Mielzky/Pers - Do tańca i do różańca (2024)
Re: Mielzky/Pers - Do tańca i do różańca (17.05.2024) [zapowiedź]
Ja to myślałem w ogóle, że to będzie na bitach Persa, a tak z połowa kawałków ma w creditsach Returnersów. No nie wiem, nie porywa mnie to na razie, wydaje mi się, że nawet ten średniawy zeszłoroczny mixtape miał więcej dobrych momentów. Crashtest fajny, Dizkret zwrotka jak Łona, tylko bez jego błyskotliwości, więc trochę nędza. Jest tu chwilami trochę undowego klimaciku, ale za mało, żeby to uznać za udany album
-
bobermann3000
dizkret będzie nagrywał teraz zwrotki tylko o nagrywaniu zwrotek, wtf is this shit
jedynie kawałek z atz zapadł w pamięć
jedynie kawałek z atz zapadł w pamięć
Przecież praktycznie każdy kawałek jest na bitach Persa, czytaj uważniej creditsy. Returnersi dali tutaj jeden czy dwa bity.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Pierwsza połowa albumu trochę nuda, za to przy drugiej połowie już lepiej o wiele się bawiłem. Crashtest, Nie dziwi, tracki z Atzem i Dizkretem na duży plus i na pewno do nich jeszcze wrócę. Po pierwszym odsłuchu płytki raczej średnio oceniam, nie wybija się niczym ciekawym na tle innych płyt Mielona
mainstream jest wieśniacki a underground studencki
Re: Mielzky/Pers - Do tańca i do różańca (2024)
bardzo nierówny album, aż trudno mi go ocenić na ten moment, przesłuchałem 3 razy, no i trochę nie wiem co mam myśleć o całości. na pewno Mielon w świetnej formie (kapitalnie poskładane niektóre zwrotki plus trochę prób wyjścia ze strefy komfortu jeśli idzie o flow, nie zawsze udane ale jednak), Pers też jednak progres (bardzo chwytliwe niektóre hooki i większe przyłożenie do tekstów), ale no chyba liczyłem na trochę więcej mimo wszystko. te niektóre bity rzeczywiście mocno Returnersowe, a czekałem na bardziej unikatowy klimat, ten blisko Undowego (jak to było w przypadku Undaknap). Lampa jak chuj z miejsca do wyjebania, katastrofalny numer niestety. spoza singlowych najmocniejsze wydają się na ten moment Jutro to zrobię, Nie dziwi i Złoto - zostaną na plejce na dłużej. opening byłby naprawdę super (dobrze napisane i świetnie technicznie złożone), gdyby nawinął to normalnym głosem i nie modulował go w tak kretyński sposób, bardzo szkoda.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2024, 12:08 przez clockers, łącznie zmieniany 3 razy.
dla mnie zawód ta płyta, refreny i Pers są męczący w chuj na dłuższą metę, ATZ dał zajebistą zwrotkę i Astek spoko goscinki. Mielona kombinacje z flow zazwyczaj wypadają tragicznie
Najlepsze dla mnie Będzie się kręcić, Złoto i WWP
Najlepsze dla mnie Będzie się kręcić, Złoto i WWP
Ja tez mieszane uczucia ale bardziej props niz hejt, niektore numery/momenty faktycznie ciut mecza, i faktycznie bardziej returnersowy klimat bitow niz persowski, i jednak w porownaniu z plyta z 2 slawami gdzie byl dokladnie taki sam wajb to tutaj chyba mniej mocnych bengerow. Jezeli chodzi o nawijke to mi sie te eksperymenty z flow mielona podobaja, refreny persa tez w wiekszosci nie przeszkadzaja mi, goscinki tez moga byc (astek i atz fajnie, domi fajnie sklejone/nawiniete, dr.slalom i dizkret ok zwrotki, za to halastra w ogole mi tu nie pasuje). Jeszcze ciekawe jak ta dodatkowa epka wypadnie, dawajcie znac jak bedzie dostepna albo jak juz macie to chetnie porozmawiam o niej na pw 
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
chujowy album
- marmolad_k2
Mam trochę podobne odczucia, co wielu ma przy Zeusie. Co prawda na tamtym albumie te gorsze fragmenty są jak dla mnie bardziej męczące niż tu, ale z drugiej strony zeusowe najlepsze są nieporównywalnie lepsze od tych najlepszych mielzkych. No i całościowo tu refreny jednak trochę lepsze,
Plyta mocno nijaka, z minimalnym repeat value. Bity przecietne, czesc refrenow brzmi jak niskobudzetowy Mrozu.
Ciągle się zastanawiam po co coś takiego wychodzi
- ConeyIsland
Zamówiłem w preorderze wraz z epką ale zanim to odpakowałem to przesłuchałem album w internetach. Pieprzę, nie chcę tego. Jakby ktoś chciał to niech pisze, dogadamy się.
- Karko_Nape
Persik za bardzo sobie wkręcił robienie muzyki na poważnie. Brakuje luzu
Nowy klip przy okazji:
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy