3 albumy Kanye, to prawdopodobnie każda z tych 5 osób poda inne płyty. Koledzy wyżej piszą, że to jego najlepszy album w dyskografii, a ja bym go dał do tej słabszej połowy (co nie zmienia faktu, że dla mnie i tak jest 8/10 co najmniej).
FML, Real Friends, Wolves to jedna z mocniejszych sekwencji w ogóle w tej całej tej no.. muzyce
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji