Piters pisze: ↑15 maja 2024, 20:53
bo ja wiem, Haaland nie gra jakos specjalnie inaczej niż mógłby Ronaldo
w sensie chodzi mi o styl gry zeby sie zaraz ktos nie zesrał xd
Nie no, inaczej gra. Jest na pewno aktywniejszy w pressingu, bardziej pracowity, eksplozywny + nie strzela z każdej możliwej pozycji na boisku.
I tak jak ktoś wyżej wspomniał, zarzuty do Ronaldo były o pressing. W dzisiejszej piłce w 4-3-3 z przodu musisz zapierdalać i starać się odebrać piłkę jak najwyżej. CR7 nie chciał tego robić. I nie wrzucajcie kompilacji jak 5 razy zapressował, bo w tym elemencie liczy się też powtarzalność, a nie pojedyncze odpały.
przecież w tej kompilacji nie było pierdnięcia o jego pressingu - TAK, chujowym pressingu, pełna zgoda. Facet kreował mnóstwo okazji kolegom i gdyby nie to, że w ostatnich latach panuje jakiś wirus na old trafford i każdy kto potrafi grać nagle przestaje, to inaczej oceniałoby się jego powrót.
Ciągnąc temat tego "wirusa", pełno jest wypowiedzi w sieci tego typu:
Haaland pressuje? Zawsze mi się wydawało, że właśnie to rzadkośc u niego, ale też nie skupialem się na tym aspekcie specjalnie i może mam błędne wyobrażenie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Nie wiem gdzie to dac, ale Mourinho podobno obejmie Besiktas ładny zjazd, spodziewałem się bardziej jakiegoś Porto czy nawet kogoś z drugiego szeregu Premier league.
Cóż, madridistas... Chcę ogłosić coś ważnego dla mojej przyszłości. Nie są to bardzo łatwe słowa i na pewno to będzie mnie kosztować. Chcę, żebyście wiedzieli i zrozumieli, że ten 10. sezon w najlepszym klubie na świecie, Realu Madryt, jest ostatnim – przekazał Toni Kroos w swoim podcaście
i co ciekawe definitywnie kończy karierę piłkarską, w zasięgu jeszcze liga mistrzów oraz euro, jeżeli choć jedno z dwóch zakończy się sukcesem to kurwa sto bowdownów za ten finisz
toni kroos pan piłkarz i jeden z lepszych dealów realu ever
Groszek pisze: ↑21 maja 2024, 12:59
Toni nieeeeee kurwa myślałem że przedłuży a tu taki wałek ehh
Top3 pomocników ever? WC, 5xcl(6? Soon) jeszcze po takim sezonie nie wiem czy on miał chujowy mecz w tym sezonie ja ehh
Absolutnie wybitny piłkarz, ale top3 pomocników ever to chyba nie. Modric, Iniesta, Xavi i Zidane jednak przed chyba, a to tylko ostatnie 25 lat futbolu.
Kroosa w jednym szeregu dałbym z Pirlo czy Xabim Alonso, bo Zizou jednak nieco wyżej grał jak pamiętam. Xavi i Iniestę w takich rankingach zawsze mi ciężko umieścić, bo dla mnie stanowili jedność przez te kilka lat wspólnej gry
Rzadko się zdarza, żeby ktoś kończył karierę będąc ciągle na topie. Prawdopodobnie wygrają LM, gdzie Kroos jest kluczowa postacią, na Euro też spokojnie może być strefa medalowa. Kto poza Zidanem kończył w takim momencie kariery?
Dodano po 1 minucie 27 sekundach:
xavi, iniesta, buski, modric, kroos, kolejne nazwiska do hall of fame za jakies xx lat kiedy obecne wonderkidy podrosna
a czy zizu byl lepszy od kogos z tej piatki? cholera wie nie pamietam świadomie futbolu z poczatkow 00's