Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
114
60%
Split
52
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 191

Awatar użytkownika
d3nt

Re: Siłownia

Post autor: d3nt »

checollada pisze: 18 maja 2024, 12:15 Cytrulina bezsmakowa jest obrzydliwa i kwaśna,
A jadłeś kiedyś ryż z kurczakiem? To dopiero jest chujowe!
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

no właśnie teraz znowu jem codziennie ryż, warzywa i mięso z piersi z indyka, bo kupiłem tego duży zapas, akurat fajna promocja była
ostatnie 3 miesiące chyba jadłem w kółko chude mięso mielone, makaron i warzywa

bardzo smakuje mi jedzenie tego samego w kółko
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Ej chłopacy ktoś kiedyś brał pod uwagę treningi mikea mentzera? :D jego hiit albo generalnie less is more, to mam na myśli. Jedna czy dwie serie na partię ale do oporu, to tak w skrócie
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

no ta normalnie
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
ConeyIsland

No i co, rzeczywiście mAgiCzNe efekty przy krótszym treningu czy jak byczq?
Śmieszki na bok. Przyznam że wielokrotnie mnie to zastanawiało dlaczego akurat 9-12 czy tam 12-16 serii na partię to jest ok i mniej to nie bo nie urośnie i huj. Masa shortow na jutubku z mikiem daje do myślenia mimo że śmierdzi scamem na km. Dlatego myślę czy miesiąca nie zrobić tego typu treningów właśnie czyli powiedzmy każda partia każdego treningowego dnia tj poniedziałek+ środa + piątek, po 2 ćwiczenia x 1 seria na partię do niemal upadku właśnie celując w 6-10 powtórzeń
Awatar użytkownika
ART

po prostu jak juz jestem na treningu to nie tne w chuja tylko zapeirdalam z ciezarem ciezkim i daje wiecej czasu partiom na regeneracje, dla mnie sie to spoko sprawdza ale tez nie stosuje 1-1 rygoru ktory mentzer tam proponowal bo wychodzilby chyba trening danej partii raz na 3 tygodnie? wiec jak masz cele nwm kulturystyczne jakies okreslone to nie polecam bo objetosci w ten sposob nie zrobisz

mysle ze ten trening do upadku wspominany po prostu przez wielu cwiczacych jest pomijany albo nwm uznawany za cos ekstremalnego ale no nie ma tak latwo pozdro

rym| last.fm
Awatar użytkownika
checollada

byłem rano na siłce nie i coś mnie tak wzięło żeby z ciekawości spróbować sobie OHP zrobić, pierwszy raz w tym roku. nie miałem tego w planie w ogóle, no i zaskoczenie niemałe, bo udało mi się 60kg x3 zrobić, co jest moją życiówką absolutną, więc elegancki humor wjechał. nie siedzę za bardzo w planach i periodyzacji treningowej, więc każdy taki wynik, który potwierdza że idę w dobrym kierunku siłowo, to niemały kop motywacji, więc jestem mega zadowolony i chciałem się tą radością z wami podzielić

miłej niedzieli całej forumowej braci fitnesowej
Awatar użytkownika
d3nt

Zajebiscie ziomuś cały czas do przodu :joint: na stojąco czy siedząco?
CAŁE ŻYCIE MAM

Awatar użytkownika
checollada

na stojąco, u mnie na siłowni nie ma dedykowanego miejsca do robienia tego na siedząco, musiałbym ławki przenosić pod racka i coś tam świrować, to już za dużo roboty dla mnie

ale bardzo dużą uwagę przykładam, żeby powtórzenia nie nosiły żadnych znamion push pressow, także sztywniutko tam dole
Awatar użytkownika
ART

na siedzaco nie rob bo chujowa pozycja dla kregoslupa, ohp najlepsze cwiczenie pozdro

rym| last.fm
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

OHP najgorsze ćwiczenie :razz: nie pamiętam kiedy ostatnio robiłem. Chyba jedyne ćwiczenie na barki, którego nie lubię.
Awatar użytkownika
d3nt

Ja robiłem dzisiaj po mentzer’skiemu czyli strasznie powoli 2 sety po 10 powtórzeń, nienawidzę kurwa jebać tfuu, i tak robię wznosy bokiem a przód barków jest angażowany w wiele innych ćwiczeń więc nie trzeba tego robić żeby rozwijać te mięśnie ale na brzuch wchodzi i nadal się mieszczę w mniej niż godzinie treningu więc czemu nie
CAŁE ŻYCIE MAM

Awatar użytkownika
ART

to nie robcie i was bede wyrzucal przez okno podczas gdy wy podniesiecie zgrzewke wody tak smiesznie w bok pozdro

rym| last.fm
Awatar użytkownika
demon

Co xD
Awatar użytkownika
ConeyIsland

ART pisze: 19 maja 2024, 16:50 to nie robcie i was bede wyrzucal przez okno podczas gdy wy podniesiecie zgrzewke wody tak smiesznie w bok pozdro
Od wznosow bokiem można nauczyć się latać więc jak wyrzucisz ich przez okno to oni ci odlecą
Awatar użytkownika
ART

nie no tak tbh to wznosy pod hipertrofie i wyglad barku props ale dla sportowca gowno najgorsze, jak katowalem to cwiczenie to barki mialem wyjebane w kosmos ale potem nie moglem tego miecha dotlenic i przy sportach wszelakich strasznie uciazliwe to bylo + mam wrazenie ze wplynelo to potem na kontuzje barkow, mozliwe ze sobie dorabiam juz tutaj teorie
z tego tez powodu mieszane uczucia do wznosow i duzy props dla ohp

rym| last.fm
Awatar użytkownika
demon

To nie wiem jak ty te wznosy robiłeś, może za duży ciężar dojebałeś. U mnie akurat wyciskanie hantlami siedząc powodowało ból rotatorow, teraz robię na hammerze i jest zajebiscie.

No i nie zapominajcie o ćwiczeniach na tył barku. Zarówno pod kątem zdrowia barków jak i wyglądu, jak wszystkie aktony są ładnie rozbudowane to mamy zajebiste barki jak kule.
Awatar użytkownika
checollada

kurwa ja też lubię wznosy bokiem w różnych wariantach, można dopierdolic tam superserie nieźle albo dropsety jakieś, dobra pompa potem, fajne ćwiczenie
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Ja robię wznosy 2 x 12.5 kg kilka powtórzeń i od razu biorę dychy i ładuję maxa i na koniec 2 x 7.5 kg kilka powtórzeń w opór. Łapy palą aż miło
Awatar użytkownika
ART

jak rece macie tylko po to zeby zwisaly i wygladaly to spoko i polecam tez

rym| last.fm
ODPOWIEDZ