Conway the Machine - Slant Face Killah (2024)
Conway the Machine - Slant Face Killah (2024)
miało być WHDI Side B, potem był wypadek i finalnie chyba poszedł rename skoro 1 była flopem
miejmy nadzieje że tu będzie lepiej, kilku snippetów które słyszałem gdzieś tam przelotem na insta było spoko
Re: Conway the Machine - SFK (10/05/2024)
Czekanko, jaranko.
- ConeyIsland
jestem tu
a czy ktoś był w ogóle na koncercie w Warszawie? nie mogłem być i ciekaw jestem jakie wrażenia, bo np. Benny Rzeźnik scenicznie jest kapitalny (widziałem go rok temu w Progresji)
a czy ktoś był w ogóle na koncercie w Warszawie? nie mogłem być i ciekaw jestem jakie wrażenia, bo np. Benny Rzeźnik scenicznie jest kapitalny (widziałem go rok temu w Progresji)
- gods bidness
Ten Typ Mes był.
- ConeyIsland
Dobrze to wygląda 
Re: Conway the Machine - Slant Face Killah (2024)
Kurwa póki co nr 3 tłusty strasznie 
Method Man co się wjebał na bit, ogólnie dobry numer.
Całość ogólnie taka sobie, trochę przydługie ma te numery.
Method Man co się wjebał na bit, ogólnie dobry numer.
Całość ogólnie taka sobie, trochę przydługie ma te numery.
Mutty i Meth Back! to hiphop. Rzeczywiście trochę za długo bywa no i ja generalnie lubię wkurwionego, głodnego Conłeja, także kawałki z Larry June mnie nudzą trochę, no ale tak podsumowując to jest to pierwszy od całkiem długiego czasu album z Griseldowego big 3, który mogę nazwać dobrym.
Vertino ale to jest tłuste

Bardzo spoko album, którego jedyną skazą są kawałki 9,10,11, mające się nijak do reszty przez chujowe bity. Na szczęście nie poszedł w tym kierunku jak Gunn na ... And Then You Pray For Me. Szkoda, że tylko jeden bit jest od Daringera.
jest kilka sztosów (Mutty, Give & Give, Vertino, The Red Moon In Osaka), ale strefa komfortu mocno, nic co mogłoby jakkolwiek zaskoczyć, po prostu Griseldowe porządne ścierwo, ale po jakimś czasie będę wracał pewnie tylko do powyższych tracków. From King to A GOD nadal nie do przebicia.
W zasadzie każdy beat ujowy. Jakbyś powiedział 20-latkowi: ttaaa, robimy boom bap, tylko nie przekraczamy 80 bpm i ma brzmieć sztywno. Ok, boss...
No i wspomnę jeszcze, że niestety, ale Alchemist to srogi zamulacz gdzieś od 15 lat...
No i wspomnę jeszcze, że niestety, ale Alchemist to srogi zamulacz gdzieś od 15 lat...
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
- ConeyIsland
nie znam zbyt wiele boombapów z takimi pojebanymi melodiami jak w Meth Back. a co do reszty, no to ja np. dokładnie tego sztywnego brzmienia poniżej 80bpm oczekuje i cieszy mnie, jak za dużo nie kombinują 
chujowe jak wszystko co ostatnio wychodzi od nich niestety
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
To prawda, nudne nieco, ogólnie dla mnie mimo wszystko nowy Ghostface > Conway
(więcej fajnych numerów i lepsze flow ale jestem fanboy).