Nawet się obstawić meczu już nie da xD
I liga i niżej
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: I liga i niżej
Nawet się obstawić meczu już nie da xD
- ConeyIsland
W poniedziałek wieczorem puściłem za drobne taśmę i m.in. dałem "Remis lub Polonia Warszawa" za @1.45.
ja myślę, że w sprawie tej reformy drugiej ligi, to mimo wszystko warto byłoby pogadać z klubami, które tam dłużej grają, bo to nie jest żadna tajemnica, że ze względu na scentralizowanie tego poziomu, kluby strasznie bidują i mają kłopoty, a dodatkowe dwie drużyny to jeszcze większe koszty i generalnie "chuj w krzyż", cytując klasyka
a najgorsze jest to w sumie, że jedyne względnie rozsądne rozwiązanie, czyli rozbicie trzeciego poziomu na dwie grupy regionalne chyba jednak nie przystoi w naszych realiach mimo wszystko, nie mówiąc już o przeskoku, który zrobiłby się pomiędzy II. a I. ligą i automatycznej dominacji rezerw największych klubów, a w konsekwencji - zasrania pierwszej ligi rezerwami ekstraklasowiczów na wzór Holandii
a najgorsze jest to w sumie, że jedyne względnie rozsądne rozwiązanie, czyli rozbicie trzeciego poziomu na dwie grupy regionalne chyba jednak nie przystoi w naszych realiach mimo wszystko, nie mówiąc już o przeskoku, który zrobiłby się pomiędzy II. a I. ligą i automatycznej dominacji rezerw największych klubów, a w konsekwencji - zasrania pierwszej ligi rezerwami ekstraklasowiczów na wzór Holandii
trójkąt bermudzki wola mokotów
no ale problemy maja albo ci co akurat stracili możnych sponsorów (Radunia leciała na kredyt, Wisła Puławy po ucieczce Azotów też walczy o życie, Skra Częstochowa o i tak była efemeryda, która nie ma nic), albo ci co zawsze narzekają
Już były sezony z II ligą zachodnią i wschodnią. Teraz w sumie w drugiej lidze są większe pieniądze, transmisje są w TVP Sport, jest sponsor tytularny, więc niech te kluby też tak nie narzekają. No i @joey mało jest klubów, które tam dłużej grają skoro co sezon 1/3 ligi ją opuszcza XD
MalinowyJogurt 2
pojebane, ze kroplówkę z hajsem odłącza nowy wójt, ktory akurat kiedyś Radunię trenowal xd
-
Bisclavret
Przede wszystkim ta liga jest słabiutka pod względem kibicowskim i to się przekłada na to że nie ma nikogo kto elektryzuje lokalna publiczność, przez ostatnie lata przewineli się Widzew, GKS Katowice, Stał Rzeszów, Motor, Ruch. Dzisiaj tam nikogo ciekawego nie ma i nie zanosi się żeby ktoś taki był, kogo ma niby elektryzować świt skolwin czy nawet ta jebana wieczysta. Kluby nie mają jak zarobić na biletach. Podział powinien być po staremu na 4 ligi, ewentualnie na 3 bo przynajmniej będzie dużo lokalnych derbów które kogoś może będą obchodzić a nie mecze typu Kotwica - Siarka
Meczyk o awans w Gdyni i PZPN daje Frankowskiego na takie zawody, niesamowici są 
W Koszalinie chcą połączyć Gwardie i Bałtyk, no zajebisty pomysł
Zero korzyści dla Bałtyku

Spoiler

Ostatnio zmieniony 23 maja 2024, 20:54 przez CL500, łącznie zmieniany 3 razy.
MalinowyJogurt 2
No myślę że juz 15 lat je łączą i dalej nie wyszło, może za kolejne 15
Mogliiby tylko kibice Gwardii nie chcą fuzji z Bałtykiem, Bałtyk nie chce kibiców Gwardii, patowa sytuacja
Bałtyk to chyba bardziej nie chce długów Gwardii + spłacania ich poprzez np przyszły transfer takiego Przyborka?
MalinowyJogurt 2
No tak, zapomnialem o tym co ten Dowhun naodpierdalal, raczej KSG upadnie
Natomiast najprawdopodobniej z drugiej ligi wypierdala Radunia Stężyca.
-
Bisclavret
No i super niech spierdalają
- ConeyIsland
Być może, ale nie wiem czy akurat bym na to patrzył przez pryzmat kto sędziuje, przecież ten placek jest tak słaby, że każdą ze stron może skrzywdzić.