Anime - normiki out

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Re: Anime - normiki out

Post autor: suitup »

Piters pisze: 17 kwie 2024, 18:37 jebnąłeś ze 130 odcinków w tydzien? szacuneczek
poza jakimis obowiazkami, praca i pilka w weekend, nic innego nie robilem tylko ogladam hxh
ale juz mi smutno, bo zaraz koniec :(
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

tak trzeba żyć, też robiłem podobne maratony właśnie z HxH, Bleachem czy Naruto
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

mushoku sezon 2 part 2 bardzo ładne i frieren vibe ale w openingu widać troche akcji, co niedziele odcinek

obejrzałem całe attack on titan w 2 tygodnie bez żadnych spoilerów piękna sprawa

noragami zacząłem z polecenia, urocze. mc tylko na pozór jest głupi, od 4 odcinka pochłonęło
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

ja One Piece obejrzałem w 3 miesiące w 2018, też to było wyzwanie

mushoku mi nie siedzi w 2 sezonie, a szkoda bo 1 był piękny

noragami ogladalem kiedyś, spoko całkiem

a ja tak się zbieram żeby se rewatch Gintamy zrobić, bo już 4 lata minęły i mało pamiętam a piękne anime
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Wkrecilo mnie te kaiju no8, oby tylko byly jakies sezony a nie tydzien w tydzien odcinek bo w takim tempie szybko dogonia mange (ok pewnie beda tez animowac ten kaiju b ale to i tak chyba nie wychodzi 1 chapter/tydzien) a pacing idealny jest teraz, nie ma efektu przeciagania na sile jak w one piece np
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Kalom

Post autor: Kalom »

wbijam.pl jednak zostało ostatecznie porzucone? myślałem, że projekt był wznowiony
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

Frieren obejrzałem, zaslużony hajp - piękna przygoda i człowiek się tak błogo spokojnie czuje ogladając to, naprawdę super
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Kalom pisze: 29 kwie 2024, 14:27 wbijam.pl jednak zostało ostatecznie porzucone? myślałem, że projekt był wznowiony
Projekt powrócił ale ostatecznie przez to że coraz więcej anime w języku polskim pojawia się na streamingach właściciel stwierdził że nie ma już sensu dalszego prowadzenia strony. Prowadzenie takiej strony nawet w kilka osób pochłania bardzo dużo czasu. Sam projekt był prowadzony przez ponad 15 lat i jeszcze za dzieciaka oglądałem tam anime.

Szkoda. To była moja ulubiona strona do oglądania, chyba żadna inna nie była czytelna jak właśnie wbijam.pl gdzie w bardzo przejrzysty sposób były opisane sezony, odcinki specjalne czy nawet rozrysowana kolejność oglądania niektórych serii (takich jak Fate).

e: Kaiju No8 super się rozkręca, niby typowa historia jakich wiele w shonenach ale wchodzi pięknie.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Awatar użytkownika
Piters

chyba ostatecznym "gwoździem" było podpisanie jakiejś umowy c+ z crunchyrollem w Polsce

szkoda ogólnie, zwłaszcza że te stare tłumaczenia też mogą przepaśc, odpalałem sobie ostatnio jeden odcinek Naruto zeby sobie przypomniec i tłumaczenie było z chuja mega (ale nie pamietam jakie było na wbijam)

a te kajiu faktycznie spoko
ja ogolnie znow spropsuje dungeon meshi na netflixie, początek nudnawy, ale jak się rozkręciło to fabuła wleciała na wysoki poziom
Kalom

Post autor: Kalom »

czaję, dzięki za odpowiedzi chłopaki

szkoda tego archiwum, bo dużo dobrych pozycji do których lubiłem wracać było tam przetłumaczonych i napisy też zawsze jakościowe

Dodano po 1 dniu 22 godzinach 47 sekundach:
anime przeróbki z walaszkiem to ostatnio moje guilty pleasure
Spoiler
Spoiler
Spoiler
:lol: :lol:
Awatar użytkownika
KejMart

Post autor: KejMart »

koniec pisze: 29 kwie 2024, 14:49 Frieren obejrzałem, zaslużony hajp - piękna przygoda i człowiek się tak błogo spokojnie czuje ogladając to, naprawdę super
dokładnie, idealnie to opisałeś. Ostatni raz tak miałem oglądając HxH, pięknie się bawiłem podczas tej przygody. Polecacie coś w podobnym klimacie ?
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

spice and wolf może, kino's journey

bardziej creepy elementy ma, ale motyw podróży i takiej sielanki momentami made in abyss, ale no mocno przerażające są niektóre wątki

Mushoku tensei jak ci nie przeszkadza isekai
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

KejMart pisze: 16 maja 2024, 20:58
koniec pisze: 29 kwie 2024, 14:49 Frieren obejrzałem, zaslużony hajp - piękna przygoda i człowiek się tak błogo spokojnie czuje ogladając to, naprawdę super
dokładnie, idealnie to opisałeś. Ostatni raz tak miałem oglądając HxH, pięknie się bawiłem podczas tej przygody. Polecacie coś w podobnym klimacie ?
ja bym powiedział, że One Piece momentami jak jesteś gotowy zabrać się za coś takiego, może też Black Clover
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Black Clover polecam ale trzeba przebrnąć przez kilka pierwszych odcinków darcia mordy przez Astę
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

ffeee pisze: 17 maja 2024, 10:40 trzeba przebrnąć przez kilka pierwszych odcinków darcia mordy przez Astę
o to to, voice actor rzekomo dopiero zaczynał i po 15 odcinkach już jest git
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Willxc

Post autor: Willxc »

zacząłem oglądac kaiju no 8 i zajawka jest, czekanko na kolejne odcinki
Awatar użytkownika
Piters

no to jest anime, ktorego odcinki powinny trwac 40 min bo mam wrażenie, że jeden to zawsze takie wprowadzenie i potem drugi dopiero wjezdza na pełnej pizdzie

sprawdziło sie 2,5 raza, zobaczymy czy dobijemy do 3

ale ogolnie fajne
Awatar użytkownika
KejMart

Post autor: KejMart »

dzięki wielkie, będzie co oglądać
Awatar użytkownika
Piters

Jakby ktoś ominął to Wind breaker tez jest swietne z tego sezonu, chyba moje ulubione, zwłaszcza 7 odcinek :oops:
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

KejMart pisze: 16 maja 2024, 20:58
Zacząłem Frieren z waszych rekomendacji i faktycznie świetne jest :oops:
ODPOWIEDZ