Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
tomeczek2301
Re: Premier League - liga angielska
arsenal kurs 1.40 jakby grali z luton na wyjezdzie xd
- ConeyIsland
Niedziela godzina 17 panowie lecimy multiligunia
-
tomeczek2301
no i havertz to hujowy pilkarz zapomnialem
Dodano po 18 godzinach 41 minutach 26 sekundach:
“If it is, you need counselling”.
“I understand rivalry but I'll never understand anyone wanting their own team to lose”.
grubasku wierze w ciebie jutro
- rozklad_gaussa
2' haaland
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
free fromage
free fromage
Kluby Premier league w czerwcu będą głosować nad wycofaniem systemu VAR z rozgrywek. Wolves stoi za tym pomysłem.
Mnie nie zdziwi jak to przejdzie, już czasem aż się śmieje pod nosem jak np teraz sędzia meczu Bournemouth v Brentford podejmował fatalne decyzje i tak naprawdę VAR go ratował (a raz nie, bo zagwizdał za szybko jak Marciniak) a w Motd Lineker i Richards zamiast mówić o tym, to mówią że no musimy znów poruszyć temat VARu i kręcą głowami, oni tam są totalnie anty.
Mnie nie zdziwi jak to przejdzie, już czasem aż się śmieje pod nosem jak np teraz sędzia meczu Bournemouth v Brentford podejmował fatalne decyzje i tak naprawdę VAR go ratował (a raz nie, bo zagwizdał za szybko jak Marciniak) a w Motd Lineker i Richards zamiast mówić o tym, to mówią że no musimy znów poruszyć temat VARu i kręcą głowami, oni tam są totalnie anty.
brytole są na tyle głupi i zacofani jeśli chodzi o kopanie świńskiego pęcherza że jestem w stanie uwierzyć w przepchnięcie tego pomysłu, problemem nie jest var sam w sobie a jego obsługa, czas/decyzje/brak komunikacji
- rozklad_gaussa
kibicuje, zeby to przeszlo, glownie dla potwierdzenia tego ze
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
free fromage
free fromage
Świetny pomysł. Zjebani sędziowie nie potrafią umiejętnie wykorzystać VARu, więc go wypierdolimy i teraz zjebani sędziowie będą samemu podejmować decyzje 
Jezu, przecież to będzie powrót do epoki kamienia łupanego. Nie wiem czy będę w stanie oglądać taką piłkę. Przecież jak sobie przypomnę, ile razy przed erą VAR, musiałem się nasłuchać, że błędy sędziowskie są elementem futbolu, to mnie aż dreszcze przechodzą.
- bloodyhell
a mi var obrzydził oglądanie meczów. o błędnych decyzjach mówi się teraz 10x częściej niż przed varem, bo mimo obecności tego systemu, nadal występują rażące pomyłki które totalnie odrzucają od oglądania. niech zostawią system goal-line i wprowadzą pół-automatycznego spalonego i można pykać
No teraz mówi się 10x więcej, bo czysto teoretycznie teraz żadnych błędów być nie powinno bo technologia, a wtedy się przymykało oko i trzeba było odjebać Overbo by był skandal. Plus przecież te spalone zajebiście umowne były, na zasadzie 50% na 50%, ale gol bo z duchem gry, tylko czasem nie było 50% na 50%, tylko 46% na 54% i wtedy to też gwizdaj pan jak uważasz. Potem podobna sytuacja, a decyzja odwrotna. Dziki Zachód.
Druga sprawa (i najważniejsza) jest taka, że VAR oduczył pierdolonego nurkowania. Nie mówię, że to już w ogóle się nie zdarza, ale mam wrażenie, że piłkarze uciekają się do tego rzadziej i powoli ta tendencja wymiera.
Tak wiem, Vazquez w El Clasico temu przeczy, ale wciąż.
Druga sprawa (i najważniejsza) jest taka, że VAR oduczył pierdolonego nurkowania. Nie mówię, że to już w ogóle się nie zdarza, ale mam wrażenie, że piłkarze uciekają się do tego rzadziej i powoli ta tendencja wymiera.
Tak wiem, Vazquez w El Clasico temu przeczy, ale wciąż.
- genocidegeneral
Przecież Vazquez tam dostał w lewą stopę zanim zanurkował dokładnie identycznie jak Saka z Bayernem
W sumie się z nimi zgadzam var miałbyc od dużych pomyłek, a doszło do tego że się wpierdala w sytuację na styku żeby w następnym tygodniu przy takiej samej sytuacji już nic nie robić.
Powinno być tylko var do ręki, symulki, grubej pomyłki sędziego + pół automatyczny var i Elo
Powinno być tylko var do ręki, symulki, grubej pomyłki sędziego + pół automatyczny var i Elo
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Do ręki to powinni przede wszystkim usprawnić przepisy, albo je uprościć albo sprawić by były bardziej czytelne [już nie mówiąc że potem inne wytyczne są od ligi, inne od UEFA, inne od kolegium sędziów np w PZPN).
I akurat się nie zgodzę, że jest mniej symulek, takie klasycznego nurkowania jak ostatnio Almiron przy Moderze czy Enciso jest pewnie faktycznie mniej, ale kładzenia się w polu karnym jest tak samo sporo, bo każdy kontakt może sprawić, że akurat ten sędzia czegoś się dopatrzy i już będzie podstawa do podyktowania karnego.
Tak czy srak granie bez VARu ma jeszcze mniej sensu i oby to oddalili. Chociaż:
Dodano po 1 dniu 4 godzinach 25 minutach 5 sekundach:
Ktoś tu się chyba trochę zakochał w Chelsea
I akurat się nie zgodzę, że jest mniej symulek, takie klasycznego nurkowania jak ostatnio Almiron przy Moderze czy Enciso jest pewnie faktycznie mniej, ale kładzenia się w polu karnym jest tak samo sporo, bo każdy kontakt może sprawić, że akurat ten sędzia czegoś się dopatrzy i już będzie podstawa do podyktowania karnego.
Tak czy srak granie bez VARu ma jeszcze mniej sensu i oby to oddalili. Chociaż:
Dodano po 1 dniu 4 godzinach 25 minutach 5 sekundach:
Ktoś tu się chyba trochę zakochał w Chelsea
można dyskutować o kilku opcjach, ale koniec koncow różnica w detalach i broni się w pełni ten wybór
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia

tu raczej też git
a Palmer wygrał w kategorii Young
Kalom szybszy, imo obaj zasłużenie
A moja 11:
bramkarz
White-Saliba-Gabriel-Gvardiol
Palmer-Rodri-Rice-Foden
Watkins-Haaland